Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 21 градуса във Варна, очакват се валежи през нощта

Денят започна с предимно слънчево време, но постепенно от север облачността ще се увеличава и вплътнява. На отделни места ще има краткотрайни превалявания, а по-късно вечерта и през нощта срещу неделя валежите ще обхванат по-голяма част от района. Ще е почти тихо, по крайбрежието със слаб южен вятър, следобед във вътрешността ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 18° и 23°, за Варна около 21°.

Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 10°-13°.

Изгрев на Слънцето за Варна в 6 часа и 42 минути, залез в 19 часа и 39 минути. Продължителност на деня – 12 часа и 57 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /26.6°/ е измерена през 1998 година, а най-ниската /-2.2°/ през 1926 година.

По публикацията работи: Александър Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ДПС изключи Делян Пеевски от партията

ДПС освободи Делян Пеевски от председателското място и го изключи от партията по време на заседание в Централното оперативно бюро на ДПС,  съобщават от пресцентъра на партията,  предаде БНР. Заместник-председатели също напускат постовете и партията - Халил Летифов, Искра Михайлова - Копарова, Йордан Цонев, Станислав Анастасов. Изключени са още Хамид..

публикувано на 27.08.24 в 19:25

Все още се работи по уличното осветление в Балчик и селата в Батовската долина

Проектът за „Енергийноефективна модернизация на селищните системи за външно изкуствено осветление на гр. Балчик, с. Кранево, с.Оброчище и с. Рогачево“ по Национален план за възстановяване и устойчивост е изпълнен на около три четвърти, коментира заместник – кметът по устройство на територията на Община Балчик Димитрин Димитров, като най-много работа..

публикувано на 27.08.24 в 17:31

От октомври започва ремонт на пътя „Аспарухово“ – „Галата“, обходът ще е през местност Боровец

От месец октомври Община Варна започва основен ремонт на общинския път от „Аспарухово“ за кв. „Галата“. Ремонтът ще обхване 3,4 км от отбивката за Карантината до кръстовището с пътя за местност Боровец. Стойността на проекта е близо 9,8 млн. лв. с ДДС и се реализира по Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите, по която..

публикувано на 27.08.24 в 17:01
Снимката е илюстративна

Пожар край село Тополи, сухи треви горят в местността Клисе баир

Пожар избухна край варненското село Тополи. Горят сухи треви в местността Клисе баир, срещу пречиствателната станция за отпадни води. Сигнал за огъня е получен в 14 часа и 3 минути.  На място са изпратени четири екипа на пожарната, които се борят с огнената стихия, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. 

публикувано на 27.08.24 в 15:47
Галин Цоков, министър на образованието

Галин Цоков разпореди оттегляне на спорна наредба за училищните е-дневници

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди да се спре общественото обсъждане на Наредба № 8 от 2016 г. за информацията и документите за системата на предучилищното и училищното образование и да се премахнат текстовете, предвиждащи пълно преминаване към НЕИСПУО (Националната електронна информационна система за предучилищното и..

публикувано на 27.08.24 в 14:11

Варна на второ място по заплати в страната

Варна е на второ място спрямо другите области в страната по заплати.  Средната брутна месечна работна заплата в област Варна за април 2024 г. е 2 148 лв., за май - 2 149 лв. и за юни - 2 144 лева. По размер на средната месечна работна заплата през второто тримесечие на 2024 г. - 2 147 лв.. Най-високо е заплащането в област София (столица) - 3 129 лева...

публикувано на 27.08.24 в 13:54