Форум от село Пищигово

Пищигово, Пазарджишко е едно от местата в региона, което заедно с други села пострада от капризите на времето през изминалата седмица.  Щетите от градушките са засегнали доста от хората, за които основен поминък е да гледат зеленчуци и плодни..

публикувано на 17.05.14 в 09:18

"На Шестия ден" - опорните точки на икономиста Светозар Гледачев и ИТ - експерта Райчин Рачев

Енергийно приключение кръстоса огъня предизборно.  Вуду магии, е- мейлите на бизнеса,  контрапрезидент - са само част от опорната лексика на седмицата.  "На Шестия ден" мрежата четем и разплитаме с финансовия анализатор Светозар Гледачев и IT експерта..

публикувано на 17.05.14 в 09:02

ИМП с прогноза за изхода от Евроизбори - 2014

Национално представително социологическо проучване, направено между 7 и 13 май, оповести Института за модерна политика. Резултатите от него сочат, че ако изборите бяха днес БСП ще  е победител с малка преднина пред ГЕРБ, а България без цензура ще..

публикувано на 16.05.14 в 16:08

ГЕРБ внесе четвъртия вот на недоверие към кабинета "Орешарски"

Високо напрежение в енергетиката  -  ГЕРБ  внесе в деловодството на Народното събрание искането си за вот на недоверие към кабинета за провал на правителството при управлението на  българската енергетика. Това е четвърти вот на недоверие, внасян от..

публикувано на 16.05.14 в 15:48

В "Извън протокола" - заместник-министър Бранимир Ботев

Как се преговаря по Балкански? Отговаря заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Бранимир Ботев.  Атрактивното му обяснение за водени лично преговори в Истанбул е днешният ни „Извън протокол":

публикувано на 16.05.14 в 13:25

Нека гостите да идват

В ефира на Радио Пловдив рисуваме картината на Димитър Киров „Нека гостите да идват” – както правеше той на всеки свой рожден ден – рисуваше картина и откриваше изложба, повече от една, понякога няколко.  Неговата съпруга и муза балетмайсторът Русалия..

публикувано на 16.05.14 в 11:11

Стефан Шивачев - директор на Историческия музей в Пловдив

Историческият музей  в Пловдив ще се включи в Европейската нощ на музеите и галериите на 17 май с няколко инициативи и свободен вход до полунощ. Тази година мотото на изявата е  „Музейните колекции свързват” и то е код за културните ценности, които..

публикувано на 16.05.14 в 10:58

Димитър Аврамов за енергетиката като горещия картоф на властта и опозицията преди евроизборите

Четвъртият вот на недоверие срещу кабинета Орешарски за политиката в енергетиката ще бъде внесен днес. Той беше предшестван от такива атрактивни определения, че това е като любов по време на холера, че  е тест за проевропейска ориентация.  По-..

публикувано на 16.05.14 в 10:51

Стояна Георгиева - главен редактор на Mediapool за опорните точки на медиите

След санкцията, която им наложи Комисията за защита на конкуренцията, ДКВЕР също обяви, че е открила нарушения в дейността на електроразпределителните предприятия. Те пък отговориха, че голяма част от тях са за стари и спорни. Опровергаха  голяма..

публикувано на 15.05.14 в 16:45

Уникални шевици, бижута от разноцветни камъни и старинни оръжия на Балканския панаир на занаятите

Близо 100 майстори от Молдова, Македония, Събия, Румъния, Косово, Турция и България събра четвъртото издание на Балканския панаир на занаятите в Пловдив. Пъстри шатри и щандове красят малката Главна, известна още като бившата Узун чаршия. Гостите на..

обновено на 15.05.14 в 14:56