Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По ваш сигнал:

В ДКЦ-1 във Варна има проблем със злоупотребите в санитарните възли

| обновено на 14.11.23 в 11:46

По сигнал за затворен санитарен възел за пациенти в ДКЦ-1 „Св. Клементина“, на ет. 2, където потокът е основно за кабинети на лични лекари, тръгна екип на Радио Варна. Проблемът обаче се оказа много по-голям - общинското здравно заведение в центъра на града поема голям поток от хора, една част от които не са за посещение на лекарски кабинет, лаборатория или рехабилитация. Това е така, защото основният пътникопоток през тоалетните не са пациенти, а хора, които се отбиват до безплатната тоалетна. Ставали сме обект на нападки и са ни посягали, когато се опитваме да ги спрем, сподели една от хигиенистките, която пожела анонимност. Санитарните възли се обработват на всеки половин час, отбеляза тя и обясни, че са общо пет хигиенистки, но въпреки това проблемът остава. По думите й се краде всичко - от течния сапун, през закачалките, до бойлерите Юнга. Затова и не слагаме тоалетна хартия. Миналата седмица мъжката тоалетна беше запушена три пъти, защото изхвърлят от бутилки до дрехи, стана ясно още от разказа й.


За такова голямо ДКЦ в центъра на града клетките в тоалетната са недостатъчни – по една мъжка, женска и за персонала, сподели един от ползвателите на санитарния възел на ет. 1. От сградата отзад, една лекарка излезе от служебната тоалетна и ме насочи да дойда тук (б. ред. Градска болница) до тоалет, каза друг пациент в анкетата на Радио Варна. Друга жена, служител в ДКЦ-то, сподели, че действително санитарният възел там, на ет. 1, се е превърнал в градска тоалетна и дори бездомници се къпят там. Половин Варна идва, защото е безплатно, каза още служителката.

Дългогодишният управител на общинското здравно заведение д-р Иван Иванов отказа да коментира проблема, но неофициално потвърди за него

На трите етажа на ДКЦ-1 има работещ санитарен възел, който може да се ползва от пациентите, установи наша проверка на 17-ти октомври. Това каза Гергана Велева, старши инспектор в отдел „Противоепидемичен контрол“ в на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна. Затворената тоалетна за пациенти на ет. 2 няма прокарана течаща топла и студена вода, затова сме издали становище за затварянето й. 

Подробности чуйте в звуковия файл. 


По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Реакциите на бг политиците за Тръмп

Категорично осъждам опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи. Пожелавам бързо възстановяване на президента Тръмп и на ранените. Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва. Това написа президентът..

публикувано на 14.07.24 в 10:53

Стелиян Стойчев: Ненужни горими материали из дворовете в големи количества

Изоставена къща изгоря в балчишкото село Дъбрава, а пожарът обхвана още 12 двора и стопански постройки. След четири часа борба на екипи от Балчик и Добрич с четири камиона и 10 души огнената стихия е потушена, спасени са 11 къщи, съобщи началникът на Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението Стелиян Стойчев. Сигнал за огъня,..

публикувано на 14.07.24 в 10:25

Пренасочват движението по магистралата Промахон - Солун

От съображение за сигурност гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун. Днес температурите ще достигнат 43 градуса , предупреждават от Гражданска защита. Овладяно е огнището между Серес и Солун , съобщават пожарникарите. Движението по магистралата Промахон - Солун се пренасочва по обходен маршрут от съображение..

публикувано на 14.07.24 в 09:50

250 родолюбци по стъпките на Левски

Днес от Плевен потегля вторият лъч от Националния поход „По стъпките на Апостола“. За 30 поредна година над 250 участници ще преминат по различни маршрути на Стара планина в осем лъча, за да пристигнат в родния град на Васил Левски - Карлово на 18 юли и отбележат годишнината от неговото рождение. Общо 250 участници, 68 от които..

публикувано на 14.07.24 в 09:48

Оранжев код за жега в цялата страна в неделя

Оранжев код за опасно високи температури е обявен за цялата страна в неделя. Времето ще бъде слънчево и горещо, със слаб, в източните райони до умерен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно 35 и 40 градуса, в София - около 37. По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа..

публикувано на 14.07.24 в 09:32
Пожар. Снимката е илюстративна.

Седем пожара в горски територии в 4 области на страната

Седем пожара горят в горски територии, съобщиха от Агенцията по горите. Пожарите са в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол. Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и днес в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово. Областният управител на Пловдив Христина..

публикувано на 14.07.24 в 09:31

Атентаторът извършил покушението срещу Доналд Тръмп е идентифициран

Стрелецът срещу Тръмп е идентифициран като Томас Матю Крукс . 20-годишен въоръжен мъж е стрелецът, ранил Доналд Тръмп при опит за убийство на митинг в Пенсилвания в събота в един от най-ужасяващите актове на насилие в политическата история, пише "Дейли мейл". Бившият президент говореше на хиляди фенове, когато се хвана за ухото, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:27