Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Асенов и Ясен Радев на полуфинал на „Странджа

Даниел Асенов и Ясен Радев се класираха за полуфиналите на 73-ото издание на Купа „Странджа“. Двамата си осигуриха минимум бронзови медали, след като постигнаха убедителни победи в категория до 54 килограма в зала „София“.

Радев постави успешното начало за родните национали днес, след като изигра по много убедителен начин първия си мач в най-стария международен турнир по бокс в Европа. Той победи с 4:1 гласа украинеца Ростислав Билостоцкий. Двубоят премина под диктовката на Радев. Националът ни бе убедителен в първите два рунда, в които взе сериозен превес. Това му позволи да намали оборотите в третия и без да рискува излишно се поздрави с победата. За място на финал утре той ще се изправи срещу сърбина Тамир Галанов.

Веднага след успеха на Ясен, дойде и победата на Даниел Асенов. „Тайсъна от Кукорево“, който е трикратен носител на Купа „Странджа“, се класира за полуфиналите след нов силен мач на турнира. Родният национал се наложи с 4:1 гласа над италианеца Мануел Капаи.

6-кратният ни европейски шампион за мъже и младежи проведе умно срещата. Той спечели убедително първите два рунда, след което затвори хладнокръвно двубоя, постигайки втория си успех от началото на турнира. На полуфиналите утре Даниел ще боксира с казахстанеца Махмуд Сабирхин.

Българското участие на Купа „Странджа“ продължава във вечерната сесия. На ринга ще видим още Хавиер Ибаниес (57 кг), Красимир Джуров, Кирил Русинов (64 кг), Уилиам Чолов, Рами Киуан (75 кг), Кристиян Николов (80 кг) и Кристиян Димитров (86 кг). Турнирът е с награден фонд от 200 хиляди долара, който ще бъде разпределен между медалистите в отделните категории.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Англичаните потеглят на еврошампионата днес

Отборът на Англия започва участието си на Евро 2024. Т есе изправят срещу Сърбия на “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен. Срещата е от група “С” и започва в 22:00 часа. На предишното ЕП британците стигнаха до финала , където загуби на “Уембли” от Италия след изпълнение на дузпи. Сега “трите лъва” имат една единствена цел.-титлата.

публикувано на 16.06.24 в 09:42

Словения ще търси реванш срещу Дания

Словения и Дания днес играят първи мач на ЕП по футбол от 19.00 ч. Двата отбора се познават отлично, след като играха в една квалификационна група, а датчаните се представиха по-убедително. Тимът на Словения е устремен към първа победа на голям футболен форум.

публикувано на 16.06.24 в 09:40

Полша и Нидерландия се сблъскват днес

Полша и Нидерландия играят днес от 16:00 часа в Хамбург. Поляците за четвърта поредна година са на еврофинали. Те имат лоши спомени от последното ЕП, като останаха последни в групата. Левандовски и компания очакват този път да е по-различно. Нидерландците са лишени от основни футболисти като Френки де Йонг и Тюн Копмайнерс. В квалификациите тимът..

публикувано на 16.06.24 в 09:39

Испания се справи с хърватите

Тимът на Испания записа успех с 3:0 над Хърватия в група “В” на Европейското първенство по футбол.  Алваро Мората беше точен в 28-ата минута, а четири по-късно Фабиан Руис удвои.  В края на първата мас се разписа и Даниел Карвахал. Гостите пропусната дузпа чрез Бруно Петкович в 80-ата минута.

публикувано на 15.06.24 в 21:18

Варненка носи два медала за България от Европейско първенство

България стартира с два медала на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадетки и кадети до 15 и до 17 години в Солун, Гърция. Александра Николова (45 кг) от Варна при по-малките се представи прекрасно. Състезателката на варненския клуб "Титан" с личен треньор нейния баща Живко Николов взе бронз в двубоя и злато в изтласкването. Николова..

публикувано на 15.06.24 в 17:45

Варна е домакин на най-голямото състезание по кросфит (ВИДЕО)

Най-голямото състезание по кросфит в България се провежда днес и утре във Варна. Най-добринте българи в този спорт, както и представители от много други страни си оспорват призовите места. Надпреварата се провежда на Амфитеатъра в Морската градина. Утре  състезанието започва в 8.00 ч и ще продължи до 20.00 ч. Вижте подробности за този спорт във видеото...

публикувано на 15.06.24 в 17:20

Откриха турнира "Руми и Албена" във Варна (ВИДЕО)

Във Варна официално откриха 26-тия международен турнир по художествена гимнастика "Руми Албена". Боряна Калин, Стиляна Николова и техните треньорки бяха официалните гости на надпреварата. Кристиан Димитров, директор на дирекция "Спорт" откри турнира.

публикувано на 15.06.24 в 17:14