Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът на ПП „Български възход“ за районен кмет на „Приморски“ кани на дебат опонентите си

| обновено на 28.09.23 в 11:35
Н.Шулика, П.Николов, Д.Драганов, Д.Карбов, И.Карагьозов
Снимка: Радио Варна

Политическа партия „Български възход“ и Сдружение „Патриот“ са подписали Декларация за съвместна дейност и сътрудничество, като на местните избори ще се явят с обща листа, в която ще бъдат включени и представители на Политическа партия „Консервативно обединение на десницата-КОД“. Това стана ясно на пресконференция днес, на която присъстваха Димитър Карбов от Сдружение „Патриот“, Петър Николов, кандидат за кмет на Варна и Диан Драганов от ПП „Български възход“, Наталия Шулика от Политическа партия „Консервативно обединение на десницата-КОД“ и Илиян Карагьозов – кандидат за районен кмет на район „Приморски“ във Варна от ПП „Български възход“.

В Декларацията се посочва, че политическите сили ще работят заедно за решаване по демографските въпроси, мигранската криза, защита на местния бизнес и националното производство, защита на традиционното семейство между мъж и жена и запазване на християнските корени. Димитър Карбов обясни:



„Декларацията подписахме на съдбоносната дата 6 септември, не случайно. И тази декларация, която подписахме, Сдружение „Патриот“ с ПП „Български възход“, е дългосрочна. Не е само за тези избори. Ние се събираме, за да продължим и да направим така, че този политически субект да бъде притегателен център за патриотично-консервативните сили, които са изключително важни за всяка една държава, която е член на ЕС, пък и не само. Виждате, че крещящият национализъм не е толкова приет в обществото.  Но във всеки един българин има патриотизъм. Ето този патриотизъм – модерен, консервативен, развит във времето, мисля, че това е определено бъдещето и посоката на политическите процеси в България.“

Илиян Карагьозов е кандидатът на ПП „Български възход“ за районен кмет на варненския район „Приморски“, обявиха днес от партията. Карагьозов е завършил педагогика, финанси и право, бил е и заместник областен управител на Варненска област. Като кмет на район „Приморски“ той заяви, че ще работи за изграждане на канализация в кварталите „Виница“, „Бриз“ и „Игрев“, за забрана за безразборно строителство на територията на района, за облагородяване на междублоковите пространства и асфалтирането на малките улици. Илиян Карагьозов каза още, че има намерение да дигитализира административните услуги, за да бъдат спрени корупционните практики. Той посочи, че основни приоритети в работата му ще бъдат установяване на полицейски участък в кв. „Виница“ и надстрояване на местното училище от основно в средно. Илиян Карагьозов се обърна към останалите кандидати за районен кмет на район „Приморски“ с думите:

„Всички кандидати, ще спомена, че ще направят, ще направят онова, в крайна сметка сега аз тука ще им хвърля ръкавицата и ще ги питам повечето от тях: “Къде бяха досега?“. Ще им кажа чрез медиите да не се крият зад партийните централи и техните емблеми, а оттук им отправям поканата където пожелаят да направим един дебат, в която и да е медиа, за район „Приморски“, който е най-големия район в цяла България, защото хората на район „Приморски“ заслужават този дебат. Заслужават да видят тяхната визия как ще решат проблемите на хората и по какъв начин.“



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОИК - Балчик: Нямаме обжалване на резултатите, имаше недоразбиране относно формулата за изчисление реда на общинските съветници

Нямаме постъпили жалби в Общинска избирателна комисия – Балчик, оспорващи изборните резултати. Имаше недоразбиране на изборните резултати от някои от кандидатите за съветници относно формулата за изчисление, коментира председателят на Общинската избирателна комисия в Балчик Красимир Сребков.  „В разговор получих благодарност от секционни избирателни..

обновено на 03.11.23 в 14:26
Община Балчик

Новата власт в Балчик полага клетва на 6 ноември

Областният управител свиква първите заседания на новоизбраните общински съвети в Добричка област. На 6 ноември от 14.30 часа в читалище „Паисий Хилендарски“ в Балчик новите общински съветници, избрани за мандат 2023-2027 година, ще проведат първото си заседание, свикано от областния управител Йорданка Костадинова на основание чл. 23, ал. 1 от Закона за..

публикувано на 03.11.23 в 12:07

6 ноември - неучебен ден за всички училища с избирателни секции

Министерството на образованието и науката обяви 6 ноември, понеделник, за неучебен ден за всички училища с избирателни секции. Заповедта е въведена заради втория тур на местните избори в неделя, 5 ноември.  Учениците  в страната се връщат отново в клас във вторник. 

обновено на 03.11.23 в 09:52

Последен ден за предизборна агитация преди деня за размисъл утре

Последен ден за агитация преди деня за размисъл утре. Все още се работи по осигуряването на машинния вот за балотажа в неделя. Докладът на Министерството на електронното управление заедно с подписите на институтите по метрология и стандартизация беше изпратен в ЦИК. Този път той беше подписан от министъра, а не от неговия заместник, каквито са..

публикувано на 03.11.23 в 08:20

Как избираме местната власт във Варна?

На предстоящите избори за местна власт, които ще се проведат на 29 октомври, ще можем да упражним правото си на глас САМО и единствено на хартия.   ЦИК гласува за отпадане на гласуването с машина, ден преди вота. Варна ще има три бюлетини - за кмет на община, за Общински съвет и за кмет на район.  Бюлетините, заедно с тези в София, са на..

обновено на 27.10.23 в 14:48

2,1 милиона лева за предизборна политическа реклама за местния вот

2,1 млн. лв. са похарчили партиите за политическа реклама в предизборната кампания, обяви пред БНР Ива Лазарова от Института за развитие на публичната среда след мониторинг на 39 национални и регионални медии. "В последните 10 дни от кампанията тенденцията за увеличаване на разходите за реклама е налице. Само за последните 10 дни разходите за..

публикувано на 27.10.23 в 08:46

Не откриха нарушения при проверките за адресната регистрация на избирателите от Варна и областта

Без констатирани нарушения завършиха проверките за спазване разпоредбите на Закона за гражданска регистрация/ЗГР/, относно извършените адресни регистрации или промяната на адреси в периода от 1 май 2022 година до 3 април тази година на територията на 4 общини от Варненска област.  Те бяха предизвикани от съмнения за необичайно голям брой подадени..

публикувано на 26.10.23 в 17:24