Papunësia në Bullgari është 6.2 për qind

Foto: Radio Vidin

Numri i të papunëve të regjistruar në zyrat e punësimit po vazhdon të ulet dhe gjatë muajit shkurt ai arriti 205 013 veta. Ulja në krahasim me muajin janar është 2,1%, bëri të ditur Agjencia e Punësimit. Në krahasim me shkurtin e vitit 2018 të papunët janë me afro 25 600 veta më pak. Papunësia gjatë shkurtit është 6,2%, që në krahasim me muajin shkurt të vitit 2018 përbën ulje me 0,8%. Vendet e lira të punës gjatë shkurtit janë 14 875. 84.7% prej tyre janë në sektorin privat. Përqindja më e madhe e vendeve të lira të punës është në industrinë përpunuese – 26 %, në hotelet dhe restorantet - 17%, ndërsa në tregtinë dhe në remontin e automobilave dhe motoçikletave - 12%.

Më shumë nga rubrika

Ministri Emill Karanikollov

Brexit e detyron Bullgarinë për të kërkuar tregje të reja jashtë BE-së

Me shqetësim dhe shpresë po presim zgjidhjet e reja rreth kazusit Brexit. Në këtë perspektivë zhvillimi i eksportit bullgar do të mbetet shumë i varur nga rimëkëmbja e ekonomisë evropiane. Në këto kushte ende do të vëzhgohet një riorientim i..

botuar më 19-10-14 2.56.MD

Një ekspozitë interaktive robotësh hap dyer në Sofje

Një ekspozitë interaktive robotësh në Qendrën Serdika në kryeqytet hap dyer sot në Qendrën Serdika në kryeqytet deri më 27 tetor. Ekspozita është për herë të parë në Bullgari dhe do të prezantojë 15 robotë me aftësi unikale. Përveç se mund të zbatojnë..

botuar më 19-10-14 12.03.MD

Kisha Ortodokse Bullgare nderon sot Shën Petkan

Kisha Ortodokse Bullgare nderon sot Shenjtoren Petka – Paraskeva Tërnovska (Paraskeva e Tërnovos). Festa është quajtur nga populli Dita e Petkos. Shën Petka – një prej shenjtoreve më të nderuara në Bullgari, ka lindur në qytetin Epivat të Detit të..

botuar më 19-10-14 10.49.PD