Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

С премиерен спектакъл ще започне театралната 2023 година за Драматичен театър - Варна

С премиерен спектакъл ще започне новата театрална 2023 година варненският Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Постановките ще се играят на основна сцена.

На 17 и 18 януари 2023 г. публиката ще види за първи път спектакъла "Юн Габриел Боркман" от Хенрик Ибсен на режисьора Пламен Марков.

„Клетка за пеперуди“ от Жан Поаре очаквайте на 21 и 22 януари.

На 23 януари ще се играе „Дамата с камелиите“, а на 25 януари „Вечеря за глупаци“. Следва спектакълът „Инстинктът“ с дата – 27 януари.

На 28 януари е „Поразените“, който ще бъде представен пред публика в Градската художествена галерия.

Последният спектакъл от календара за първия месец на годината е „Опашката“ с дата 30 януари.


По публикацията работи: Димитрина Дончева

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стара Варна в картини – в Музея на Възраждането

Вече е факт дигиталният каталог "Стара Варна в картини – изобразителното изкуство във фондовете на Музея на Възраждането".  Проектът  има за цел да популяризира богатия фонд на музея. Над 160 творби на чуждестранни и български художници, рисувани през първата половина на ХХ век, показват една забравена и непозната Варна – старинен град, който..

публикувано на 01.12.23 в 11:09

Започват поетичните празници "Вапцарови дни"

Деветото издание на националните поетични празници „Вапцарови дни“ ще се проведе на 2 и 3 декември в зала „Пленарна“ на Община Варна. В рамките на събитието се провеждат два конкурса. Първият е Национален литературен конкурс, в който участват автори на стихотворения или есета, посветени на Никола Вапцаров. Тази година за оценка са подадени 49 творби..

публикувано на 30.11.23 в 16:10

Бургаски автор представя книга за Непал във Варна днес

“Непал. Базов лагер Еверест 5364 м. Портал към висините” е книгата на  Димитър Георгиев. Имате възможност днес да се срещнете с автора във Варна в Отдел Изкуство на Регионална боблиотека „Пенчо Славейков“. Тази вечер от 17:30 ч. Още подробности от репортера ни Ваня Славова:

публикувано на 30.11.23 в 11:08

Безплатен концерт на музиканти от Финландия в Есенния салон на изкуствата

Музиканти от финландския град Турку пристигат специално за Есенния салон на изкуствата във Варна. Микаел Кемпайнен - пиано и Мати Копонен - цигулка, ще изнесат камерен концерт тази вечер - 29 ноември от 18 часа в Градската художествена галерия "Борис Георгиев". Входът е свободен. Събитието се провежда по повод 60-ата годишнина от побратимяването на..

публикувано на 29.11.23 в 15:53

Отбелязват 150 години от рождението на Рахманинов с оперен концерт

През 2023 г. се навършват 150 години от рождението и 80 години от смъртта на гениалния руски композитор Сергей Рахманинов. По този повод творци от Варна ще представят своята най-нова програма „Рахманинов – познат и непознат“. Оперният концерт ще се състои на 29.11.2023 г, от 19:00 ч. в концертното студио на Радио Варна. Входът е свободен за всички..

публикувано на 29.11.23 в 12:31

На балчиклии гостува "Последният полов атлет"

Читалище "Паисий Хилендарски - 1870"- Балчик и Драматичен театър "Йордан Йовков" - Добрич канят на пиесата на един от най-успешните световни драматурзи днес - Нийл Саймън. Режисьор и участник в комедията "Последният полов атлет" е Николай Урумов, с участието още на Димитрина Гинева, Мария Генова и Мария Гинкова. Сценография: Димитър Митев. Началото е..

публикувано на 27.11.23 в 19:37

Ателие "Детско слънце“ подготвя голяма рисунка за детското отделение на УМБАЛ “Св.Марина“

Деца и младежи се включиха в рисуване на голямо платно на тема "Детски свят", което ще бъде дарено на детското отделение на УМБАЛ“Св.Марина“ във Варна. Инициативата е на педагозите и децата от Ателие "Детско слънце“ , а работилницата се провежда в Арт салона на Радио Варна, където е подредена голяма изложба с техни произведения. Експозицията е..

публикувано на 27.11.23 в 11:44