Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ: Причината са счупени пантографи (б.ред.токоприемник) на локомотивите

Блокиран е влакът от Каспичан за Варна

Снимката е илюстративна
Снимка: Жоро Александров (Радио Видин)

Блокиран е влакът от Каспичан за Варна, съобщиха за Радио Варна пътуващи в него пасажери. Бяхме известени, че ще трябва да чакаме поне 40 мин, защото двете линии са блокирани до Каспичан - на едната се е счупил товарен влак, на другата - пътнически. Това разказа Илиян Илиев, който пътува за работа всеки ден с влак от Каспичан за Варна. Чакаме да се освободи поне едната линия, за да продължи влакът към Варна. Сега е 10.10 часа, а в 10 часа трябваше да сме пристигнали, стоим вече час и половина. Дори и началник влака нищо не знае, само ни каза, че ще чакаме. Между другото във влака има много хора, които трябва да направят връзка за Пловдив и най-вероятно, при тези обстоятелства на гара Синдел пловдивският влак няма да ги чака, тъй като никой не знае колко минути ще закъснеем, за да задържат другия влак с другите пътници, които са за Пловдив, каза още Илиев.

По информация от пресцентъра на БДЖ към 10.10 часа причината са паднали клони върху електрическата мрежа на влаковете. Все още няма подробности, обаче как ще бъдат компенсирани пътниците, които са изтървали връзките си с други влакове.

Пътувам от 10 години, всеки ден, по тази линия. Мога да спекулирам, че преди нас се е движил пътническият влак от Шумен за Варна, който поне веднъж седмично се чупи и е блокирал линията. Бил съм свидетел нееднократно как пътници от пътническия влак, ние после с бързия влак ги събираме, останали на някоя гара, сподели още пасажерът. 

В 11.14 часа в редакцията на Радио Варна получихме коментара за ситуацията и на БДЖ, който публикуваме без редакторска намеса:

Бързият влак 2602 от Варна за София се движи с 87 минути закъснение след като престоя в гара Провадия поради аварирали товарен и пътнически влак в участъка между гарите Каспичан и Провадия. Причината за престоя на товарния и на пътническия влак са счупени пантографи на локомотивите. След отремонтирането на пантографите и двата влака са освободили трасето и движението е възстановено.

Пътническият влак 20163 от Шумен за Варна е заминал от мястото на престоя в участъка между гарите Каспичан и Провадия в 09:50 ч. със 122 минути закъснение.
За пътниците от закъснелите влакове ще бъдат осигурени връзки за пътуване по други направления.

По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Реакциите на бг политиците за Тръмп

Категорично осъждам опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи. Пожелавам бързо възстановяване на президента Тръмп и на ранените. Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва. Това написа президентът..

публикувано на 14.07.24 в 10:53

Стелиян Стойчев: Ненужни горими материали из дворовете в големи количества

Изоставена къща изгоря в балчишкото село Дъбрава, а пожарът обхвана още 12 двора и стопански постройки. След четири часа борба на екипи от Балчик и Добрич с четири камиона и 10 души огнената стихия е потушена, спасени са 11 къщи, съобщи началникът на Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението Стелиян Стойчев. Сигнал за огъня,..

публикувано на 14.07.24 в 10:25

Пренасочват движението по магистралата Промахон - Солун

От съображение за сигурност гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун. Днес температурите ще достигнат 43 градуса , предупреждават от Гражданска защита. Овладяно е огнището между Серес и Солун , съобщават пожарникарите. Движението по магистралата Промахон - Солун се пренасочва по обходен маршрут от съображение..

публикувано на 14.07.24 в 09:50

250 родолюбци по стъпките на Левски

Днес от Плевен потегля вторият лъч от Националния поход „По стъпките на Апостола“. За 30 поредна година над 250 участници ще преминат по различни маршрути на Стара планина в осем лъча, за да пристигнат в родния град на Васил Левски - Карлово на 18 юли и отбележат годишнината от неговото рождение. Общо 250 участници, 68 от които..

публикувано на 14.07.24 в 09:48

Оранжев код за жега в цялата страна в неделя

Оранжев код за опасно високи температури е обявен за цялата страна в неделя. Времето ще бъде слънчево и горещо, със слаб, в източните райони до умерен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно 35 и 40 градуса, в София - около 37. По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа..

публикувано на 14.07.24 в 09:32
Пожар. Снимката е илюстративна.

Седем пожара в горски територии в 4 области на страната

Седем пожара горят в горски територии, съобщиха от Агенцията по горите. Пожарите са в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол. Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и днес в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово. Областният управител на Пловдив Христина..

публикувано на 14.07.24 в 09:31

Атентаторът извършил покушението срещу Доналд Тръмп е идентифициран

Стрелецът срещу Тръмп е идентифициран като Томас Матю Крукс . 20-годишен въоръжен мъж е стрелецът, ранил Доналд Тръмп при опит за убийство на митинг в Пенсилвания в събота в един от най-ужасяващите актове на насилие в политическата история, пише "Дейли мейл". Бившият президент говореше на хиляди фенове, когато се хвана за ухото, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:27