Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гласувайте за най-добрата детска рисунка в конкурса на Радио Варна

| обновено на 03.12.21 в 16:15

И тази година Радио Варна отправи покана към всички малки творци да се включат в конкурса за рисунка с коледна тематика.  Това е шестата поредна година, в която медията покани всички деца на възраст от 6 до 16 години да проявят своя талант в артистичния конкурс. Темата този път беше „Когато дойде Коледа”. По традиция една от избраните рисунки ще бъде отпечатана като коледна картичка на Радио Варна.

🎨 В състава на журито т.г. са скулпторът Николай Нинов, галеристът Виктория Митева и графичният дизайнер и преподавател Виктор Петков

🥇 Първата награда и отпечатване като коледна картичка на Радио Варна журито определи да бъде рисунката на Виктория  Гатева, на 6 год., от гр. Габрово. Участие в конкурса Виктория взема като ученичка в школа за приложно изкуство Ива Пенчева. 2 -рото място е за Кристияна Бужева на 7 години от град Попово, школа "Арт Попово". Журито определи 3-тото място да е за Боян Тасев, на 9 години.

Поощрителна награда за активно участие екипът на Радио Варна ще даде и на децата от ДГ №17 "Д-р Петър Берон"- Варна. Поощрителните награди на членовете на журито -  Николай Нинов и Виктория Митева, са за Кристиян Янков, на 5 год. от Варна, школа "Арт Визия" и Джулиана Николова, на 14 год.от Варна, ученичка в СУХНИ "Константин Преславски".

ВАЖНО!!! 👉 Всички получени рисунки вече са публикувани във фейсбук страницата на Радио Варна. Там може да покажете вашите предпочитания, като поставите "харесвам"👍 под конкретната рисунка. Детската творба, събрала най-много харесвания, 👍 също ще бъде отличена. Може да гласувате за вашия фаворит до сутринта на 20 декември /до 9.00 часа/. 🕘


Според регламента всяко дете можеше да изпрати до две рисунки, като ги предаде в Радио Варна или изпрати с пощенско клеймо до 30 ноември 2021 г. Получихме над 700 детски творби от България и чужбина.

Творби от миналите години може да разгледате в официалната страница на Радио Варна във фейсбук  Албуми
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба на рекламите от началото на XX век гостува във Варна

Музеят за нова история на Варна ще бъде домакин на гостуващата изложба „Рекламата е душата на търговията“. Тя ще бъде открита днес, 2 юни, от 17 часа. Това е  панорама на рекламното дело в България от началото на XX век до края на Втората световна война. Експозицията включва 37 тематични табла с репродукции на около 900 реклами. Те..

обновено на 02.06.23 в 15:16

Балчик е каузата на Международен пленер в памет на скулптора Янко Бонев

Балчик и болниците в Белия град и Каварна са каузата на стартиралия първи международен пленер в памет на скулптора Янко Бонев. Негов домакин е Дворецът в Балчик от 1 до 3 юни, участват творци от България и Румъния.  Той обединява четири вида изкуство – изобразително, скулптура, каменоделство, фотография, сподели Иво Пенчев от балчишкото сдружение..

публикувано на 02.06.23 в 13:44

Бежански пътеки - емоционалният път на сирийския фотограф Бара Хадад по време на война и бягство

Бара Хадад е роден през 1995 година в Сирия. Започва пътя си на фотограф, фотожурналист, кинематограф и режисьор на документални филми много млад, заснемайки революцията в родината си през 2011 година. Творчеството му е силно повлияно от личната му история и култура. Самият той става бежанец, избягал от Сирия със семейството си, след като селото им..

обновено на 02.06.23 в 10:23

Започва 31-вото издание на театралния фестивал "Варненско лято"

31-вото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято", което се открива тази вечер в Драматичния театър „Стоян Бъчваров” във Варна, ще представи до 10 юни 25 спектакъла, два от които са по текстове на Яна Борисова, носител на наградата „Аскеер” за драматургия. В първия от тях, който е утре, участва актрисата и артистичен..

обновено на 01.06.23 в 15:58

Отвори системата за електронен прием в школите на ОДК-Варна

От днес вече е активна системата за електронен прием в школите на Центъра за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс, Варна. Тя е качена на официалната уеб страница на комплекса – www.odk-varna.com. Системата ще бъде отворена до 31 август. В този период родителите имат право и да сменят своите желания, уточняват от..

публикувано на 01.06.23 в 13:26

Варна скърби за Борис Луканов

Отиде си големият актьор Борис Луканов, създал иконични роли в Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ във Варна, на който посвещава 21 години от творческия си път. Поклонението ще бъде на 2 юни 2023 г. от 11 часа в Народния театър „Иван Вазов“. От ДТ "Стоян Бъчваров" припомнят биографията му: Роден в Ловеч, завършил ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“..

публикувано на 31.05.23 в 15:35

На суховея е посветил каменни пластики балчиклията Мариян Цветков

Една от най-мощните природни стихии е вятърът, който така се е вплел в ежедневието ни, че не можем без него – от слабото подухване до силните пориви. Колкото полезен, толкова и разрушителен, но свързан с бита, културата, вярванията ни, суеверията ни, разказва каменоделецът Мариян Цветков от Балчик. От дълбока древност до наши дни човекът улавя полезните..

обновено на 30.05.23 в 19:02