Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голямата роля на малките цели или къде е мястото на EQ в бизнеса

Снимка: БГНЕС

В последните години т.нар. емоционална интелигентност (EQ) стана част от разбирането ни за света. Свързваме го предимно с умението да разбираме и възприемаме емоциите и емоционалното състояние на хората. Като при това, високият IQ не винаги означава и високо ниво на разбиране на емоциите.

И макар стереотипно да свързваме емоционалната интелигентност предимно със социалната сфера, тя се оказва доста търсена и предпочитана и в областта на бизнеса. Всъщност, тя дори е задължителна за добрата работна среда, а вече и доста търсена в сфери, традиционно приемани за консервативни - банково дело, финанси, политика, мениджмънт и каквото още се сетите.

Причината е във факта, че всички бизнеси са това, което са, защото се базират и са свързани с хора, комуникация между тях и взаимоотношения, пояснява Полина Коцева – първият и единствен в България международно сертифициран практик в областта на емоционалната интелигентност от EQ.org, най-голямата световна организация.

В началото на септември, тя влезе и в ролята на лектор и на първата у нас конференция за развитието на социални и емоционални умения в бизнеса.

Важно е да не забравяме, че комуникацията, взаимоотношенията са в основата на всичко. Трябва да говорим повече, и то не само на професионални теми. Важно е и да помним за голямата роля на малките крачки и цели. Да си поставяме малки цели, да строим здравословни отношения и какво още може да чуете в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

WWF посвещава кампанията си за Часа на Земята на хората и природата

Природозащитната организация WWF стартира втората фаза на своята кампания „Подари природа. За нашето бъдеще“. Тя е посветена на Часа на Земята, който тази година ще настъпи точно в 20:30 на 23-и март. Фокусът на кампанията е опазената околна среда и нейната основополагаща роля в нашия живот, благоденствие и икономика. Всяка секунда природата ни..

публикувано на 29.02.24 в 20:02

Балчик представя туристическия си продукт на мащабен форум

Продължава участието на Община Балчик в туристически форум, организиран от голям германски туроператор.  Представители на повече от двеста фирми от градовете Кьолн и Есен се запознаха през последните два дни с условията за отдих и развлечения в региона на Балчик. Повече от туроператорите имат опит с българските курорти, но на щанда на..

публикувано на 29.02.24 в 19:00

Варна ще кандидатства за ново улично осветление в "Чайка", ще сменят 755 стари лампи в квартала

Община Варна ще кандидатства с проект за модернизация на уличното осветление в кв. „Чайка“. Общинският съвет даде съгласието си администрацията да подаде проектно предложение по процедура “Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ от Плана за възстановяване и устойчивост. Общата стойност на проекта е до 2 млн. лева, които са 100%..

публикувано на 29.02.24 в 16:29

Дарение на над 20 куб. м дърва за огрев направи Университетската ботаническа градина в Балчик на Общината

След разразилите се ураганни ветрове и бури в края на миналата година над България, много дървета в Университетската ботаническа градина (УБГ) в гр. Балчик също пострадаха сериозно. Освен материалните щети на територията на Градината бяха повалени и не малко едроразмерни дървета, които своевременно бяха разчистени от парковата част, съобщават от..

публикувано на 29.02.24 в 12:20

Онлайн платформа ще обучава служители в хотелиерския и ресторантьорския бранш

Програми за обучение, самообучение и квалификация на служителите в хотелиерския и ресторантьорския бранш представя иновативната платформа Chef and Gastro. Тя е създадена от Желязко Каракашев, Мирослава Петърчева, Георги Котев и Станислав Котев, професионалисти в сферата.  Платформата насърчава използването на български храни и подпомагането на нашите..

обновено на 29.02.24 в 12:03

Какво време ни очаква през март?

Март е първият пролетен месец. Тази година астрономическата пролет ще настъпи на 20 март в 05:06 ч. През март се осъществява преходът от зимата към пролетта. Увеличението на продължителността на деня и слънчевото греене водят до чувствително повишение на температурите. За март са характерни големи аномалии в температурно отношение, както и резки..

публикувано на 29.02.24 в 09:34

Историята на допълнителния ден на високосната година

Четвъртък е 29 февруари. Един необичаен ден в календара, който се случва само на всеки четири години... или почти на всеки четири години. Ето четири неща, които трябва да знаем за този „допълнителен ден“ през високосните години. 1. Кратност на 4, но не и на 100 Древен Египет се опитва да направи календара си по-близък до естествения цикъл на..

публикувано на 29.02.24 в 09:20