Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленият морски двор на Варна е номиниран за престижна европейска награда

Д-р Явор Ченков: Доброто развитие на детето е програмирано още преди раждането от начина на живот и взаимоотношенията на родителите

2
Зеленият морски двор на Варна

„Зеленият морски двор на Варна“ e финалист в международния конкурс за наградитеTriple E за 2024 г. Екипът от специалисти в ранното детското развити е един от петте финалисти в категорията „Инициатива за ангажиране на общността на годината“ и са единствените номинирани в целия конкурс от Източна Европа и Балканите! 

Triple E са глобално признание за усилията в стремежа към предприемачество и ангажираност във висшето образование и имат за цел да насърчат промяната в университетите и да подчертаят ролята им в техните общности и екосистеми.

До 16 септември всеки, който желае, може да подкрепи номинацията за наградата на общността. Има няколко възможности за гласуване онлайн:

1. През уебсайта на Triple E Awards: https://europe-africa2024.triple-e-awards.com/finali…/id/928. Необходимо е потвърждение от реален е-мейл като гласуването носи 500 точки за всеки от различен елктронен адрес.Гласът се отчита само ако го потвърдите чрез автоматично изпратената връзка, на мейла, от който гласувате.

2. През публикацията на официалната страница във Facebook на „Зеленият морски двор на Варна“ на този линк. Всяко нейно споделяне е 1500 т., всяко харесване на публикацията - 500 точки.

3. През  публикация в официалния LinkedIn профил на Медицински университет-Варна: #ACEEU_Awards, https://www.linkedin.com/…/urn:li:activity… - всяко нейно споделяне е 1500 точки, а всяко харесване на публикацията носи 500 точки.

Вече пет години „Зеленият морски двор на Варна“ с подкрепата на Медицински университет – Варна, Община Варна, Морско казино и Френския културен институт, създава уникална общност в полето на ранното детско развитие не само във Варна, но и в България. Изграден по примера на Зелената къща в Париж, основана преди 45 години от известната френска психоаналитичка Франсоаз ДолтоЦентър, центърът във Варна за деца от 0 до 3 години е дружелюбно място за ранна социализация, диагностика и превенция в детското развитие. Екипът включва професионалисти от МУ-Варна с различна специализация – лекари – педиатри и психиатър, психолог, ерготерапевт, социолог, много доброволци – студенти и специализанти.

Д-р Явор Ченков от екипа на „Зеления морски двор“ припомня кои фактори са определящи за благоприятното развитие на детето и неговата социализация без тревожност. Интервюто на Валерия Василева можете да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Антъни Лерма

Методика за подобряване функциите на ума и тялото въвежда ХамелеON

Методика за подобряване функциите на ума и тялото за възрастни и деца, въвежда в дейностите си варненската младежка организация ХамелеON към Сдружение „Няма невъзможни неща“. Тя се основава на движенията на източните бойни изкуства и помага за подобряване на координацията между лявото и дясното полукълба на мозъка. Нейн създател е Антъни..

публикувано на 26.09.24 в 07:00

Посланикът на Азербайджан: До края на годината се очаква Азербайджан да увеличи доставките на газ към България

Посланикът на Азербайджан в България. Н. Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов беше на посещение във Варна. Това е първата визита на дипломата в морската столица. "Още с пристигането си  във Варна останах много впечатлен от морето, от хората, от атмосферата, които правят Варна очарователна. Уникалната архитектура, красотата на морето, хубавото време, което ни..

публикувано на 25.09.24 в 16:45

Павел Г. Веснаков: Историята от филма "Безветрие" е вдъхновена от реалния живот

Филмът "Безветрие" на Павел Г. Веснаков беше представен на фестивала "Златна роза" във Варна. Лентата разказва за син, който се завръща в чужбина, за да продаде апартамента на баща си, защото в имота ще се строи голф игрище. " Героят, за когото разказвам, попада в свят, нов за него... Героят,  накъдето и да се обърне, вижда и усеща едно и също нещо, от..

публикувано на 25.09.24 в 07:00

Травъл блогърите в България с изложба до Слънчевия часовник

Годишната изложба на Асоциацията на собствениците на туристически онлайн медии в България ще бъде открита днес от 18.30 часа до Слънчевия часовник във Варна. Тя е под надслов "България - магнетична и красива" и представя чрез снимки популярни и не толкова известни кътчета, сред които лазурни езера, драматични планини, дълбоки пещери, уединени..

публикувано на 24.09.24 в 08:15

Цветан Момчилов представя новия си албум "Полет"

Варненският музикант Цветан Момчилов продължава да предизвиква сетивата и духа на търсещите слушатели. На 11 септември той издаде новия си албум "Полет" , който съдържа пет композиции и е записан в Концертното и звукозаписно студио на Радио Варна. Използваните инструменти са роял, глас и няколко различни източни перкусионни инструмента, чийто..

публикувано на 23.09.24 в 11:48

Деян Статулов представя книгата "Между два кадъра" в Социалната чайна

42-рият Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ ще се проведе във Варна от 19-и до 26-и септември 2024 г. и ще предложи на публиката разнообразна програма от филми, дискусии, книги, инициативи за млади творци и прожекции на открито.  Основен организатор на събитието е ИА Национален филмов център, съвместно с Министерството на..

публикувано на 22.09.24 в 12:44

Иван Църов: С обявяването на Независимостта България се връща на политическата карта на Европа

С обявяването на Независимостта България се връща на политическата карта на Европа като самостоятелна държава - това каза в интервю за Радио Варна директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново Иван Църов. Той припомни, че Берлинският договор прави Българското княжество васално на Османската империя. Независимостта е плод на множество..

обновено на 22.09.24 в 08:14