Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Извънредно заседание на Общинския съвет на Варна днес

| обновено на 31.01.23 в 08:24
Снимка: Ваня Славова

Свикват извънредно заседание на Общинския съвет на Варна днес.

Местните депутати трябва да приемат условията за отпускане на заем от Общината на собствениците, кандидатстващи за саниране на сградите, за паспортизация и обследване на жилищните блокове.

На сесията ще бъдат обсъдени и мерки за подпомагане на таксиметровия бранш.

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Киберексперт: Голяма част от сайтовете на училищата са правени като в час по "Труд и техника"

Бомбените заплахи бяха получени на служебните пощенски кутии на училищата. Те са до имейл адреси от публични мейл провайдери . Това само по себе си е проблем за учреждения като училищата, защото така те н е могат да се възползват от всички защити, които служебна пощенска кутия би предоставила . Този коментар направи в интервю за БНР  Любомир Тулев,..

публикувано на 28.03.23 в 08:44

Национален протест и автошествие на медици и шофьори на линейки в София

По-високи заплати за шофьорите на линейки в центровете за спешна помощ и подобряване на условията на труд за работещите там. Това са част от исканията, които ще бъдат поставени по време на протест, организиран от Синдикат "Защита". Той ще се проведе пред Министерството на здравеопазването днес преди обяд. Следобед ще се състои автошествие с блокади..

публикувано на 28.03.23 в 08:28
Пазарът в кв.

Варненец сигнализира за препълнени контейнери в квартал "Младост" и неправилно паркиране на коли в района на пазара

Контейнерите за разделно сметосъбиране в района на бл.144 във варненския квартал „Младост“ стоят препълнени със седмици, сигнализира в Радио Варна Павел Павлов, който живее в района. Поради тази причина се налага да изхвърляме разделно събраните си отпадъци в общите контейнери за смет, а това обезсмисля разделното събиране, допълни той. Павел Павлов..

публикувано на 28.03.23 в 08:00

Влизат в сила нови по-тежки наказания за шофьорите

От 28 март влиза в сила нова наредба, според която от КАТ ще отнемат повече контролни точки за определени нарушения на пътя. Например - шофьорите, заловени с алкохол между 0,8 и 1,2 промила, ще останат с 12 контролни точки по-малко. За отказ от проверка с дрегер или тест за наркотици, на водача ще се отнемат не 12, а 15 точки. Повторните..

публикувано на 28.03.23 в 06:47

Награди "Икар" за Кукления театър във Варна

Три награди „Икар“ за Държавния куклен театър във Варна след церемонията в Народния театър в София. За постижение в кукленото изкуство беше наградена Свила Величкова за “Алиса в огледалния свят“ по Луис Карол с режисьор Бисерка Колевска. Същото представление получи и Наградата на публиката за куклен спектакъл, а от Министерството на културата..

публикувано на 28.03.23 в 06:24

Облачно и ветровито

Днес облачността ще се задържи значителна и на места ще превалява слаб дъжд, а привечер във вътрешността не е изключено дъждът да се примесва със сняг. Остава ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър. Температурите ще са със слабо изразен денонощен ход и днес максималните ще са между 5° и 10°, за Варна около 8°. Вълнение на..

публикувано на 28.03.23 в 05:47

Адресите без ток

В периода 27.03.2023 - 28.03.2023 от 08:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Девня - промишлена зона, фирмите: Девня Солар ЕАД и Каолин ЕАД, електрозахранени от ТП ГРУ Солар про. В периода 27.03.2023 -..

публикувано на 28.03.23 в 05:00