Вход свободен

Снимка

„Вход свободен е „глътка свеж въздух“ между информационните и публицистични предавания от утрото и следобеда. 

„Вход свободен“ представя по забавен и усмихнат начин събития, личности, лайфстайл, филмови новини, езотерика, култура, спорт. И всички теми водят към Пловдив :)

През „Вход свободен“  влизат рубриките „Еко аларма”, „Делнични импресии, „Как живееш Пловдив (Пазарджик, Смолян)”, „Добрата новина или уроци по щастие”; „Невероятно, но факт”; „Земята вика космоса”; „На кино”; „За и против”,  „Артист на седмица”; „Улиците на Пловдив, „Най-добрият пловдивчанин, когото познавам; „Цветя и поздрав за празника и „Виц на деня”.

Всеки делничен ден от 12.20 до 14.00 часа.

Водещи: Дора Башакова, Дарина Иванова и Жоро Пеев


Снимка

Основателят на Пловдивския автомобилен клуб "РЕТРО" Дончо Дончев навършва 70!

Часове преди своя юбилей Дончо Дончев гостува в „13-тия час“ на Радио Пловдив. На слушателите той разказа за извора на своята страст по ретро автомобилите, която е закодирана още в неговото детство, когато е бил верен помощник на баща си при..

публикувано на 27.02.15 в 16:07

Най-добрият Зигфрид в света гостува в Пловдив тази събота!

В специално интервю за „13-тия час“ в студиото на Радио Пловдив световните звезди Елизабет Стрид (сопрано) и Даниел Брена (тенор – най-добро изпълнение на Зигфрид в света) споделиха емоциите си от Пловдив в навечерието на срещата с публиката..

публикувано на 26.02.15 в 16:22

За духовната психология, автоагресията и осъзнатостта

Жак Пенърс-Джанака е холандец, духовен психолог и системен терапевт. Неговата работа се основава на емпатията и хуманистичната психология, разработени от Карл Роджърс, и на спиритуалната психология, преподавана в Университета в Санта Моника. Практикува..

публикувано на 25.02.15 в 16:25

Христо Димитров нарисува „Портрет на комшията като умрял“

Писателят Христо Димитров представи в „13-тия час“ на Радио Пловдив новата си книга „Портрет на комшията като умрял“. Провокативното заглавие по думите на автора е перифраза на класическия текст на Джеймс Джойс „Портрет на художника като млад“...

публикувано на 20.02.15 в 16:10

Какво послание е закодирано в израза „в зоната съм” – лесен и ефикасен път към здраве или поредната магическа система за отслабване с резултат йо-йо ефект?

Диетите – неизменна част от съвременния живот, задължителен аксесоар в речника на всяка дама, кошмар за всички, които обичат да похапват сладко и голяма мъка. Всеки стопен килограм е плод на много усилия и всяка поредна диета е най-добрата до..

публикувано на 19.02.15 в 17:33

Годината на Дървената Овца

Новата година по китайския календар, започва при второто новолуние след зимното слънцестоене. За 2015-та година, датата е 19 февруари.  Има различни традиции, съпътстващи посрещането на поредната година, в 12-годишния цикъл на китайския хороскоп...

публикувано на 18.02.15 в 16:59

„50 нюанса сиво“ загря боксофиса, но не стопли сърцата на критиците

Филмът "Петдесет нюанса сиво" оглави през премиерния си уикенд боксофис класацията в САЩ и Канада с приходи от продажбата на билети в размер на почти  82 милиона долара. С това филмът продължи традицията на едноименната книга за касов успех, след..

публикувано на 16.02.15 в 15:47

Кой е новият език на любовта?

Езикът на Шекспир бе обявен за новият език на любовта, след като измести титуляра в тази категория – френският език. Рокадата бе обявена след мащабно проучване, в което британският английски застана на първо място. В глобалното допитване са..

публикувано на 12.02.15 в 17:06

Изглеждаме по-глупави с питие в ръка

Според проучване в САЩ хората, които държат алкохолна напитка в ръка са възприемани от околните като по-малко интелигентни. Съвременното общество, дотолкова асоциира употребата на алкохол с глупаво поведение, че когато видим някой да държи питие в..

публикувано на 11.02.15 в 17:37

Как да разпознаем нараняващите хора?

Винаги ще има хора, които ще те нараняват, но за всеки случай, трябва да продължиш да вярваш в хората, казва една мъдра мисъл.  Всеки ден, ние се движим сред различни хора, установяваме контакти и определени взаимоотношения. Някои от тези хора имат..

публикувано на 10.02.15 в 17:33