Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съботни DJ следобеди: Soulvan

Всяка събота между 4 и 5 следобед в ефира на Радио Варна звучат музикални селекции от варненски диджеи, чийто профил е насочен към соул, фънк, джаз, диско, уърлд, хаус звученето. А поредицата Съботни DJ следобеди представя хората, които стоят зад тези миксове. Един от тях е Иван Динков-Soulvan.

Роден е в Добрич, но от години живее във Варна. Избира я пред в София, откъдето жизненият му път също преминава.

Тук се чувствам наистина страхотно. Вярно е, че столицата е градът с повече възможности за развитие на един човек, но просто не го усетих като моето място. След няколко месеца там се върнах близо до морето и не мисля да мърдам от тук.

А любовта му към музиката се заражда в много ранна възраст.

Музиката винаги е била част от моя живот - още от 7-годишна възраст, когато постъпих в музикалното училище в Добрич със специалност "Кавал и народна музика". И така в следващите 12 години се занимавах единствено с музика. А хаусът влезе в живота ми през 2005 г., когато се запознах и с моя добър приятел Радослав Бурлаков - DJ Burlak. Покрай него, лека-полека, успях да си изградя собствен стил. От там тръгна влечението ми към диджейството, към електронната музика и към целта един ден да се занимавам само с това.

Основната професия на Иван Динков е управител на магазин за спортни обувки и въпреки че обича работата си, не се е отказал от мечтата си да посвети цялото си време на музиката. А сред останалите страсти в живота му са пътуването, излетите в българските планини и пейзажната фотография. За всичко това, както и за радиопредаването Lazy Touch, в което всеки месец представя на слушателите едночасова селекция от качествена музика, Иван Динков-Soulvan разказа в предаването Улица "Събота". Разговора му с Добо Мързов слушайте в прикачения звуков файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна откриха 15-ата "Алея на книгата"

15-ото издание на "Алея на книгата" беше официално открито във Варна. Кметът на морската столица Благомир Коцев и областният управител проф. Андрияна Андреева дадоха начало на събитието, което ще продължи до 11 август на обичайното си място по пешеходната част на бул. „Сливница“ до централния вход на Морската градина и Слънчевия часовник.  "Алея на..

публикувано на 02.08.24 в 18:58

Отбелязваме Илинден по стар стил

Илинден е денят, в който се почита Свети пророк Илия. По стар стил той се отбелязва на 2 август, а по нов - на 20 юли. Свети Илия се тачи от всички християни като най-големия библейски пророк и заедно с Моисей. Има поверие, че на този ден морето взима най-много жертви.  Днес имен ден имат: Илия, Илиян, Илин, Илина, Илияна, Илко.

публикувано на 02.08.24 в 09:41

Изложбата "Разкази от злато и сребро" от днес в Балчик

От днес до 14 октомври в Каменната зала на Двореца в Балчик е достъпна богата и много различна изложба, създадена да допълни събитията по отбелязването на 100-годишнината от началото на построяването на Двореца - бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбург, съобщават домакините от Държавния културен институт Представената в Каменна..

публикувано на 01.08.24 в 16:00

БАБХ въвежда допълнителни мерки срещу чумата по дребните преживни животни

Във връзка с влошената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция и заболяването чума по дребните преживни животни, със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), се въвеждат допълнителни мерки за предотвратяване на разпространението на болестта у нас. Ръководството на Министерството на земеделието и..

публикувано на 01.08.24 в 12:45

80 години от рождението на изследователя на Варненския некропол отбелязват във Варна

През 2024-та се навършват 80 години от рождението на Иван Иванов, изследователят на варненския халколитен некропол и откритото в него най-старо обработено злато в света. По този повод от 18 часа днес, 1 август – рождената дата на Иван Иванов , в зала „Одесос“ на Варненския археологически музей ще бъде представен юбилейният сборник „Да оставиш..

публикувано на 01.08.24 в 08:00

Поливно земеделие - възможно ли е в България?

От началото на тази година вече няколко пъти бяха подобрявани дневните рекорди за високи температури от времето, в което са били извършени първите измервания. Високите температури през зимата и екстремно горещото време през лятото, започнало още през месец юни, повдигнаха на дневен ред отново темата за поливното земеделие и огромната нужда от неговото..

публикувано на 31.07.24 в 17:15

Птицезащитни устройства монтираха в село Стожер

Птицезащитни устройства  бяха монтирани по електроразпределителни съоръжения в добричкото село Стожер.  Районът е част от главния маршрут на миграция на птиците от Европа към Африка и обратно - Via Pontica. Повишен риск за живота и здравето на птиците отчитат еколозите и експертите от ЕРП-Север. Пилотното поставяне на устройствата е преди..

публикувано на 31.07.24 в 15:40