Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сняг на парцали изненада варненци (ВИДЕО)

| обновено на 29.03.23 в 16:34
2
Снимка: Веселина Киричева

Сняг изненада варненци на прага на април. Март, наричан често "женския месец" заради променливия си характер, напомни за зимата. Мокър сняг на парцали се изсипа от небето над Варна за кратко.

Преобладаващите максимални температури днес за Варна са около 8°. Най-високата температура на днешния ден /24.5°/ е измерена през 1940 година, а най-ниската /-3.3°/ през 1932 година.


Снимка: Емилия Николова
По публикацията работи: Елисавета Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболът в света тръгва от Англия, а в България - от Варна

Изложба, посветена на 130-та годишнина от изиграването на първия футболен мач в България, подготвят от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей. Дворът на училище "Св. св. Кирил и Методий" във Варна е мястото, на което се провежда първата за страната ни футболна среща, макар и неофициална. В нея играят деца. Това сподели в..

публикувано на 17.07.24 в 09:59
Наталия Лазарова и семейството ѝ

Доброволка, участвала в гасенето на пожарите: В трудни времена се обединяваме!

Центъра на село Припек. Множество туби с вода, подредени една до друга и готови да изпълнят предназначението си - да помогнат при борбата с огнената стихия. Тези кадри, обиколили социалните мрежи, развълнуваха мнозина, и напълниха сърцата им с благодарност към тях - доброволците, които по един или друг начин допринесоха за справянето с опустошителните..

публикувано на 17.07.24 в 09:45

Закуска, кафе и обяд вместо пазар - за какво българите използват новите електронни ваучери

От 1 юли хартиените ваучери за храна бяха заменени от електронните. Те са на изцяло електронен носител - пластика или виртуална карта. Плащанията с карта се извършват на ПОС терминалите в търговските обекти, които имат сключен договор с оператор на ваучери за храна. Не е необходимо обектите да инсталират нов софтуер или нещо подобно, подчерта в..

публикувано на 17.07.24 в 09:29

Почитаме паметта на Света Великомъченица Марина

На 17 юли Православната църква почита паметта на Света Великомъченица Марина. Светицата е родената в Антиохия през III век. Тя е дъщеря на езически жрец идолопоклонник, възпитавал дъщеря си в идолопоклонство. Марина силно желаела да получи свето кръщение и изповядала вярата си на Олимврий, управител на източните провинции, който я..

публикувано на 17.07.24 в 08:15

"Алея на книгата" с 15-о издание във Варна

15-ото издание на "Алея на книгата" предстои във Варна. Тази година то ще се проведе от 2 до 11 август  на обичайното си място по пешеходната част на бул. „Сливница“ до централния вход на Морската градина и Слънчевия часовник.  Във всеки от десетте дни могат да бъдат посетени 19-те шатри на 50 издателства с над 40 000 заглавия.  Работното време..

публикувано на 16.07.24 в 15:00
огън, пожар, дим

Доброволци, гасили пожари във Варна: Като държава нямаме много възможности, важно е да сме силни като общество

Десетки доброволци помагаха на пожарникарите във Варна за овладяване на огнищата, разразили се на няколко места в града през последните дни. Без колебание, а водени от моралния си дълг,  се впускат в акцията  Младен Богданов и Станислав Йорданов.  Това бедствие ни показа колко сплотени можем да бъдем, споделят те. Като държава нямаме много възможности,..

публикувано на 16.07.24 в 14:14

Варна ще отбележи с общоградско честване 187 години от рождението на Васил Левски

С общоградско честване във Варна ще бъдат отбелязани 187 години от рождението на Васил Левски.  Церемонията по полагане на венци и цветя, съпроводена с военен ритуал, ще се проведе на 18 юли от 9 часа на паметника на Апостола в Алеята на Възраждането в Морската градина, съобщиха организаторите от Община Варна.  Съорганизатори на събитието са..

публикувано на 16.07.24 в 10:42