Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Петър Москов: Националното обединение на десницата подкрепя работещите и предприемчиви хора

Националното обединение на десницата е политически съюз между КОД, БЗНС, Български демократически форум и партия "Средна европейска класа" и това е политически съюз, който има за цел да върне в политическия дебат и в реалното управление на страната същностните ценности на десницата, това заяви д-р Петър Москов, водач на листата на Националното обединение на десницата във Варна.

"Ние стоим зад защита на интереса на правото и на подкрепата на работещите и предприемчивите хора и сме категорично против моментния левичарски устрем, който налага на работещите и предприемчивите да бъдат донори на различни групи от хора, които трябва да бъдат интегрирани, трябва да бъдат равнопоставени. Българският народ е казал: "Който не работи, не трябва да яде", допълни Москов.

"Държавата може и трябва да има социална функция и тя трябва да бъде ограничена в защита истински пострадалите от живота в невъзможност да работят, инвалидите, възрастните хора и пенсионерите, на които ние дължим много. Ние стоим зад защита на християнските ценности и националните традиции, които са ни основали, съхранили и защитили като нация. Едно модерно общество трябва да стъпи на понятията семейство, нация и Бог. И сме категорично против левичарския разказ, че тези понятия могат да бъдат заменени с нещо друго. Семейството и грижата за децата ни да бъдат заменени от всезнаещи неправителствени организации, нацията може да бъде заменена от мултикултурно общество, в което да приемаме всякакви хора, които не приемат водещата култура на територията на България, изградена от дедите ни. Страха от Бога, според левичаря да бъде заменен от комисия, която да ми казва какво да говоря, защото наранявам правата на някое малцинство"допълни Москов.

Той посочи, че Обединената десница се обявява категорично за силната държавност, която трябва да гарантира публичните ни системи, образование, здравеопазване, сигурност и законност.  "Държавата няма работа да прави икономика, да има банка, както е ББР (Българската банка за развитие). Държавата трябва да ни гарантира достъп и качество на образованието, здравеопазването, сигурността, да гарантира законност.

Икономическият просперитет може да дойде само през работеща икономика и ако ролята на държавата е това да гарантира законността, образованието, здравеопазването и сигурността ни, от там нататък единствената й функция е да остави хората да работят, а не да бъде част от процес на подпомагане или на търсене на кусури на работещите хора", коментира Петър Москов.

"В програмата на Националното обединение на десницата е ясно записано - да спре възможността чиновникът да има власт над предприемача, това означава, че всички изисквания да започнеш, да продължиш или да развиваш бизнес, не могат да бъдат субективно мнение на чиновник. Те трябва да бъдат обединени в единен кодекс на държавните изисквания, където могат да се проверят изискванията за всяка дейност и те са точно определени, подробно записани, и когато сме готови само уведомяваме държавата за това, а чиновникът идва и проверява само по тези точки. Да се намали чиновническият рекет върху хората, които изнемогват в икономическата криза", каза в заключение Петър Москов.

За коалиция "Националното обединение на десницата" гласувайте с №19 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изборните материали пристигнаха в област Добрич

Бюлетините за предстоящия балотаж в неделя пристигнаха в Областната администрация в Добрич при строга полицейска охрана. Предстои още днес те да бъдат разпределени в осемте общини. 181 000 са подготвените за област Добрич бюлетини за предстоящия втори тур на президентските избори тази неделя. Подготовката върви нормално и засега всички членове на РИК..

публикувано на 18.11.21 в 15:54

Без мобилна секция за карантинирани в Балчик на балотажа

Въпреки интереса мобилна секция за карантинирани в Балчик няма да има на балотажа. Причината е, че на първия тур не е била сформирана секционна избирателна комисия за гласуване с подвижна кутия. Това обяснение е получено от Централната избирателна комисия в отговор на запитване от местната администрация. Към днешна дата карантинираните са 207,..

публикувано на 18.11.21 в 15:45

Днес ЦИК ще обяви мандатите в 47-ото Народно събрание

ЦИК ще обяви резултатите след окончателна проверка на вота и преференциите. Така ще стане ясно колко депутати ще има всяка от 7-те партии и коалиции в новия парламент: "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, ДПС, "БСП за България", "Има такъв народ", "Демократична България" и "Възраждане". След това новите народни представители ще имат един ден да подадат..

публикувано на 18.11.21 в 10:05

Започва предизборната кампания за втория тур на президентските избори

Започва предизборната кампания за втория тур на президентските избори, след като Централната избирателна комисия обяви окончателно резултатите от вота за държавен глава. В неделя - 21 ноември, ще се явят кандидат-президентските двойки Румен Радев - Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева. Предизборната кампания ще приключи 24..

публикувано на 17.11.21 в 08:12

ЦИК обяви окончателните резултати от парламентарните избори

Снощи Централната избирателна комисия обяви окончателните резултати от парламентарните избори, при 100 процента обработени протоколи от РИК. Партия "Продължаваме промяната" получава 25,67 процента от гласовете, а ГЕРБ-СДС - 22,74 на сто. На трета позиция е ДПС - с 13 на сто, а БСП за България е четвърта с 10,21 процента. "Има такъв..

публикувано на 17.11.21 в 06:32

Как да гласуваме с машина на изборите "2 в 1"

На изборите 2 в 1 можем да гласуваме само един път – на една машина и с една смарт карта. Разписките, които ще пусне устройството ще са една или две, в зависимост от това дали сме упражнили правото си на глас и за двата вида избори – за президент и за парламент. За да гласуваме, първо трябва да активираме машината с поставянето на картата,..

обновено на 14.11.21 в 14:33

13 ноември - ден за размисъл преди вота в неделя

Събота – 13 ноември е ден за размисъл преди парламентарните и президентските избори в неделя. В деня за размисъл не се допуска предизборна агитация. Съгласно Изборния кодекс не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите за..

публикувано на 12.11.21 в 17:05