Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Натюрморт с книга във варненската библиотека

Снимка: РБ "Пенчо Славейков"-Варна

Фотографската изложба „Здравей, книжен свят!” представят от 12:30 часа на 11 март в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна (изложбено фоайе).

Децата от Школата по фотография "Позитив" към ЦПРЛ – Общински детски комплекс Варна ще разкажат своите любими истории с помощта на натюрморт с книга.

Събитието се провежда дни преди отбелязването на 140-ия юбилей на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков".

По публикацията работи: Олга Карова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започват поетичните празници "Вапцарови дни"

Деветото издание на националните поетични празници „Вапцарови дни“ ще се проведе на 2 и 3 декември в зала „Пленарна“ на Община Варна. В рамките на събитието се провеждат два конкурса. Първият е Национален литературен конкурс, в който участват автори на стихотворения или есета, посветени на Никола Вапцаров. Тази година за оценка са подадени 49 творби..

публикувано на 30.11.23 в 16:10

Бургаски автор представя книга за Непал във Варна днес

“Непал. Базов лагер Еверест 5364 м. Портал към висините” е книгата на  Димитър Георгиев. Имате възможност днес да се срещнете с автора във Варна в Отдел Изкуство на Регионална боблиотека „Пенчо Славейков“. Тази вечер от 17:30 ч. Още подробности от репортера ни Ваня Славова:

публикувано на 30.11.23 в 11:08

Безплатен концерт на музиканти от Финландия в Есенния салон на изкуствата

Музиканти от финландския град Турку пристигат специално за Есенния салон на изкуствата във Варна. Микаел Кемпайнен - пиано и Мати Копонен - цигулка, ще изнесат камерен концерт тази вечер - 29 ноември от 18 часа в Градската художествена галерия "Борис Георгиев". Входът е свободен. Събитието се провежда по повод 60-ата годишнина от побратимяването на..

публикувано на 29.11.23 в 15:53

Отбелязват 150 години от рождението на Рахманинов с оперен концерт

През 2023 г. се навършват 150 години от рождението и 80 години от смъртта на гениалния руски композитор Сергей Рахманинов. По този повод творци от Варна ще представят своята най-нова програма „Рахманинов – познат и непознат“. Оперният концерт ще се състои на 29.11.2023 г, от 19:00 ч. в концертното студио на Радио Варна. Входът е свободен за всички..

публикувано на 29.11.23 в 12:31

На балчиклии гостува "Последният полов атлет"

Читалище "Паисий Хилендарски - 1870"- Балчик и Драматичен театър "Йордан Йовков" - Добрич канят на пиесата на един от най-успешните световни драматурзи днес - Нийл Саймън. Режисьор и участник в комедията "Последният полов атлет" е Николай Урумов, с участието още на Димитрина Гинева, Мария Генова и Мария Гинкова. Сценография: Димитър Митев. Началото е..

публикувано на 27.11.23 в 19:37

Ателие "Детско слънце“ подготвя голяма рисунка за детското отделение на УМБАЛ “Св.Марина“

Деца и младежи се включиха в рисуване на голямо платно на тема "Детски свят", което ще бъде дарено на детското отделение на УМБАЛ“Св.Марина“ във Варна. Инициативата е на педагозите и децата от Ателие "Детско слънце“ , а работилницата се провежда в Арт салона на Радио Варна, където е подредена голяма изложба с техни произведения. Експозицията е..

публикувано на 27.11.23 в 11:44

Вапцарови дни предстоят във Варна

Предстоят традиционните Вапцарови празници, които ще се проведат за девети пореден път във Варна.  Най-малкият участник тази година е на 5 години, а най-възрастният- на 92.  Още за програмата на това интересно културно събитие репортерът ни Ваня Славова разговаря с организатора Тодор Йотов: От 1 до 7 декември 2023 год. в гр...

публикувано на 25.11.23 в 09:34