Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР се е отзовало на два сигнала, свързани със сигурността на Ахмед Доган

Ахмед Доган
Снимка: Ани Петрова, БНР

МВР се е отзовало на два сигнала, от адреси в столичния квартал "Бояна" и от парк "Росенец", подадени от активисти на ДПС на телефон 112 за това, че сигурността на почетния председател на ДПС е застрашена, съобщава БНР. 

Изпратени са патрули на място с цел да се гарантира обществения ред и да бъдат предотвратени противоправни действия.

На място е извършена проверка, която е установила, че става въпрос за гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение. 

Материалите от проверката ще бъдат предадени на прокуратурата.

Междувременно поддръжниците на Ахмед Доган остават пред сградата на Боянските сараи, за да възпрепятстват изнасянето на имуществото. 

Тимур Халилов твърди, че в сградата има непознати лица охранители, които не са напуснали страната от вчера следобед. 

Снощи сараите в "Бояна" бяха посетени от полицейски екипи, но не стана ясно какво се случва зад оградата на сараите.

Министерство на вътрешните работи няма отношение по гражданско-правни спорове, подчертават от ведомството, чиито служители са се отзовали на два сигнала, подадени от активисти на ДПС в столичния квартал „Бояна“ и от парк „Росенец“, предава БГНЕС. 

Материалите от проверката ще бъдат предадени на прокуратурата. 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министърът на иновациите ще бъде координатор на изборите тази есен

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов ще бъде координатор на изборите на 27 октомври. Това стана ясно от правителственото заседание на служебния министър-председател Димитър Главчев. Гарантирам, че ще бъдем равноотдалечени от всички политически сили, подчерта в началото на заседанието той, цитиран от БНР.  "Нашата основна цел е..

публикувано на 30.08.24 в 11:00

Кои музейни обекти ще работят на 6 и 22 септември във Варна?

По време на официалните празници 6-ти септември – Ден на съединението на Княжество България и Източна Румелия, и 22-ри септември – Ден на независимостта на България, два обекта от системата на Регионалния исторически музей във Варна ще бъдат отворени за посетители. Това са "Аладжа манастир" и "Побити камъни", информират от РИМ-Варна. 

публикувано на 30.08.24 в 10:54

83-годишен водач е с опасност за живота след ПТП в Балчик

Според информацията от полицията днес, катастрофата е станала на 28 август по обяд. Установено е, че възрастният мъж отнема предимствата на друг водач при маневра завиване в обратна посока и предизвиква пътнотранспортно произшествие. Същият е прегледан в центъра за спешна помощ в Балчик с оплаквания болки в лицето и е освободен за домашно лечение с..

публикувано на 30.08.24 в 10:52

Катастрофа затруднява движението на АМ "Хемус" край Шумен

Временно движението при км 357 на автомагистрала "Хемус" в посока Варна се осъществява поетапно в активната и изпреварващата ленти. От Агенция "Пътна инфраструктура" информират, че това се налага поради извършване на оглед от Областната дирекция на МВР в Шумен във връзка с катастрофа в района. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщават от..

публикувано на 30.08.24 в 10:44
Снимката е илюстративна

Дърво падна върху два автомобила в Албена, няма пострадали

В резултат на интензивния дъжд тази нощ Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Балчик реагира на три аварийни ситуации - о тводняване на ресторант в Албена и отстраняване на две повалени дървета - едното от които в курорта Албена и нанесло щети на два автомобила. Другото е в село Кранево. Всичко е обезопасено от екип на..

публикувано на 30.08.24 в 10:18

Хванаха крадец на велосипеди в центъра на Варна

28-годишен мъж е задържан вчера в ареста на Първо Районно управление на полицията.  Чрез срязване на метална проволка той е извършил кражба на два велосипеда от вътрешен двор, който се намира в централната част на Варна.  Бързите действия на полицията довели до залавяне на извършителя, след като бил подаден сигнал от собственичката на превозните..

публикувано на 30.08.24 в 09:50

С богата програма отбелязват 50-годишнината от откриването на Пристанищен терминал Варна-Запад

50 години от откриването на пристанищен терминал Варна-Запад се навършват на 5 септември. Събитието ще бъде отбелязано в Музея на мозайките в Девня с начален час 16.30.  Поводът ще бъде отбелязан с представяне на книга и пощенска марка, посветени на историята и развитието на терминала. Ден преди юбилейното събитие - на 4 септември в 9 часа,..

публикувано на 30.08.24 в 09:06