Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орхан Мехмедов (MCC "Братя във Вятъра"): "Добро винаги трябва да се прави"

| обновено на 09.08.22 в 12:20

Четири дни, по четири групи на ден. За втори път в средата на август. Така изглежда второто издание на рок фестивала „Varna Rock Adventure”. И този път организаторите са рокерите от най-стария мотоклуб в България „Братя във вятъра”. И този път домакин е паркът в квартал "Аспарухово".

Първото издание на фестивала беше обвързано с 30-годишнината на "Братя във Вятъра", припомня Орхан Мехмедов, президент на мотоклуба.

"Създаден е 1991 година. Още имаме членове от тогава. Имаме и една дама - Кака Снежка, тя е като талисман на клуба."

И тази година фестивалът е обвързан с благотворителна кауза, продължава Орхан Мехмедов.

"Доброто не трябва да се спира. Добро винаги трябва да се прави. Не съм човекът, който трябва да определя положението на нашето здравеопазване. Децата имат нужда от помощ. Миналата година беше много успешен. Купихме доста техника за детското онко отделение за болница "Света Марина."

Прекрасно е, че обвързахме фестивала с благотворителна кауза, допълва пиарът Нивелина Няголова.

"Самите хора, които идват там да се забавляват, могат да станат съпричастни към здравето и възстановяването на тези дечица, защото те прекарват там много дълго време, докато им продължава лечението. Това, което успяхме миналата година да купим със събраните средства, всъщност бяха шест олекотени стойки за свободно придвижване и една инфузионна помпа, която е много важна в точното дозиране на лекарствата, които се дават на дечицата."

Датите на фестивала са от 12 до 15 август. Но освен много рок музика, организаторите са предвидили и изненада за най-малките.

"16 август е също част от програмата. Това е нашият подарък и изненада за децата на Варна. След като четири дни техните родители са се забавлявали, нека и на петия ден да дойдат на "Varna Rock Adventure Kids". Искрен Пецов ще бъде водещ. Росица Кирилова ще забавлява децата, че има много игри, много награди, много танци, ще има дечица, които ще изпълняват фолклор, модерни танци, модно ревю."

Фестивалът е с вход свободен. Групите – 16. Ще участват Б.Т.Р., Кикимора, Odd Crew и много други.

Повече за „Varna Rock Adventure” чуйте от Орхан Мехмедов и Нивелина Няголова в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Етническият българин Алексей Куцарев: Украйна се бори с недостиг на ток и на работници

Липсата на ток, заради руските удари по енергийната система на Украйна и дефицитът на работници са основните проблеми, с които се сблъсква бизнеса там. Имаме над 1000-км фронтова линия, много работници са на фронта и това води до недостиг на кадри, разказва Алексей Куцарев, чието семейство – етнически българи, се занимава със земеделие в..

публикувано на 02.08.24 в 08:05
Ивелина Кадири

Ивелина Кадири: ДНК данните са нещо неприкосновено, към което маркетингът трябва да се отнася с уважение

Ивелина Кадири е магистър по икономика и по арт мениджмънт, маркетолог с многостранни интереси и убеденост в интердисциплинарното бъдеще на науката. Има дългогодишен професионален опит в областта на авиацията и енергетиката, а в момента е мениджър регулаторни дейности в българска софтуерна компания, световен лидер в управлението на електрозарядни..

публикувано на 01.08.24 в 08:30
Сияна Георгиева и Симеон Георгиев

Защо да се доверим на интериорен дизайнер при обзавеждането на имот

Един имот придобива по-висока стойност, ако е бил обзаведен от интериорен дизайнер. Това споделят специалисти в областта на интериорния дизайн у нас изхождайки от практиката, която имат. В България, и конкретно във Варна, все повече хора наемат интериорни дизайнери, когато обзавеждат жилището си, хотели, заведения и др. Архитект Сияна..

публикувано на 31.07.24 в 09:55

„Небето - риза нетъкана”- изложба на Александър Габровски

Поредната изложба във варненската галерия A&G Art Meeting в разгара на лятото ще ни изстреля в небесните простори не само заради мотото, а и поради смелото, неочаквано приключение, в което ни въвлича младият творец Александър Габровски. Откриването е днес,  31 юли, от 18:30 ч . на ул. "Любен Каравелов" 8. Изразът „Небето, риза нетъкана” в една..

обновено на 31.07.24 в 09:28

Георги Василев: Волейболът винаги ще е част от живота ми, но днес нямам време за него в живописта

Бившият волейболист и треньор Георги Василев представя до 19 август във Варна своя самостоятелна изложба живопис. 24-те творби са подредени на ул. "Шейново" 3. Това е четвъртата експозиция на автора, който за първи път се изявява творчески във Варна, а не в родния Добрич.  Първата изложба на Георги Василев беше преди година и половина в..

публикувано на 30.07.24 в 09:20

Д-р Баева: Стомашните неразположения през лятото са най-често от развалена храна

През юли във Варна и областта не се отчита повишаване на случаите на стомашно-чревните неразположения, но ентероколитите остават най-високия брой при заболяванията в сравнение с останалите, сочи седмичната информация на Регионалната здравна инспекция във Варна. При високи температури на въздуха храната се разваля много бързо, особено ако не са..

публикувано на 29.07.24 в 07:15
Ивайло Илиев

Ивайло Илиев: Настоящото служебно правителство е изключително изгодно за ГЕРБ и ДПС

„Първата разпоредба, която е отменена от Конституционния съд, е член 23 от основния закон. Той постановява, че културата, образованието и науката са национални ценности. Това решение ми се струва доста куриозно, но може да бъде прието и като метафора за цялостното поведение на съда“. Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна политологът..

публикувано на 27.07.24 в 14:04