Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандализъм с машина за продажба на билети във Варна

Снимката е илюстративна
Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

Заради вандализъм от непълнолетни, които блъскат машина за продажба на билети за градския транспорт, от Общинското предприятие „Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение" съобщават, че оборудването за продажба на превозни документи, монтирано на автобусни спирки, е под постоянно видеонаблюдение.

Инцидентът е станал в 21:52 ч. на 18 януари, сряда, на спирка „Площад Съединение-2“ (посока център). Той е заснет от системите за видеонаблюдение, а материалите са предадени на компетентните органи за установяване на извършителите и търсене на отговорност за техните действия, съобщи Милко Лалев, директор на ОП ТАСРУД.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда за млади автори за първи път присъждат на фестивала "Златна роза" тази година

42-рият фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ ще се проведе във Варна от 19 до 26 септември и ще предложи на публиката разнообразна програма от филми, дискусии, книги, инициативи за млади творци и прожекции на открито. Фестивалът представя 15 пълнометражни, 20 късометражни филма и 5 сериала в конкурсната програма, както и..

публикувано на 30.08.24 в 08:39

Привърженици на Ахмед Доган се събраха в Росенец с призив да бъдат защитени правата му

Привърженици на Ахмед Доган са се събрали снощи пред резиденцията му в "Росенец" с призив да бъдат защитени правата му, съобщава БНР-Бургас.  "Призовавам чрез вас, медиите, служебния министър-председател, президента на България и председателя на агенция "Държавна сигурност", да осигурят правото на д-р Ахмед Доган като български гражданин. Това, което..

публикувано на 30.08.24 в 08:34

Днес определят официалните номинации за български еврокомисар

Правителството ще определи днес двете официални номинации на страната ни за български еврокомисар и ги изпраща на председателя на Европейската комисия, съобщава БНР.  Парламентарните групи, по настояване на служебния премиер, издигнаха свои кандидатури. Урсула фон дер Лайен настоя да получи български кандидатури на мъж и на жена, но снощи държавният..

публикувано на 30.08.24 в 08:23

Къде няма да има ток на 30 август

Поради извършване неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия, без ток днес във Варненска област ще са в селата Левски, Кичево, Аврен, Горен чифлик, Комунари.  Токът в рамките на деловата част спира в част от Долни чифлик, кв. Север в Провадия и във Варна в района на Виница и "Цветния квартал" по улиците Ружа, Кокиче и Прилеп, както и..

публикувано на 30.08.24 в 06:37

Облаци и дъжд в петък

Днес отново облачността ще е променлива, често значителна. Ще има валежи, на места с краткотраен характер, придружени от гръмотевици. Възможни са по-значители сумарни количества. Ще духа умерен вятър от север. Максимални температури между 24° и 29°, за Варна около 26°. Вълнението на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до 28°...

публикувано на 30.08.24 в 06:07

Определиха заплатите на членовете на РИК и СИК за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия определи месечните възнаграждения на членовете на Районните избирателни комисии и Секционните избирателни комисии в страната, както и на специалистите към РИК за изборите на 27 октомври. На вота за народни представители председател на РИК ще взема 2 300 лева заплата, а заместникът му - 2 100 лева. Секретарят ще бъде с..

публикувано на 29.08.24 в 20:07

Евтим Милошев обсъди с туристически организации промените в бъдещия Гаранционен фонд

До 2 септември всички туристически организации трябва да дадат своите предложения за промени в текстовете на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма за създаване на Гаранционен фонд.  Гаранционният фонд в туризма раздели бранша и министерството Всички организации са потвърдили готовността си да продължат работата на работната..

публикувано на 29.08.24 в 19:04