Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад талант от Украйна започна безплатни тренировки на кортовете на ТК „Черно море Елит“ (Варна)

Автор:

Марк е на 10 години от Одеса. Той заедно със семейството си е във Варна с цел да избегне военните действия в Украйна. Марк тренира тенис от петгодишен и е картотекиран в украинската тенис федерация от Черноморец (Одеса). От днес младото момче започна абсолютно безплатни тренировки на кортовете на ТК „Черно море Елит“, гр. Варна. В „Черно море Елит“ вече има и други запитвания от състезатели, които очакват да напуснат Украйна в близките дни.

Скоро във Варна се очаква да пристигне и Вячислав Белински – европейски шампион за юноши до 18 годишна възраст. Той бе партньор на двойки на българина Пьотр Нестеров по двойки на турнирите от Големия шлем през миналата година. Двамата спечелиха трето място по двойки на Ролан Гарос за юноши. През миналата седмица Белински игра за нац. отбор на Украйна за Купа „Дейвис“.

Припомняме, че българската федерация по тенис започна инициатива за подпомагане на спортистите и техните семейства във връзка с продължаващата война в Украйна. Всеки работен ден ще бъде предоставен безплатен достъп до кортовете на Националния тенис център за състезатели от украинската федерация.

Действия в подкрепа вече е предприе и втората ни ракета и член на УС на БФТенис Димитър Кузманов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев, двамата нови в "Черно море Тича" (ВИДЕО)

Баскетболистите на „Черно море Тича“ започнаха подготовката си за новия сезон. През първите дни се набляга най- вече на физическа подготовка. На този етап новият наставник на „моряците“ Георги Давидов привлече четирима нови състезатели-двама американци и двама българи. Нашите момчета са Николай Стоянов, който е възпитаник на варненския отбор и се..

публикувано на 05.09.24 в 11:50

Лагер-сбор на кикбоксьорите на "Боил"-Варна (ВИДЕО)

Най-добрите състезатели по кикбокс на варненския клуб "Боил" провеждат лагер на "Спортпалас". Той е и част от подготовката за държавното първенство в Козлодуй. Тренировките се водят от треньора Красимир Кирилов. Сред участниците е и световният вицешампион Росен Шеев, който преди дни се завърна от Световното в Будапеща със сребро.

публикувано на 05.09.24 в 11:39

Щангистите на "Титан"- Варна на лагер на "Спортпалас" (ВИДЕО)

Най-добрите състезатели по вдигане на тежести на спортен клуб "Титан"- Варна са на лагер на "Спортпалас". В лагера участват само шампионите в отделните категории. Треньор е Живко Николов.Най-добрите щангисти на Варна ще останат на подготовка до 12 септември.

публикувано на 05.09.24 в 11:31

Варненски танцьори с престижни титли от Германия

Кристиян Дончев - Мартина Кондаклиева от ТСК "Черно море" спечелиха 2 златни и 1 бронзов медала в дисциплините многобой, стандартни и латиноамерикански танци.  Най-престижният открит шампионат по спортни танци в света- German Open Championship се проведе в Щутгарт, Германия.

публикувано на 05.09.24 в 08:52

Аарон Исека подписа с ЦСКА София

ЦСКА привлече 26-годишния белгийски централен нападател Аарон Исека от гръцкия ОФИ (Крит). Играчът стартира кариерата си в най-успешния белгийски футболен клуб в Европа - Андерлехт. Спортният му път минава през френската Лига 1, където записва 79 срещи с отборите на Олимпик Марсилия, Тулуза и Мец. Исека е бил част и от тимовете на Барнзли, Аданаспор,..

публикувано на 05.09.24 в 08:51

Днес играем с Беларус

Националният селекционер Илиан Илиев даде пресконферениця преди старта на Лигата на нациите. Днес България играе с Беларус в Унгария.  "Няколко души имаха болежки, няма контузени, Георги Костадинов е с вирус. Всеки си забравя егото и за националния отбор трябва да даде максимума. Трябва да излезем да покажем добър футбол, ако излезем от първата минута..

публикувано на 05.09.24 в 08:50

Тежка загуба за България от германците

Ватерполистите на България до 19 г срещнаха сериозна съпротива от Германия и загубиха с 9-24 на европейското първенство в Бургас.  Головете за отбора ни отбелязаха Самуил Иванов - 7, както и Даниел Тотев и Веселин Ганчев по един.   Пресата на германците буквално ни побърка и не успяхме да излезем от ситуацията. Ще играем за класиране от 9-12 място...

публикувано на 05.09.24 в 08:49