Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благомир Коцев: Не се впускаме в обещания. Предлагаме програма за възраждането на Варна

Благомир Коцев

„Болно ми е до какво доведе управлението на Варна през последните години този град“. Така кандидатът на „Продължаваме Промяната/ Демократична България“ за кмет на Варна, обоснова съгласието си, да  бъде номиниран. В обзорното предаване на Радио Варна той заяви, че иска да продължи да живее във Варна и да се чувства добре със своето семейство в него. За съжаление, липсва качествена инфраструктура, съвременен градски транспорт, чистота. За да се чувствам горд, че съм варненец, това трябва да бъде променено, допълни Коцев.

Едно от първите неща които трябва да бъдат предприети, спирането на инфраструктурния хаос в града, каза кандидатът на ПП/ДБ. „Не става дума само за уличните ремонти които текат и са видими, временно явление са и са предизборни. Говоря за презастрояването на Варна, за това, че от един от най- зелените градове, се превърна в една бетонна обществена спалня, с поголовно строителство във всеки един квартал.

Втори приоритет, поддръжка на инфраструктурата, цялостна рехабилитация на улиците, на тротоарите и пътната мрежа.

Трето- озеленяване и поддържането на зелените площи. Именно заради това презастрояване, зелените площи изчезнаха във Варна. Както знаем, настоящия кмет не дава никакъв отчет за изпълнението на ОУП, което води до унищожаването на споменатите зелени площи, за което пък също няма отчет. А по закон е задължен да го прави. Освен това, ОУП-а може да бъде променян, стига някой да инициира такива.

И още, по думите на Коцев, едно от най- важните неща е да се рехабилитират и разширят пътните отсечки които водят до периферията на морската столица. "Става дума за посоки север и юг, но в южната част сме ограничени за съжаление от липсата на втори мост. На север обаче, по отсечката бул. „Осми Приморски полк“ Варна може да се развива. За това обаче, булеварда трябва да стане четирилентов, за да се отпуши трафика. Същото се отнася и за отсечката която отива в западните квартали, бул. „Цар Освободител“ има проект за разширяване, но никой не повдига темата, въпреки, че те стоят в общината от години."

За ремонтите в града. Още през май месец поисках справка от общината относно сроковете, кога започват и кога приключват, колко струват. Не беше отговорено по никакъв начин. За това започнахме и програмата „граждански омбудсман“, която би трябвало да помогне, гражданите да получават информацията която искат от общинската администрация, за това какво се случва на тяхната улица или район. Връзката граждани- администрация е тотално скъсана. А кметът няма приемен ден за варненци. Липсата на такъв приемен ден е символ за отношението на общината към гражданите.

За градския транспорт в морската столица- защо той функционира като модерен и удобен в градове като Бургас, Стара Загора, но не и във Варна? В тези градове, старите автобуси които се движат по улиците на Варна липсват в изброените градове. При опит да закупя билет с кредитна карта нямах успех, въпреки, че такава опция присъства. Според кондукторката, това е така още от въвеждането на билетната система, съществува като възможност, но технически не работи.

Пълен парадокс е, да получим електрическите автобуси, преди да са изградени електростанциите за зареждане. Логично е първо да изградиш инфраструктурата и след това да закупиш електробусите

Благомир Коцев каза още, че е уверен, че ще бъде различен кмет от това, което е виждала Варна досега. Той допълни, че ще бъде кмет, който няма да се страхува да върви по улиците, да се ръкува с гражданите и да слуша техните проблеми.

(целият разговор може да чуете в звуковия файл)


ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Балчик

Балчик и осем селища в общината с временни кметове

Временни кметове са избрани за Балчик и осем селища от общината, където настоящите участват в предизборната битка за местната власт. Заместник-кметът по финансите Митко Петров е временно изпълняващ длъжността в Балчик, а в кметствата Безводица, Гурково и Кранево са съответно Йордан Йорданов, Елисавета Панайотова и Майя Маринова. В село Ляхово на поста..

публикувано на 04.10.23 в 15:31

Велин Жеков, ОИК-Варна: 411 секции ще работят за местния вот, гласуваме с 370 машини

411 секционни избирателни комисии към този момент ще работят в община Варна за предстоящите местни избори в края на октомври. Това съобщи в предаването "В ефир сте"  Велин Жеков, председател на Общинската избирателна комисия във Варна. Възможно е броят на секциите да бъде повишен, поясни Жеков. В тази бройка не са включени подвижните секции, уточни..

публикувано на 03.10.23 в 13:10

Междуведомственото звено за изборите с първо заседание

Националното междуведомствено звено между прокуратурата, МВР и ДАНС за противодействие на изборните престъпления проведе първо работно съвещание. На него са били поканени председателката на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова и членове на Комисията, съобщават от държавното обвинение.  Заместник-главния прокурор Мария Павлова, главният..

публикувано на 02.10.23 в 16:25

ЦИК утвърди образците на протоколите за местните избори

Образците на протоколите за отчитане на резултатите от предстоящите местни избори на 29 октомври вече са утвърдени от Централната избирателна комисия и предстои да бъдат публикувани в Държавен вестник.  Очаква се да бъдат намалени грешките, допускани от секционните комисии при попълването им, коментира заместник председателят на ЦИК Емил Войнов: "С..

публикувано на 02.10.23 в 14:54

ОИК с разяснения как да проверим адреса на избирателната си секция

Общинската избирателна комисия във Варна уведомява избирателите, че Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване"  е осигурила алтернативни начини за справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за местни избори, насрочени на 29 октомври 2023 г.  Избирателите могат да проверят адреса на избирателната си..

обновено на 02.10.23 в 10:14

платена публикация
Коста Стоянов: Ако искате Варна да се промени към добро – гласувайте за „Възраждане“

Много варненци се включиха в шествието за предизборната кампания на партия "Възраждане“ в морската столица. Сборният пункт беше до надписа Варна, който е поставен точно до "Козирката" в Морската столица по идея на общинските съветници от „Възраждане“. Присъстваха всички кандидати за общински съветници, кандидати за райони и кандидатът..

публикувано на 02.10.23 в 08:00

Безплатен диспут в ефира на Радио Варна

Безплатен диспут във връзка с предизборната кампания за избори на общински съветници и за кметове на 29.10.2023 г. ТЕМА: „Проблемите на варненци и тяхното решаване. Визия – Варна 2027“. Според жребия на Общинската избирателна комисия във Варна поредността за изказване е: Мария Тодорова – Коалиция "ЛЕВИЦАТА!", Ивайло Костадинов - ПП "Има такъв..

публикувано на 30.09.23 в 12:10