Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министърът на туризма проверява плаж „Кранево юг – 2“

Служебният министър на туризма Илин Димитров е разпоредил проверка на плажа „Кранево юг – 2“. Това съобщи самият той пред Радио Варна. Инспекторатът проверява сигнал за нередности - незаконно поставени преместваеми обекти и наличие на МПС върху пясъка. Договорът за наем е подписан от предишния министър, каза Димитров и уточни:

"Проверката ще установи как е подписан договорът. Доколкото знам, има направено предписание. Да видим дали е отстранено, какво е направил самият наемател. Разпоредил съм на началника на кабинета, тя е разпоредила надолу. Мисля, че дори вече са се свързали с човека, който е изпратил сигнала. Има заснети видеоклипове. Ако има нарушения, наемателите ще бъдат санкционирани. Няма чадъри над никого. Всичко ще бъде обективно и прозрачно. "

Чуйте повече в прикачения звуков файл.

Опасни кабели на плажа в КраневоВИЖТЕ ОЩЕ

Променлива облачност и краткотрайни валежи утре

През денонощието облачността ще е променлива, по-значителна следобед, когато не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. В сутрешните часове на места ще има условия за намалена видимост. Вятърът ще е слаб, през деня до умерен от южна четвърт. Минимални температури между 12° и 17°, по Черноморието до 19°, а максимални от 24° до 29°. За Варна..

публикувано на 28.09.22 в 17:10

КПКОМПИ получи антинаградата „Катинар” за 2022

Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) с единодушно решение на журито получи а нтинаградата „Катинар” за 2022 за Институция, която не изпълнява задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и грубо нарушава правата на гражданите по този закон. По традиция в днешния..

публикувано на 28.09.22 в 16:55

Районен съд – Варна осъди 22-годишен младеж за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди

Районен съд – Варна осъди 22-годишен младеж за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, 22-годишният подсъдим се призна за виновен по повдигнатото му обвинение и получи наказание от 9 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с..

публикувано на 28.09.22 в 16:30

2 г. затвор за мъж, разпространявал наркотици и шофирал под въздействието на амфетамин

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и 26-годишния Александър Ангелов, с което той се призна за виновен, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, както и че шофирал автомобил след употребата на такива. Пред съда, 26-годишния мъж заяви, че е наясно с последиците от доброволното..

публикувано на 28.09.22 в 17:35

Полицията в Балчик издирва Галин Николов

Полицията в Балчик издирва Галин Ганчев Николов на 44 години. Той е със слабо телосложение, висок 167см, очи кафяви, къса кестенява коса, продълговато лице. Облечен е със светлосини дънки, черно яке, тъмна блуза с дълъг ръкав,обут в тъмни маратонки със сиви ленти. От полицията уточняват, че е в неизвестност от 27 септември сутринта.

публикувано на 28.09.22 в 16:28

От 1 октомври компенсират работещите в Спешна помощ с до 600 лв. към заплатата 

След спирането на извънредната обстановка заради Ковид бяха спрени допълнителните заплащания, в резултат на което възнагражденията на служителите в Спешна помощ спадната значително. Вече два месеца зрее недоволство. Затова днес на заседание на Министерския съвет бе решено да се отпуснат допълнителни средства, тъй като в момента няма работещ..

публикувано на 28.09.22 в 16:21

Министрите одобриха инвестиционни проекти на общините на стойност 406 млн. лв.

Министрите одобриха инвестиционни проекти на общините на стойност 406 млн. лв. Министерският съвет одобри Списък по приоритети и приемливи направления/обекти от линейната техническа инфраструктура - общинска пътна и улична мрежи и ВиК инфраструктура, за финансиране на общинските администрации, в рамките на бюджета на МРРБ за 2022 г., съобщиха от..

публикувано на 28.09.22 в 16:15