Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФВТ премести от София в Бургас първата квалификация

Автор:

Басейн „Парк Арена ОЗК“ спешно прие в последния момент мачовете от първата квалификация на държавното първенство по водна топка за мъже Сезон 2023.

Двубоите бяха насрочени за столичния басейн „Диана“ от 13 до 15 януари. Но технически проблем с подръжката на водата наруши тренировъчния процес на столичните отбори в последната седмица. Продължаващите затруднения принудиха УС на БФВТ да потърси друг вариант за провеждането на турнира. В същото време управата на федерацията не пожела да рискува здравето на играчите чрез събирането на 10 отбора на „Диана“ в момент, когато концентрацията на хлор във водата и съответно във въздуха след изпаренията и конденза, е над допустимите граници.

В същото време изключително натовареният календар най-вече заради добавените регионални първенства в сравнение с миналия сезон, както и заради четирите национални отбора, които ще участват в европейските квалификации, прави отлагането на мъжката квалификация за по-късна дата невъзможно.

Така с решаващото съдействие на кмета Димитър Николов турнирът в последния момент бе преместен от басейн „Диана“ в бургаския „Парк Арена ОЗК“.

В квалификацията са заявени 10 отбора, разпределени в две групи. А – КПС Варна, Локомотив НН, Ботев 2000, Славия и Черноморец; Б – ЦСКА, Аква Спорт, Черно море, Комодор и Нептун.

Победителите в групите се класират директно за Суперфинала. А всички останали отбори ще играят във втората квалификация, където ще срещнат само съставите, с които не са се мерили сили в първата квалификация, от която резултатите се зачитат. Първите два тима от втората квалификация ще оформят Топ 4, а останалите отбори се включват във Финал Б.

Публикуваме програмата на турнира, която всъщност е програмата за София – мачовете в Бургас с датите и началните им часове са същите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Призьорите в регата "Порт-Варна"

Екипажът на LZ Yachting 1991„ с шкипер Лъчо Братоев от клуб „Ултрамарин“-Варна спечели ветроходната регата „Порт Варна“ в клас ORC A. В ORC BP първа е яхта “Макси“ с шкипер Радослав Раев от клуба организатор „Кап.Г.Георгиев“. В клас ORC B лидер е екипажът на „Калина“ с шкипер Андрей Стафунски от „Черно море Бриз“. Първи в клас ORC P са „Макси“. В..

публикувано на 25.08.24 в 15:58

Днес е вторият ден на регата "Порт Варна"

Във временното класиране на регата "Порт-Варна", след първите три гонки  в клас ORC A на първо място е яхта "LZ- яхтинг" с шкипер Лъчо Братоев от "Ултрамарин"- Варна. В клас ORC B лидер е яхта "Калина" с шкипер Иван Колелиев от "Черно море Бриз". В ORC P начело яхта "Макси" с шкипер Радослав Роев от "Порт Варна" и в клас IRC на първо място след днешните..

публикувано на 25.08.24 в 10:48

Българките спечелиха последния си мач

Националният отбор на България за момичета U16 спечели последния си мач на Европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Коня, Турция. Тимът ни надви Украйна с 60:53 и завърши на 15-о място в крайното класиране на шампионата.

публикувано на 25.08.24 в 10:43

В София започва Световното първенство до 17 г

С оспорван мач, прекрасна подкрепа от трибуните, но и поражение започна българското участие на историческото Световно първенство за мъже под 17 години, на което страната ни е домакин. От днес до 31 август столицата ни приема най-добрите 16 отбора на планетата в първия шампион под егидата на FIVB в тази възраст. Дебютната среща на България бе срещу..

публикувано на 25.08.24 в 10:42

Спартак/Варан/ с важна победа в Пловдив

Спартак (Варна) победи Ботев (Пловдив) с 1:0 в среща от 6-ия кръг на efbet Лига. Двубоят беше на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“. Ахмед Ахмедов (69) се разписа за варненци. Гол на Алекса Мараш (45+3) беше отменен след намесата на ВАР заради засада.

публикувано на 25.08.24 в 10:41

Фестивал на хвърчилата във Варна (ВИДЕО)

Фестивал на хвърчилата се провежда във варна за поредна година. Големият и цветен празник е на плажа в Аспарухово. Невероятна красота и феерия.  Има участници от други страни с професионални хвърчила, които струват от 3000-6000 евро. Съвсем скоро България ще има национален отбор по хвърчила, като може в него да бъдат включени чужденци, които да..

публикувано на 24.08.24 в 12:52

Американец в отбора на "Черно море Тича"

Дахуан Граф е новото попълнение в баскетболния тим на Черно море Тича. Чака се още един американец. Иван Спиров също остава в тима за следващия сезон. Иван Спиров също остава в тима за следващия сезон. В тима ще продължи да играе и Мартин Коцев.

публикувано на 24.08.24 в 10:11