Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лили Иванова: Аз съм винаги готова да посрещна и най-лошото

Лили Иванова
Снимка: Ани Петрова

Пандемията е времето, в което примата Лили Иванова отсъства най-дълго от сцената. Това разказва самата тя в първото интервю, което дава от 3 години насам, пред Георги Любенов по БНТ.

"Не съм отчаяна в никакъв случай, но светът е различен и ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство. Тези две години ми се сториха най-големият кошмар, защото ме разделиха с моето щастие - публиката. Аз съм щастлива, че имам точно тази публика", каза Лили Иванова, И благодари на своята публика от сърце.

"В тези 2 г. успях да отделя житото от плявата, както има една поговорка. Дадоха ми възможност да преценя моето обкръжение - хората, с които работя, познавам, да си дам отговор за някои неща, които аз не знаех и които ме разочароваха. Но, както виждате, аз игнорирам абсолютно всичко. Има винаги пъклени планове, пъклени идеи, това ми е главата, затова и трудни заспивам. На сутринта, като се събудим, животът е по-различен и реалността е много различна. Никой не знае какви времена ще доживеем. Ако някой си мисли, че е наясно, много се лъже. Аз съм готова винаги да посрещна и най-лошото. Това съм го възпитала у себе си и не правя трагедии. По-добре човек да е подготвен да внимава какво ще му донесе утрешния ден, а не да съгради пясъчни кули. Аз никога не градя пясъчни кули", каза голямата певица.

Примата разказа, че е с прекрасни впечатления от своята публика от всички населени места. Първият град, в който тя пее след въвеждането на противоепидемичните мерки, е Пловдив. "За мен е вълнунващо да видя зала, изправена на крака." Затова когато вижда публиката в Античния театър на крака, толкова се развълнува, стяга я гърлото и се притеснява как ще започне да пее. "Аз съм емоционална и понякога това малко ми пречи, но не мога да се променя", каза Лили Иванова.

Тя се подготвя за трите големи концерта в зала 1 на НДК - на 14, 15 и 16 декември.

"Сега ще учудя моите почитатели и публика с това, което ще каза, но откакто ми е стъпило крачето в София да започна да пея изобщо, съм винаги била заливана от обич и омраза", каза Лили Иванова.

По думите й омразата я калява. "Аз се отнасям към всички тези неща с презрение. Кои са тези, които си позволяват да ме упрекват, да ме критикуват много остро, след като не ме познават. Те си мислят, че ме познават, но не е така. Аз съм коренно различна от техните представи за мен. Не съм най-великата, най-красивата, най-умната, но аз имам качества, за които те не знаят.

Аз изливам душата и всичко, което имам у себе си, за моята публика и тя е тази, която трябва да говори. Не бих си позволила да правя дисекция на себе си - публиката е тази, която трябва да каже как й действам", каза още Лили Иванова.

"Само Господ може да каже кой до кога ще пее. Крайното време го решава Бог и певицата. Смятам, че с това, че продължавам концертите си и да пея, на никого не преча", обясни Лили.

"Иска ми се да има повече обич и любов между хората, защото напоследък те липсват. Има озлобление, лошотия. Да пожелая на всички здрава, щастлива и прекрасна следваща година!"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изнесена приемна на Комисията за защита на потребителите и това лято на Златните

Изнесена приемна на Комисията за защита на потребителите ще има и това лято в курорта "Златни пясъци". Ще се извършват повече проверки на терен, уверил е представител на ведомството, съобщават от общинската пресслужба. Вече текат проверките по туристическите обекти на Областната дирекция по безопасност на храните. Особено внимание контролните органи ще..

публикувано на 26.04.24 в 20:02

Първият патрулен кораб "Храбри" ще е готов до края на 2025-а

Първият от новите многофункционални модулни патрулни кораби за ВМС  - "Храбри", вече е спуснат на вода. Продължава дострояването му и оборудването му с въоръжение, техника и спомагателни механизми.  Това съобщи във Варна флотилен адмирал Георги Пенев, заместник-командир на военния ни флот.  Той допълни, че корабът ще бъде приет във ВМС през..

публикувано на 26.04.24 в 19:08
Спасител на плаж Кабакум край Варна

Могат ли да отложат новите изисквания за водното спасяване?

Спешна междуведомствена среща ще вземе решение по казуса с водното спасяване на плажовете. Oт туристическия бранш във Варна са поискали от министъра на туризма Евтим Милошев новите изисквания в наредбата за водното спасяване да бъдат отложени за следващия сезон, тъй като те са неизпълними от концесионерите. Това съобщи Милошев след среща с бранша и..

публикувано на 26.04.24 в 18:00

Обявиха датите за явяване на матурите по желание на дванадесетокласниците

Допълнителните държавни зрелостни изпити по желание на ученика ще са от 22 до 29 май. Графикът по предмети от общообразователна и профилирана подготовка е  публикуван  на сайта на Министерството на образованието и науката. На 22 май от 8:30 часа ще са държавните зрелостни изпити по математика и география и икономика от общообразователната подготовка...

публикувано на 26.04.24 в 15:37

Предстои смяна на спътника, излъчващ програмите на БНР

Предстои смяна на сателит Intelsat 38 със сателит Hotbird 13F. Двата спътника едновременно ще излъчват програмите на Българското национално радио до 31 декември т.г.  Параметрите са следните: Hotbird 13Fat 13.0°E, честота - 12 635 MHz   Приемна поляризация: линейна вертикална Стандарт: DVB-S2 Модулация : 8PSK  FEC: 5/6 Symbol rate: 30 000..

публикувано на 26.04.24 в 14:54

МЗ осигурява безплатни ваксини срещу коклюш за бременните

Първата ваксинация срещу коклюш ще може да се поставя на бебета с две седмици по-рано или когато детето навърши месец и половина, предаде БНР.   Мерките за ограничаване на разпространението на заболяването и за предпазване на най-уязвимите групи бяха представени на днешното правителствено заседание от министъра на здравеопазването Галя Кондева...

публикувано на 26.04.24 в 14:33

Всеки пети българин е живял под прага на бедност през 2023-та

637.92 лв. е линията на бедност за страната през 2023 г. При този размер на линията под прага на бедност са били 1 млн. и 325 хил. българи или над една пета от населението на страната , съобщиха от Националния статистически институт.  Данните за 2023 г. показват, че ако в доходите на домакинствата се включат доходите от пенсии, но се..

публикувано на 26.04.24 в 14:12