Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският служител от Вълчи дол, обвинен в лихварство, излиза от ареста срещу 3000 лева гаранция

Пускат от ареста общинският служител от Вълчи дол, обвинен в лихварство, срещу парична гаранция в размер на 3000 лева. 

Според прокуратурата 60-годишният мъж  е осъществявал нерегламентираната дейност в продължителен период от време. С разрешение на съдия от Окръжен съд – Варна са били извършени претърсвания и изземвания в хода на досъдебното производство. Сред събраните доказателства за лихварската дейност са тефтер с над 50 имена за суми над 190 000 лева, както и пликове с бижута  със записани данни за собствениците им. Разпитани са били част от длъжниците му. 

Прокуратурата поиска най- тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“. Съдът обаче прецени, че не е налице опасност обвиняемият да се укрие, тъй като от материалите се установява, че той не е осъждан, има постоянен адрес, семеен е и работи. 

За престъпление от този тип НК се предвижда наказание „лишаване от свобода“ над 5 години. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

47 фиша и 5 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци във Варна

Продължават проверките, свързани с чистотата в морската столица. Те се извършват съвместно от еколозите на Община Варна и „Общинска полиция“. През изминалата седмица са съставени 47 фиша за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, както и 5 акта за установяване на административно нарушение – 2 на физически и 3 на юридически лица, съобщиха от..

публикувано на 17.06.24 в 16:30

Превръщането на хале на Морска гара в сценично пространство обсъдиха във Варна

Да бъде обособено хале с площ от 2 дка на Морска гара и превърнато в пространство за култура. Тази възможност обсъдиха днес творци от 15 държави на среща с кмета на Варна Благомир Коцев. Два дни артисти от цял свят са във Варна, за да подкрепят идеята за създаване на ново сценично пространство за изпълнителско изкуство в морската столица. Творците..

публикувано на 17.06.24 в 16:10

Деница Сачева: Имаме сходство в програмите с ДПС

Започна срещата на представителите на ГЕРБ-СДС и ДПС в Народното събрание за съставяне на правителство.  От страна на ГЕРБ-СДС преговорният екип е воден от Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян. От страна на ДПС дойдоха: Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Ертен Енисова, Елван Гюркаш и Байрам Байрам. Лидерът на ГЕРБ Бойко..

публикувано на 17.06.24 в 15:07
Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов: БСП няма да ходи на срещи и разговори с ГЕРБ-СДС

БСП няма да ходи на среща и разговори с ГЕРБ-СДС за правителство. Това съобщи пред БНР Борислав Гуцанов от "БСП за България".  "Въпросът е изчерпан с решенията на партията в събота", допълни Гуцанов.  Той съобщи, че БСП са получили покана от ГЕРБ-СДС, но "имаме категорично решение за неподкрепа".  "За нас въпросът е изчерпан. Когато говорим за..

публикувано на 17.06.24 в 14:57
Румен Радев

Румен Радев: Най-важното е парламентът да работи, затова го свиках възможно най-рано

От Черна гора, където е на посещение, президентът Румен Радев посочи аргументите си да свика новото Народно събрание още тази сряда: "В една парламентарна република най-важното е парламентът да работи и затова свиках парламента възможно най-рано. От решенията на парламента зависи развитието на всички останали въпроси". На съвместна пресконференция с..

публикувано на 17.06.24 в 14:32
Снимката е илюстративна

БАБХ започва засилени проверки по Черноморието

Българската агенция по безопасност на храните започва засилени проверки във връзка с началото на активния летен туристически сезон по Черноморието, предаде БНТ.  От днес, 17 юни, до 13 септември, във връзка с началото на активния летен туристически сезон, Областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и Добрич започват засилен контрол..

публикувано на 17.06.24 в 14:04

ПП-ДБ няма да участва в преговорите за правителство днес

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" няма да участва в преговорите за съставяне на правителство.  "Съобразявайки се с волята на избирателите", от ПП-ДБ отказват поканата за днес. Започват преговорите за кабинет, ГЕРБ-СДС се срещат с ДПС, ПП-ДБ и "Възраждане" още днес В позицията ПП-ДБ заявяват, че в Народното събрание ще..

публикувано на 17.06.24 в 12:27