Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Заловиха наркодилър с крадена кола в района на техникумите (СНИМКИ)

7
Снимка: Румен Сарандев

Задържаха двама мъже с крадена кола при спецакция в кв. "Победа".

Първият, оказал силна съпротива при задържането, е криминално проявен и осъждан, съобщават от МВР- Варна. При претърсването у него са намерени вещества, наподобяващи наркотични. Същите предстои да бъдат лабораторно изследвани. В хода на полицейските действия отнетата кола, обявена за издирване преди дни.  С полицейска заповед са задържани двамата мъже, а по случая се води досъдебно производство.

Снимки: Румен Сарандев

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

До края на май местят близо 7000 украинци от Варна в други градове

Близо 7000 украински бежанци ще бъдат преместени от курортите край Варна във вътрешността на страната от 28 до 31 май с жп транспорт.  В момента продължава анкетирането на бежанците и организирането на логистиката с конкретните места, където ще бъдат настанени. Това каза Благомир Коцев , областен управител на Варненска област по време на..

обновено на 25.05.22 в 16:32

След 26 май работим за себе си

На 26 май отбелязваме Ден на данъчната свобода за 2022 г., съобщават от Института за пазарна икономика. Точно 146 дни работим за държавата през 2022 г. Държавният бюджет, приет едва в края на февруари, предвижда публични приходи от над 57 млрд. лв. през 2022 г. Приемайки, че за ден изработваме по средно 392 млн. лева – изчислено на база..

публикувано на 25.05.22 в 16:23
Корнелия Нинова

Нинова: Нулевото ДДС на хляба, ако не намали цената, поне ще я задържи

Нулевото ДДС на хляба, ако не доведе до намаляване на цената, поне ще доведе до нейното задържане, защото намалява производствените разходи за хляба. Това вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, предаде БГНЕС. „Така, че поне в първите дни смятам и прогнозите на хлебопроизводителите са, че ще доведе до намаляване, след..

публикувано на 25.05.22 в 15:05

Какво да очакват четвъртокласниците на малките матури

Задачи, които изискват творчество и логическо мислене, са включени в тестовете на националното външно оценяване за IV клас на 26 и 27 май т.г., както и през предишните години. Очаква се на изпитите по български език и литература в четвъртък и по математика в петък да се явят почти 58 300 четвъртокласници в 1751 училища. И тази година изпитът по..

публикувано на 25.05.22 в 13:43
Йордан Господинов в студиото на Радио Варна

Йордан Господинов: Секторът на рибарството и аквакултурите е силно неглижиран от държавата

„Секторът на рибарството и аквакултурите е силно неглижиран от държавата, а някои от фирмите са пред фалит“. Това каза в интерю за Радио Варна председателят на Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГФИШ“ Йордан Господинов, който е и генерален секретар на Консултативния съвет за Черно море. „Проблемите в сектора са много, като..

публикувано на 25.05.22 в 13:42
Bulgarian Education Minister Nikolai Denkov.

Николай Денков: Нашите деца учат с месеци по-малко от връстниците си в чужбина

„Нашите деца учат с месеци по-малко от връстниците си в чужбина. Това е много неравен старт“, каза по бТВ министърът на образованието Николай Денков. Според разчетите страната ни е последна по продължителност на учебните часове, особено в периода от първи до шести клас. Денков уточни, че разликата в продължителността е 25%. „Това трябва да се..

обновено на 25.05.22 в 11:50

111% ръст на приходите от нощувки във Варненско през март

Приходите от нощувки през март 2022 г. в област Варна достигат 2.7 млн. лв., като се отчита ръст със 111.6% в сравнение със същия месец на предходната година. Приходите от чужденци са 1.4 млн. лв., а от български граждани - 1.3 млн. лева. Това съобщават от Териториално статистическо бюро -Североизток. Броят на пренощувалите лица в местата..

публикувано на 25.05.22 в 11:48