Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП и Агенция „Митници“ с общи усилия срещу хазартната и наркотичната зависимост

Снимка: БГНЕС


Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“ обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичната зависимост. Двете приходни агенции сливат кампаниите си, насочени към подрастващите, като общата инициатива остава под надслов „Не сте сами“, съобщиха от Агенцията, цитирани от БГНЕС. 

Кампанията „Не сте сами“ е създадена преди 23 години от началника на отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“ Стефан Бакалов. Инициативата е насочена към превенция на наркотичната зависимост сред младежите и включва презентации и демонстрации в различни училища в цялата страна.

От няколко години, като регулаторен орган в областта на хазарта, НАП също провежда инициативи, свързани с превенция на хазартната зависимост.

Намерението на НАП и Агенция „Митници“ е с обединението на двете кампании, посланието им „не на хазартната и наркотичната зависимост“ да достигне до по-широк кръг от подрастващите. За целта двете институции стартират канали в Tik-Tok и Instagram, в които младежите ще могат да видят и чуят инфлуенсъри, любими лица от малкия екран, музикалната, модната и театралната сцена. Чрез най-използваните от подрастващите социални мрежи, НАП и Агенция „Митници“ ще информират последователите си за всички новини, свързани с кампанията, предстоящи концерти и събития, а също така ще ги прави съпричастни в противодействието на наркотичната и хазартната зависимост.

Първото голямо събитие, част от обединената кампания „Не сте сами“, е на 16 август в Несебър. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчиха отличията "Почетен гражданин на Варна"

На официална церемония в Летния театър бяха връчени званията "Почетен гражданин на Варна".  Борислав Дряновски, кап. II ранг Николай Данаилов, Димитър Стойков, Илиан Илиев, Владислав Николов и Сия Папазова са новите почетни граждани на морската столица - отличия, които по традиция се връчват на празника на града - 15 август.  Любка Тодорова беше..

публикувано на 15.08.24 в 20:05

Два протеста в София "за" и "против" промените в ЛГБТ закона

Два протеста се провеждат пред Президентството в този час.  Протестиращи срещу промените в Закона за училищното и предучилищното образование се събраха под прозорците на президентството. С промените се забранява пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения. По-рано през деня от администрацията на президента..

публикувано на 15.08.24 в 19:47

Продължават преговорите между “Булгаргаз” и „Боташ“

Представители на “Булгаргаз” ЕАД и турската компания „Боташ“ проведоха пореден кръг от преговори по отношение на сключеното Споразумение между двете търговски дружества, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Във връзка с Решението на Народното събрание, с което на министъра на енергетиката беше възложено да предоговори Споразумението, с цел запазване..

публикувано на 15.08.24 в 18:19
Илиан Илиев

Илиан Илиев за званието почетен гражданин на Варна: Тази награда е за труда на всички в "Черно море"

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев е един от шестимата удостоени тази година със званието почетен гражданин на Варна. Той получава признанието за изключителните му заслуги към футбола и спорта, за доказания му професионализъм и за постигнатото историческо второ място на ПФК „Черно море“ в елитното първенство...

публикувано на 15.08.24 в 17:00
УКВ

Ден на отворените врати на ветрохода "Калиакра"

До 19 часа днес граждани и гости на Варна могат да видят баркентината "Калиакра", акостирала на Морска гара-Варна. Поводът за деня на отворените врати, обявен от Български морски квалификационен център, е във връзка с празника на Варна, 15 август, предаде Maritime.bg.  През 2024-а се отбелязват 40 години от издигането на националното знаме на..

публикувано на 15.08.24 в 16:55
Президентът Румен Радев

Румен Радев е подписал указ за обнародване на промените в ЛГБТ закона

Държавният глава Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с което е изразил отношението си към тях, предаде БНР.  Това се посочва в прессъобщение от прессекретариата на президента в отговор на отправени въпроси за това какво отношение ще вземе държавният глава относно..

публикувано на 15.08.24 в 16:41

"Храна за размисъл" гостува във Варна и разказва чрез традиционни ястия историите на бежанците у нас

Кампанията "Храна за размисъл" на Агенцията на ООН за бежанците гостува на Варна навръх празника на града.  Специалният камион, в който ястията от кампанията се приготвят на място, е във Варна през целия ден. Там той продължава да разказва историите на бежанците в България чрез универсалния език на храната. Варненци и гостите на празника на града имат..

публикувано на 15.08.24 в 14:15