Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията във Варна издирва изчезнал възрастен мъж

Полицията във Варна издирва изчезнал възрастен мъж. БОРИС ГЕОРГИЕВ ЦВЕТКОВ е на 84 години, напуснал домa си във Варна, ул. Александър Дякович № 26, около 15,30 часа на 18.08.2024г., от тогава е в неизвестност. Страда от старческа деменция. Губил се е около 10 – 15 пъти до момента, като е намиран на различни места и връщан в дома му.

Той е висок е 188 см, със слабо телосложение. Косата му е прошарена. 

В деня на изчезването си е носил тъмносиньо долнище на анцуг, кафяв пуловер, синя тениска с надпис „Том Тейлър“, обут с черни обувки – тип кубинки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гори гората край Каменар

Пожар е възникнал в покрайнините на село Каменар и е достигнал до гората. Два екипа на пожарната са изпратени на мястото на инцидента, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна. Тепърва ще се изясняват причините, довели до огнената стихия. Няма данни огънят да е стигнал до къщи в населеното място. Сивкав дим се стели над квартал "Възраждане",..

обновено на 26.08.24 в 18:44

Агенцията по безопасност на храните във Варна откри Ешерихия коли в миди, предлагани на пазара

Агенцията по безопасност на храните във Варна откри Ешерихия коли в миди, предлагани на пазара. Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Варна затвори пречиствателен и експедиционен център за миди след констатираните нарушения, съобщават от БАБХ. Взетите проби от черноморски миди, предлагани на пазара, показват повишени нива на..

публикувано на 26.08.24 в 18:12

Наесен започва ремонт за 1,6 млн. лв. на ул. „Капитан Райчо“ във Варна

След началото на учебната година Община Варна започва ремонт за 1,6 млн. лв. на ул. „Капитан Райчо“ в участъка на територията на район „Младост“, от ул. „Под игото“ до бул. „Васил Левски“ (под Автогарата), съобщават от общинския пресцентър. Ремонтът ще включи подмяна на водопровод, тъй като гражданите в района страдат от непрекъсната липса на вода и..

публикувано на 26.08.24 в 17:45

Собственичка на плод-зеленчук си изхвърля боклука от Варна в Добрич заради камари по ул. "Найден Геров"

Собственичка на плод-зеленчук си изхвърля боклука от Варна в Добрич заради камари отпадъци по ул. "Найден Геров" 29, където се намира сергията й. За да не бъдат отблъсквани клиентите на Естер Филипова, която е производител на зеленчуци в добричко село, й се налага да извика двама от работниците си да почистят наоколо и близката градинка. За проблема с..

публикувано на 26.08.24 в 15:35
Доц. Екатерина Йорданова и проф. Хассан Шамати

Край Варна учени дискутират нови материали и технологии

Международният форум „Съвременни постижения в областта на новите материали и тяхното приложение“ се провежда от днес в Международния дом на учените край Варна. Организатор на 23-тото му издание е Институтът по физика на твърдото тяло на Българската академия на науките /БАН/. В програмата са включени доклади на лектори от 14 държави на..

публикувано на 26.08.24 в 14:21

846 лева средно харчи българинът при пътуване в чужбина, 40% отиват за храна

През второто тримесечие на 2024 г. 1.2 млн. български граждани са реализирали туристически пътувания. Преобладаващата част от тях - 71.3%, са пътували само в страната, 22.6% - само в чужбина, а 6.1% са пътували както в страната , така и в чужбина. В сравнение със същото тримесечие на 2023 г. общият брой на пътувалите лица на възраст 15 и повече..

публикувано на 26.08.24 в 13:39

Ниски добиви на слънчоглед в област Добрич заради липсата на валежи

Със среден добив от 150 кг/дка стартира жътвата на слънчоглед в област Добрич според данните на Министерството на земеделието и храните. Прибирането на маслодайната култура все още не е започнало в общините Тервел и Крушари. В началото на жътвата на слънчоглед най-висок добив се отчита в общините Добричка-185 кг/дка и Добрич- 180 кг/дка. По 160 кг/дка..

публикувано на 26.08.24 в 13:38