Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненски лекоатлети донесоха доста медали при подрастващите

Автор:

Крум Крумов и неговият състезател Мартин Атанасов

Много  силни дни за варненската лека атлетика. Златни отличия от държавни първенства спечелиха състезатели от варненски клубове.

Мартин Атанасов от СК „Евър“ спечели златен и сребърен медал от Държавното първенство до 18 години, а след това взе и злато до 20 г от националния шампионат. Беше обявен за №1 на варненското спортно училище за февруари. Негов треньор е Крум Крумов.

Димитър Панделиев е състезател на „Супер спорт. Митко спечели приза „Спортист на Варна“ за месец януари. Това стана факт след двата златни медала от държавното първенство при юношите. Симеон Попхлебаров е негов личен треньор. Да ги чуем всички.

Димитър Панделиев с треньора си Симеон Попхлебаров



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Милов

Кирил Милов загуби първия репешаж за бронза в Париж

Кирил Милов отпадна в първия кръг на репешажите за бронза в категория до 130 килограма на Игрите в  в Париж. Милов загуби с 4:6 точки от 8-кратния шампион на Африка и бронзов медалист от последното Световно първенство в Белград 2023 Абделлатиф Мохамед (Египет).

публикувано на 06.08.24 в 14:04
Пламена Миткова

Без Пламена Миткова във финала на скок дължина от Олимпиадата

Пламена Миткова приключи участието си в Париж с най-добър опит от 6.45 м. Пламена Миткова направи отличен сезон, но точно на Олимпиадата не успя да покаже истински да си качества.

публикувано на 06.08.24 в 14:02

Олимпийска рубрика: Капка Панайотова: Лодката и тренировките, това беше животът ми

През далечната 1976 година на Олимпийските игри в Монреал две варненки в четворката с кърмичя в академичното гребане донесоха сребърен медал за България. Сред тях е и рулевият Капка Панайотова. Още си спомня с огромно вълнение за случилото се. Знае, че са били на кръчка от златото, но е щастлива и от второто място. Медалъг е на специално място във..

публикувано на 06.08.24 в 11:50

Българите на Игрите в Париж днес

Блгарското участие на Олимпийските игри в Париж продължава и в 11-ия ден= Старт дава борецът Кирил Милов, който ще участва в репешажите в категория до 130 килограма в класическия стил. Негов съперник ще бъде Абделлатиф Мохамед от Египет, Схватката е около 12:10 часа българско време. По-късно Айк Мнацаканян излиза на тепиха в категория до 77 килограма..

публикувано на 06.08.24 в 11:10

Завърши турнирът "Морски дяволи" във Варна

Завърши 25-ят международен турнир по тенис на маса за ветерани "Морски дяволи" във Варна. Класирване: жени до 50г. 1.Йорданка Тодорова 2.Антония Белчева над 50г 1. Ани Господинова 2. Sule Yidon 3.Serpil Pinar 3.Йорданка Тодорова Консолейшън 1.Deger Saysal Ayse Mehtap Kom Мъже до 40г 1.Стефан Стефанов 2.Светослв Андреев..

публикувано на 06.08.24 в 09:15

Силен турнир по бридж във Варна

Във Варна в сряда започва 48-ят международен бридж фестивал. Това е най-голямата проява в Морската столица в този спорт. Пристигат състезатели от Полша Румъния,Литва и всички най-добри български бриджори. Турнирът "Варна' започвс в 17.30 ч. Надпреварата е в хотел "Черно море".

публикувано на 06.08.24 в 09:14

Милов продължава в Париж

Кирил Милов продължава на репешажите за бронза на олимпийските игри в Париж, след като чилиецът Ясмани Акоста проби до финала при 130-килограмовите на класическия стил. Двамата се срещнаха още в първия кръг, а българинът отстъпи с 1:1. Така в пресявките утре Милов ще излезе срещу египтянина Абделатиф Мохамед, трети от световното през 2023-а и 7-кратен..

публикувано на 06.08.24 в 09:13