Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

224 са приети в подготвителните групи в училищата на първо класиране

Първолаци!
Снимка: Румен Сарандев

224 деца, на възраст 5 и 6 години, са приети в подготвителните групи в училищата на първо класиране, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. 204 деца или 90,9% са класирани по първо желание, по второ желание – 12, а по трето и следващо 8 деца. Срокът за записване на приетите е до 10 юни, включително. 163 са свободните места след класирането. Електронната система за прием ще бъде отворена за регистрации или корекции на заявленията в периода от 13  юни до 17 юни, а следващото класиране ще бъде обявено на 20-ти юни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентът връчва втория мандат другата седмица

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство другата седмица. "Не бързам и ще връча мандата следващата седмица", посочи той в Бургас, където присъства на националното военноморско учение с международно участие "Бриз-2024", съобщава БНР. "Първо искам да призова народните представители да осмислят в дълбочина динамиката на..

публикувано на 12.07.24 в 09:10
Президентът Румен Радев (в средата) и съпругата му Десислава Радева (вдясно) пристигат на летище

Румен Радев ще наблюдава учението Бриз от Бургас

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще наблюдава демонстрация на отбранителни способности в морски операции по време на международното учение Бриз днес. В 8.30 часа президентът ще бъде посрещнат с военни почести на Морска гара - Бургас, където ще приеме строя на почетния караул. След което ще се качи на борда на..

публикувано на 12.07.24 в 06:29

Остава горещо с температури до 39 градуса

Най-ниската температура на въздуха измерена в 6 часа тази сутрин е в Шумен 19 градуса. По 20 градуса отчетоха термометрите в Русе, Силистра и Карнобат. 23 градуса е в Разград и Бургас, 24 – в Шабла и Ахтопол, 26 – във Варна и на носовете Калиакра и Емине. Вятър с посока север – североизток и със сила 14 м/с с пориви до 17 м/с духа сутринта в района..

публикувано на 12.07.24 в 06:16

Адресите без ток

На 12.07.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: Промишлена зона на гр. Аксаково - фирмите: ММ СЕРВИЗ ЕООД, АГИВА ООД, ЕКОЛОГИЯ БГ ЕООД, БАЛВЕС БИЛДИНГ ЕООД, ЕЛЕКТРОКОМПЛЕКС ООД, КЕБУП 70 ЕООД, електрозахранени от БКТП..

публикувано на 12.07.24 в 05:00

Ремонтираха около 100 детски площадки за три месеца във Варна

Служители на общинското предприятие „Общински проекти и озеленяване“ са ремонтирали около 100 детски площадки за три месеца. Повече от тях са в недобро състояние в резултат на вандалски прояви, припомнят от Общината.  Частичните ремонтни дейности включват подмяна на счупени пейки, поставяне на нови оградни пана и вратички. Ремонт е направен още на..

публикувано на 11.07.24 в 16:41
Ивелин Михайлов

Депутатите направиха комисия за разследване дейността на Ивелин Михайлов от "Величие"

Депутатите създадоха временна Комисия за проверка на всички факти и обстоятелства по данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на партия "Величие", и изградения в село Неофит Рилски, община Ветрино, комплекс "Исторически парк". Временната комисия се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен..

публикувано на 11.07.24 в 16:38

Над 70 души минаха през мобилните медицински пунктовете във Варна заради жегите

Над 70 души потърсиха съдействие на разкритите от Община Варна мобилни пунктове. В тях медицински специалисти мериха безплатно кръвното налягане и даваха съвети във връзка с горещото време. Младежи от БЧК раздаваха бутилки с минерална вода на преминаващите, съобщават от общинския пресцентър. Припомняме, че заради обявения жълт код и очакваните високи..

публикувано на 11.07.24 в 16:30