Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

| обновено на 26.10.21 в 12:27

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна.

Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова:

Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните органи и системи, така и от лекарствата, които са били използвани, за да се лекува това състояние.

Кои симптоми след ковид-19 се повлияват най-бързо?

Всички симптоми се повлияват по-бавно в сравнение с подобни оплаквания преди пандемията, но всичко се повлиява и засега нямаме случай да не помогнали на наш пациент.

   Това е изключително ценното, че всеки, който иска по-бързо да се отърве и от токсините, натрупани от самата болест, и от лекарствата, може да го направи с програмата за лечебно гладуване, последвана от стриктно природосъобразно хранене. Доста от нашите пациенти вече са убедени след нашата разяснителна дейност - лекции, кулинарни училища и тн, че с едно хранене, лишено от животински продукти за известно време, имат шанс да си запазят здравето. След захранването препоръчваме да се остане за известно време само на растителни храни, след това по веднъж на седмица да се включва по един животински продукти и то качествен. Ако се обърнат към този начин на хранене преболедувалите имат възможност да преодолеят постковид симптомите, да останат здрави, въпреки че са преболедували коронвирусната инфекция и са се лекували от нея


Има ли още възможност в Клиниката всяка събота да се направи пълна профилактика, изследвания, прегледи, срещи със специалисти и консултанти?

Всяка събота приемаме пациенти от цяла България. Които нямат възможност да останат в центъра или не знаят дали трябва да останат, но искат на направят консултации , трябва да бъдат в Клиниката  сутринта рано и на гладно, за да им вземат кръв за изследване. Тези, които са отдалеч, обикновено ги записваме да преспят в петък вечерта в хотела. Правят се всички инструментални изследвания, които са необходими, за да се установи какво е тяхното състояние в момента. Преглежда ги лекар от екипа на Клиниката и когато след 13-14 часа вече всички изследвания са готови, пациентите минават и при мен и аз определям кой какво трябва да направи въз основа на опита си, който имам от 28 години, лекувайки пациентите по тази система.

Така всеки би могъл да се консултира в Клиниката, макар да има случаи когато и ние не можем да помогнем. За съжаление една част от хората казват "вие сте последната ни надежда" - обикновено се касае за тежки и фатални заболявания при хора, на които и ние не можем да помогнем. Както казвам на пациентите когато видите, че някой си тръгва разплакан, това означава, че вече е късно и ние да му помогнем.

Системата на лечебно гладуване и здравословно хранене е изключително ценна и полезна за милиони хора по света, но и тя не може да помогне при хора, които са в крайно терминално тежко състояние. Така че навреме трябва да се правят прегледите, да се изследваме, да се огледаме, да се види как е кръвното, как са артериите- работят ли, запушени ли са, доколко с запушени, и тогава да се вземат съответните мерки навреме. А не когато всичко е безнадеждно тогава да търсим спасение

Единият човек идвал при нас и казва - много е хубаво но нямам време, другият казва -хубаво е, но нямам пари. И когато и двамата са болни от рак вече и двамата идват - единият казва ще намеря време, другият -ще намеря пари, но вече и ние не можем да помогнем. Просто няма нужда да се изхвърляме и да пръскаме страшно много пари, може навреме да вземем мерки, да намерим малко пари и малко време, за да видим в какво състояние е тялото ни, организмът ни от какво има нужда, да го прочистим навреме, за да не стига до тежки фатални болести

Превенцията спестява страдания, време и пари за лечение. За връзка с Клиниката на д-р Емилова край Варна: 0888 951 288





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Д-р Емилова: Винаги избирайте сезонните български плодове

Вече   близо 30 години д-р Емилова лично прилага плодолечението, което препоръчва на пациентите си. Тя съветва  програмата да се прави  при възможност със сезонни български плодове. Чуйте защо: Сезонните плодове, тоест плодовете откъснати в момента, в който ще бъдат консумирани, са най-прекрасното нещо, което може да си пожелае всеки един човек..

публикувано на 30.07.21 в 18:16