Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благомир Коцев: Не се впускаме в обещания. Предлагаме програма за възраждането на Варна

Благомир Коцев

„Болно ми е до какво доведе управлението на Варна през последните години този град“. Така кандидатът на „Продължаваме Промяната/ Демократична България“ за кмет на Варна, обоснова съгласието си, да  бъде номиниран. В обзорното предаване на Радио Варна той заяви, че иска да продължи да живее във Варна и да се чувства добре със своето семейство в него. За съжаление, липсва качествена инфраструктура, съвременен градски транспорт, чистота. За да се чувствам горд, че съм варненец, това трябва да бъде променено, допълни Коцев.

Едно от първите неща които трябва да бъдат предприети, спирането на инфраструктурния хаос в града, каза кандидатът на ПП/ДБ. „Не става дума само за уличните ремонти които текат и са видими, временно явление са и са предизборни. Говоря за презастрояването на Варна, за това, че от един от най- зелените градове, се превърна в една бетонна обществена спалня, с поголовно строителство във всеки един квартал.

Втори приоритет, поддръжка на инфраструктурата, цялостна рехабилитация на улиците, на тротоарите и пътната мрежа.

Трето- озеленяване и поддържането на зелените площи. Именно заради това презастрояване, зелените площи изчезнаха във Варна. Както знаем, настоящия кмет не дава никакъв отчет за изпълнението на ОУП, което води до унищожаването на споменатите зелени площи, за което пък също няма отчет. А по закон е задължен да го прави. Освен това, ОУП-а може да бъде променян, стига някой да инициира такива.

И още, по думите на Коцев, едно от най- важните неща е да се рехабилитират и разширят пътните отсечки които водят до периферията на морската столица. "Става дума за посоки север и юг, но в южната част сме ограничени за съжаление от липсата на втори мост. На север обаче, по отсечката бул. „Осми Приморски полк“ Варна може да се развива. За това обаче, булеварда трябва да стане четирилентов, за да се отпуши трафика. Същото се отнася и за отсечката която отива в западните квартали, бул. „Цар Освободител“ има проект за разширяване, но никой не повдига темата, въпреки, че те стоят в общината от години."

За ремонтите в града. Още през май месец поисках справка от общината относно сроковете, кога започват и кога приключват, колко струват. Не беше отговорено по никакъв начин. За това започнахме и програмата „граждански омбудсман“, която би трябвало да помогне, гражданите да получават информацията която искат от общинската администрация, за това какво се случва на тяхната улица или район. Връзката граждани- администрация е тотално скъсана. А кметът няма приемен ден за варненци. Липсата на такъв приемен ден е символ за отношението на общината към гражданите.

За градския транспорт в морската столица- защо той функционира като модерен и удобен в градове като Бургас, Стара Загора, но не и във Варна? В тези градове, старите автобуси които се движат по улиците на Варна липсват в изброените градове. При опит да закупя билет с кредитна карта нямах успех, въпреки, че такава опция присъства. Според кондукторката, това е така още от въвеждането на билетната система, съществува като възможност, но технически не работи.

Пълен парадокс е, да получим електрическите автобуси, преди да са изградени електростанциите за зареждане. Логично е първо да изградиш инфраструктурата и след това да закупиш електробусите

Благомир Коцев каза още, че е уверен, че ще бъде различен кмет от това, което е виждала Варна досега. Той допълни, че ще бъде кмет, който няма да се страхува да върви по улиците, да се ръкува с гражданите и да слуша техните проблеми.

(целият разговор може да чуете в звуковия файл)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОИК - Балчик: Нямаме обжалване на резултатите, имаше недоразбиране относно формулата за изчисление реда на общинските съветници

Нямаме постъпили жалби в Общинска избирателна комисия – Балчик, оспорващи изборните резултати. Имаше недоразбиране на изборните резултати от някои от кандидатите за съветници относно формулата за изчисление, коментира председателят на Общинската избирателна комисия в Балчик Красимир Сребков.  „В разговор получих благодарност от секционни избирателни..

обновено на 03.11.23 в 14:26
Община Балчик

Новата власт в Балчик полага клетва на 6 ноември

Областният управител свиква първите заседания на новоизбраните общински съвети в Добричка област. На 6 ноември от 14.30 часа в читалище „Паисий Хилендарски“ в Балчик новите общински съветници, избрани за мандат 2023-2027 година, ще проведат първото си заседание, свикано от областния управител Йорданка Костадинова на основание чл. 23, ал. 1 от Закона за..

публикувано на 03.11.23 в 12:07

6 ноември - неучебен ден за всички училища с избирателни секции

Министерството на образованието и науката обяви 6 ноември, понеделник, за неучебен ден за всички училища с избирателни секции. Заповедта е въведена заради втория тур на местните избори в неделя, 5 ноември.  Учениците  в страната се връщат отново в клас във вторник. 

обновено на 03.11.23 в 09:52

Последен ден за предизборна агитация преди деня за размисъл утре

Последен ден за агитация преди деня за размисъл утре. Все още се работи по осигуряването на машинния вот за балотажа в неделя. Докладът на Министерството на електронното управление заедно с подписите на институтите по метрология и стандартизация беше изпратен в ЦИК. Този път той беше подписан от министъра, а не от неговия заместник, каквито са..

публикувано на 03.11.23 в 08:20

Как избираме местната власт във Варна?

На предстоящите избори за местна власт, които ще се проведат на 29 октомври, ще можем да упражним правото си на глас САМО и единствено на хартия.   ЦИК гласува за отпадане на гласуването с машина, ден преди вота. Варна ще има три бюлетини - за кмет на община, за Общински съвет и за кмет на район.  Бюлетините, заедно с тези в София, са на..

обновено на 27.10.23 в 14:48

2,1 милиона лева за предизборна политическа реклама за местния вот

2,1 млн. лв. са похарчили партиите за политическа реклама в предизборната кампания, обяви пред БНР Ива Лазарова от Института за развитие на публичната среда след мониторинг на 39 национални и регионални медии. "В последните 10 дни от кампанията тенденцията за увеличаване на разходите за реклама е налице. Само за последните 10 дни разходите за..

публикувано на 27.10.23 в 08:46

Не откриха нарушения при проверките за адресната регистрация на избирателите от Варна и областта

Без констатирани нарушения завършиха проверките за спазване разпоредбите на Закона за гражданска регистрация/ЗГР/, относно извършените адресни регистрации или промяната на адреси в периода от 1 май 2022 година до 3 април тази година на територията на 4 общини от Варненска област.  Те бяха предизвикани от съмнения за необичайно голям брой подадени..

публикувано на 26.10.23 в 17:24