Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласувайте за най-добрата детска рисунка в конкурса на Радио Варна

| обновено на 03.12.21 в 16:15

И тази година Радио Варна отправи покана към всички малки творци да се включат в конкурса за рисунка с коледна тематика.  Това е шестата поредна година, в която медията покани всички деца на възраст от 6 до 16 години да проявят своя талант в артистичния конкурс. Темата този път беше „Когато дойде Коледа”. По традиция една от избраните рисунки ще бъде отпечатана като коледна картичка на Радио Варна.

🎨 В състава на журито т.г. са скулпторът Николай Нинов, галеристът Виктория Митева и графичният дизайнер и преподавател Виктор Петков

🥇 Първата награда и отпечатване като коледна картичка на Радио Варна журито определи да бъде рисунката на Виктория  Гатева, на 6 год., от гр. Габрово. Участие в конкурса Виктория взема като ученичка в школа за приложно изкуство Ива Пенчева. 2 -рото място е за Кристияна Бужева на 7 години от град Попово, школа "Арт Попово". Журито определи 3-тото място да е за Боян Тасев, на 9 години.

Поощрителна награда за активно участие екипът на Радио Варна ще даде и на децата от ДГ №17 "Д-р Петър Берон"- Варна. Поощрителните награди на членовете на журито -  Николай Нинов и Виктория Митева, са за Кристиян Янков, на 5 год. от Варна, школа "Арт Визия" и Джулиана Николова, на 14 год.от Варна, ученичка в СУХНИ "Константин Преславски".

ВАЖНО!!! 👉 Всички получени рисунки вече са публикувани във фейсбук страницата на Радио Варна. Там може да покажете вашите предпочитания, като поставите "харесвам"👍 под конкретната рисунка. Детската творба, събрала най-много харесвания, 👍 също ще бъде отличена. Може да гласувате за вашия фаворит до сутринта на 20 декември /до 9.00 часа/. 🕘


Според регламента всяко дете можеше да изпрати до две рисунки, като ги предаде в Радио Варна или изпрати с пощенско клеймо до 30 ноември 2021 г. Получихме над 700 детски творби от България и чужбина.

Творби от миналите години може да разгледате в официалната страница на Радио Варна във фейсбук  Албуми

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Храм

Безплатна прожекция на филми в последния четвъртък от месеца в „Св. Архангел Михаил“

  Всеки последен четвертък от месеца в Духовно –просветния център  „Св. Архангел Михаил“ ще има безплатни прожекции. Този четвъртък, 30 май, от 18 часа ще може да се види филмът  за  Писателя, сценарист, редактор, Свобода Бъчварова, която   разказва за комунизма и най-голямата вина - унищожаването на духа. „СВОБОДА ... по особено жесток..

публикувано на 26.05.24 в 13:42

Милена Кънева ще представи филма си “Ето къде си в млякото на мечтите” в Градската художествена галерия на Варна

Лентата е за българското участие на Венецианското биенале на съвременното изкуство от 2022 г. Началото на прожекцията е на 26 май от 15:00 ч. Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна, кани на 26 май почитателите на съвременното изкуство на прожекция на документален филм, който ще ги запознае с българския проект от..

публикувано на 24.05.24 в 14:17
СУЕО

Родители подариха песен на училище

Нова авторска песен за училището подари родителската общност на варненското Средно училище с езиково обучение „Александър Пушкин“. Повод за жеста е половинвековният юбилей на училището т.г.  Песента за училището е поредната инициатива на Училищното настоятелство. Автор на музиката е младият композитор Кристиян Ячев, а е написана от Цветелина..

публикувано на 23.05.24 в 17:09

Във Варна отбелязват 100 години от рождението на Шарл Азнавур

Церемонията по отбелязване на 100-годишнината от рождението на  Шарл Азнавур се проведе на плoщад "Съединение".  Тържеството започна с химните на България, Армения и Франция. Присъстваха посланиците на двете държави, евродепутати, областният управител, кметът, политици и общественици.  Бяха поднесени венци и цветя на паметника на Маестрото...

публикувано на 22.05.24 в 15:15

Благотворителна изложба в РБ "Пенчо Славейков"

Благотворителна изложба с рисунки и приложни творби на децата от ателиетата „Шаренко“ и „Шарени ритми“ с ръководител Ирена Кръчмарова ще бъдат представени от 19 часа на 21 май в отдел "Изкуство" на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна.  Събраните средства от изложбата ще бъдат в полза на деца и възрастни в неравностойно положение...

публикувано на 20.05.24 в 12:11

Анелия Атанасова представя романите си "Вината" и "Реванш"

Книгите "Вината" и "Реванш" представя от 18.30 часа днес, 20 май, в галерия "Арт Маркони", Анелия Атанасова.  Много хора успяват да погледнат на препятствията като на нови възможности. И докато светът се тресеше от страховете и ограниченията, наложени от пандемията, Анелия Атанасова осъществи една своя идея – романът „Вината”. В очакване на по-добри..

публикувано на 20.05.24 в 11:09

Държавният архив във Варна се включва в Нощта на музеите и галериите (програма)

И тази година традиционно Държавният архив във Варна ще се включи в инициативата „Европейска нощ на музеите и галериите 2024“.  Той ще бъде  отворен за посетители безплатно от 12.00 до 18.00 часа.  Програма тази година е под надслов „Ново приключение на всеки кръгъл час“ и включва:  12 ч. – посещение на архивохранилище на Държавен..

публикувано на 17.05.24 в 17:38