Papunësia në Bullgari është 6.2 për qind

Foto: Radio Vidin

Numri i të papunëve të regjistruar në zyrat e punësimit po vazhdon të ulet dhe gjatë muajit shkurt ai arriti 205 013 veta. Ulja në krahasim me muajin janar është 2,1%, bëri të ditur Agjencia e Punësimit. Në krahasim me shkurtin e vitit 2018 të papunët janë me afro 25 600 veta më pak. Papunësia gjatë shkurtit është 6,2%, që në krahasim me muajin shkurt të vitit 2018 përbën ulje me 0,8%. Vendet e lira të punës gjatë shkurtit janë 14 875. 84.7% prej tyre janë në sektorin privat. Përqindja më e madhe e vendeve të lira të punës është në industrinë përpunuese – 26 %, në hotelet dhe restorantet - 17%, ndërsa në tregtinë dhe në remontin e automobilave dhe motoçikletave - 12%.

Më shumë nga rubrika

atentat

7 vjet nga atentati në aeroportin e qytetit Burgas

Më 18 korrik mbushen 7 vjet nga atentati në aeroportin e qytetit Burgas “Sarafovo”. Në këtë incident tragjik në një autobus me turistë izraelitë u plas një bombë. Vdiqën 5 turistë izraelitë dhe shoferi bullgar Mustafa Kjosov. Vdiq edhe atentatori. Incidenti..

botuar më 19-07-18 5.35.MD

Një kalendar popullarizon veprimtaritë kulturore në Sofje gjatë verës

Doli një udhëzues special kulturor KalendArt i Bashkisë së Kryeqytetit. Në të janë të përfshirë aktivitete të ndryshme që do të organizohen  në Sofje gjatë muajve korrik, gusht dhe shtator. Udhëzuesi është në gjuhën bullgare dhe në të angleze dhe ofrohet në..

botuar më 19-07-18 4.37.MD

Gjuajtësit F-16 të paguhen menjëherë këmbëngul kryeministri

Kryeministri Bojko Borisov ngul këmbë, që tetë gjuajtësit e rinj F-16 për Ushtrinë Bullgare të paguhen menjëherë. Ai e tha këtë para ambasadorëve dhe përfaqësuesve bullgarë jashtë shtetit dhe shtoi, se ata aeroplanë janë më të mirët të cilët Bullgaria mund..

botuar më 19-07-18 4.12.MD