Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят кадри за туризма на трудова борса във Варна

Снимка: Ани Петрова, БНР

Бюрото по труда във Варна организира специализирана трудова борса за набиране на кадри сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Събитието ще се проведе на 20 април в Двореца на културата и спорта. Вратите са отворени за всички, които активно търсят работа, включително студенти и ученици, които желаят да работят през ваканцията, съобщават от Агенцията по заетостта.

Опитът, който вече имаме, показва, че именно тези срещи, осъществени по време на трудовите борси, са много сполучлива форма на договаряне за трудова заетост и за двете страни. Целта е да се скъси дистанцията между предлагащите работа и тези, които търсят такава, посочват още оттам.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверяват случай на паднал дрон в скалите край село Тюленово

За втори случай на паднал дрон в скалите край село Тюленово, община Шабла, сигнализира в социалните мрежи свидетел. На място е изпратен екип от Районното полицейско управление в Шабла. Все още не е ясно дали на дрона има прикачено взривно устройство. Дрон на скалистия бряг край село Тюленово, община Шабла, е забелязан днес. За БНР Радослав..

публикувано на 04.06.24 в 14:03

Варненска област - трета в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради

Област Варна е на трето място в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради през първите три месеца на годината. Преди нея са областите Пловдив (147 сгради с 357 жилища) и София област (139 сгради с 217 жилища).  108 жилищни сгради са въведени в екплоатация  в област Варна през януари, февруари и март 2024-та. 394 са новопостроените жилища в тях...

публикувано на 04.06.24 в 12:10
Технически университет - Варна

Продължава кандидатстудентската кампания в Техническия университет във Варна

Продължава кандидатстудентската кампания в Техническия университет във Варна.  До средата на този месец се приемат документи за втория основен етап на прием, а класирането ще е в края на юни.  Очакванията са запълването на местата да бъде над 90 процента. 92 на сто от местата в ТУ-Варна бяха запълнени през миналата учебна година. "Това е едно..

публикувано на 04.06.24 в 11:55

Матури онлайн предлагат от МОН

Цялостен пакет с предложения за промени в Закона за училищното и предучилищното образование, както и за провеждането на матурите онлайн, ще предложат на новото Народно събрание и на евентуалния редовен кабинет от Министерството на образованието и науката.  Това съобщи във Варна министърът на образованието проф. Галин Цоков , който участва в..

публикувано на 04.06.24 в 10:54
Ориент Експрес

"Ориент Експрес" преминава днес през Варна

Влакът "Ориент Експрес" преминава днес през Варна. По разписание луксозната композиция ще пристигне около 17 часа, веднага след което ще бъде прибрана в депо, съобщиха за Радио Варна от ЖП гарата в морската столица.  Историческият влак пътува от 1883 година по линията Париж - Истанбул. Преди Втората световна война по време на преминаването му през..

публикувано на 04.06.24 в 10:46

Измамници, представили се за полицаи, ограбиха варненец пред плажна дискотека

Двама жители на Долни чифлик, представили се за служители на МВР, за откраднали мобилен телефон и сумата от 170 лева от варненец пред дискотека на Крайбрежната алея. Те са го заблудили, че вещите и парите трябва да им послужат за водено от тях разследване. Извършителите (и двамата на 43 години) са добре познати на варненската полиция. Те са в ареста на..

публикувано на 04.06.24 в 10:40
архив

Катастрофа на улица "Девня" затруднява движението във Варна

Пътнотранспортно произшествие на улица "Девня" затруднява движението във Варна.  Образувало се е задръстване от кръстовището с бул. "Христо Ботев" до кръговото кръстовище на "Максуда" в посока изхода на града.  Шофирайте внимателно!

публикувано на 04.06.24 в 10:24