Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Орхан Мехмедов (MCC "Братя във Вятъра"): "Добро винаги трябва да се прави"

| обновено на 09.08.22 в 12:20

Четири дни, по четири групи на ден. За втори път в средата на август. Така изглежда второто издание на рок фестивала „Varna Rock Adventure”. И този път организаторите са рокерите от най-стария мотоклуб в България „Братя във вятъра”. И този път домакин е паркът в квартал "Аспарухово".

Първото издание на фестивала беше обвързано с 30-годишнината на "Братя във Вятъра", припомня Орхан Мехмедов, президент на мотоклуба.

"Създаден е 1991 година. Още имаме членове от тогава. Имаме и една дама - Кака Снежка, тя е като талисман на клуба."

И тази година фестивалът е обвързан с благотворителна кауза, продължава Орхан Мехмедов.

"Доброто не трябва да се спира. Добро винаги трябва да се прави. Не съм човекът, който трябва да определя положението на нашето здравеопазване. Децата имат нужда от помощ. Миналата година беше много успешен. Купихме доста техника за детското онко отделение за болница "Света Марина."

Прекрасно е, че обвързахме фестивала с благотворителна кауза, допълва пиарът Нивелина Няголова.

"Самите хора, които идват там да се забавляват, могат да станат съпричастни към здравето и възстановяването на тези дечица, защото те прекарват там много дълго време, докато им продължава лечението. Това, което успяхме миналата година да купим със събраните средства, всъщност бяха шест олекотени стойки за свободно придвижване и една инфузионна помпа, която е много важна в точното дозиране на лекарствата, които се дават на дечицата."

Датите на фестивала са от 12 до 15 август. Но освен много рок музика, организаторите са предвидили и изненада за най-малките.

"16 август е също част от програмата. Това е нашият подарък и изненада за децата на Варна. След като четири дни техните родители са се забавлявали, нека и на петия ден да дойдат на "Varna Rock Adventure Kids". Искрен Пецов ще бъде водещ. Росица Кирилова ще забавлява децата, че има много игри, много награди, много танци, ще има дечица, които ще изпълняват фолклор, модерни танци, модно ревю."

Фестивалът е с вход свободен. Групите – 16. Ще участват Б.Т.Р., Кикимора, Odd Crew и много други.

Повече за „Varna Rock Adventure” чуйте от Орхан Мехмедов и Нивелина Няголова в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

"Есенно" на Иван Обретенов

Живописни платна на Иван Обретенов подреждат в Арт Галерия Le Papillon. Самостоятелната изложба от абстрактна лирика на художника може да бъде видяна до 31 октомври.   Разпознаваемите за автора, пастелни композиции с деликатно обособени обекти и хора, създадени специално за представянето му в галерията, са обединени под мотото „Есенно“. Философски..

публикувано на 07.10.22 в 10:05

"Всички златни часове" на Ива Маркова

Младата художничка Ива Маркова показва във Варна първата си самостоятелна изложба живопис. Експозицията се нарича „Всички златни часове“ и e второто събитие от цикъла „Нови хоризонти“, в който галерия "Ларго" представя млади творци до 35 години в началото на артистичния им път.  За своя вдъхновяващ старт авторката е избрала една вечна тема, любима..

обновено на 06.10.22 в 12:27
Вицеадмирал Румен Николов

Румен Николов: Новият спасителен кораб може да бъде построен във Варна

Придобиването на специализиран кораб за търсене и спасяване, както и за реакция при комбинирани инциденти в морските пространства на България е включено в програмата на ЕС „Транспортна свързаност“. По нея България получава над милиард и шестотин милиона евро. Това информират от Министерството на транспорта и съобщенията.Ще бъде изграден брегови..

публикувано на 05.10.22 в 09:41

Рая Николова: Човек се ражда добър, но доброволец се става!

Човек се учи на доброволчество докато е жив. Но да бъдеш добър – такъв се раждаш. С тези думи започва разговорът ни с Рая Николова, която седем години е плътно зад кампанията за събиране на пластмасови капачки на сдружение "Аз вярвам и помагам" като доброволец.  Само седмица ни дели от поредната мащабна кампания с есенно издание.  Рая споделя, че..

публикувано на 04.10.22 в 10:42

Последни дни на гроздобера във Варненско, очакванията са за добра реколта

Успешно до момента протича тазгодишната кампания по гроздобера. Това каза за Радио Варна дългогодишният лозар и председател на Националното сдружение на българските лозари д-р Петьо Бошнаков. "Остава още около седмица до края на гроздобера. Тази година имаше проблеми в нашия регион , основно заради осланяването през април. Някои от колегите за..

публикувано на 03.10.22 в 07:54

Режисьорът Богдан Дарев: Александър Еплер ни учи на любов към България

"Кавал парк" е д окументално-художествена лента, която проследява живота на композитора, изпълнителя и майстор на оригинални концертни кавали Александър Еплер. Американецът от руски произход има необичайна съдба. Пристига в България в началото на 70-те години, за да изучава кавал във фолклорния отдел на Музикалната академия в Пловдив. Любовта му..

публикувано на 02.10.22 в 07:00

Актьори от Добрич: Общото между парламента и театъра е в заучените реплики

Предизборните кампании в България стават все по-режисирани и насаждат все по-силно усещането, че се движат по много точно зададен предварителен сценарий. В изказванията на кандидатите на едни и същи партии често се чуват заучени и наизустени фрази и дори и само да ги слушаме, без да познаваме гласовете им, можем с точност да определим чии представители..

публикувано на 30.09.22 в 10:30