Снимката на 13 март 2018 година

Снимка: Кристиян Кирилов

Няма замърсяване на водата в Брегово, покачиха се подпочвените води. С няколко сантиметра вече е спаднало нивото на водата в залетите терени в Брегово, след като от тази сутрин започна работа обещаната вчера от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов техника. 

Леко покачване има на нивото на реките Делейнска при село Иново и Тополовец до село Градец, съобщиха от Община Видин. 

Няма проблем с нивото на река Лом, която минава през територията на община Ружинци. Не са проблемни и язовирите на територията на общината, коментира кметът на Ружинци Александър Александров.

Екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във видинския квартал "Нов път".

Съдебно-банкова експертиза трябва да посочи къде са отишли 11 000 000 лева, преведени авансово към консорциума, който трябва да изгради довеждащия водопровод от язовир "Среченска бара". 

Върховен административен съд отхвърли окончателно жалби на фирми срещу санирането на обществени сгради: Народно читалище „Иван Вазов-1872“-Берковица, Детска градина „Звънче“ и сграда на общинска и държавна администрация, както и срещу санирането на две жилищни сгради. Подадените жалби от фирмите срещу решение на Община Берковица за избор на изпълнители за енергийна ефективност на обществени и жилищни сгради по Оперативна програма „Региони в растеж“ са забавили реалното изпълнение на проектите с повече от 6 месеца. Решенията на Върховния административен съд изцяло препотвърждават решенията на Комисията за защита на конкуренцията, които са в полза на Общината. Върховният административен съд е отхвърлил жалбите като неоснователни, уточняват от общинската администрация в Берковица. 

Безработните в общините Мездра и Роман са общо 1424-ма. Нивото на безработицата е 12.05 % или има повишение с 0.19 пункта. В община Мездра безработните хора  са 848, с 6 повече от предходния месец или нивото на безработицата е 8.95 на сто. 

До 16 март продължава приемът на документи за потребители и ползватели на социалните услуги "Личен асистент", "Социален асистент" и "Домашен помощник", напомнят от Община Мездра. Потребители на услугите ще са хора с увреждания и над 65 години в невъзможност за самообслужване. Предоставящите трите социални услуги трябва да са с местоживеене на територията на Община Мездра, да са физически и психически здрави, в трудоспособна възраст и да не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, напомнят от общината. 

В град Козлодуй има осигурена площадка за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата, в това число едрогабаритни отпадъци, опасни отпадъци и други, съобщават от Общината. Мярката е предприета поради факта, че капацитетът на депата е на изчерпване в цялата страна, а при транспортиране на отпадъците в отдалечени населени места би се покачил и размерът на такса "Битови отпадъци". 

170-ата годишнина от Унгарската революция беше почетена с тържествена церемония във Видин. 

Снимките на филма "Старите кучета" на режисьора проф. Иван Ничев започнаха във Видин. 

Годишната отчетна конференция на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва- Видин се проведе днес. 

Уникален за Враца и единствен в Северозападна България кабинет за техническо чертане и 3D проектиране и моделиране беше открит днес в Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров“ във Враца. 

Ято от 50-ина бели щъркела кацна на градския стадион в Дунавци вчера.

На 18 март, неделя, се навършват 6 месеца от кончината на Видинския митрополит Дометиан. По този повод на 17 март, събота, от 9.30 часа в митрополитски храм „Свети Николай Мирликийски“ във Видин ще започне заупокойна света Литургия, която ще бъде водена от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил. От 11.00 часа, на гроба на митрополит Дометиан, ще бъде отслужена панихида.

  


Вижте още

Снимката на 20 септември 2018 година

Детското отделение на видинската болница получи дарение от играчки, книжки и занимателни игри, събрани от кампанията "Подарък с кауза" на Общинския съвет по наркотичните вещества. Петя Аврамова прие поста министър на регионалното развитие и благоустройството от Николай Нанков. Съзнавам отговорността, която поемам с този пост. Държа на..

публикувано на 20.09.18 в 18:00

„Малки местни инициативи“ изпълняват в Мездра и селата

Тази година от бюджета на Общината ще бъдат изразходвани  28 875, 48 лева . Общо 7 са одобрените проектни предложения по Общинската програма, които ще получат финансиране от община Мездра. Над 4 600 лева ще бъдат инвестирани в село Царевец по проект „Ремонт на съществуващата спортна площадка, зона за отдих и беседка.“ Към 5 000 лева ще..

публикувано на 20.09.18 в 16:54

Ремонтират покрива на читалището в Раброво

Започна ремонт на покрива на читалището в Раброво. Средствата са отпуснати от Община Бойница. "Ремонтът беше наложителен. Започна преди ден-два. Читалището не е ремонтирано откакто е построено, покривът беше прокапал, библиотеката беше преместена на първия етаж" - каза кметът на Раброво Галина Вакарицова. 32 хиляди лева са отпуснати от общинския..

публикувано на 20.09.18 в 15:39

Видинската детска градина "Детелина" отбеляза Европейската седмица на мобилността

Училища и детски градини във Видин се включиха в Кампанията "Европейска седмица на мобилността". Кампанията на Европейската комисия се провежда всяка година от 16 до 22 септември, каза директорът на детска градина "Детелина" Анна Маринова.  Темата тази година е "Мултимодалност", а мотото "Комбинирай, движи се!". Видинското детско заведение се включи в..

публикувано на 20.09.18 в 15:30

Дарение зарадва пациентите на Детското отделение във Видин

Детското отделение на видинската болница получи дарение от играчки, книжки и занимателни игри , събрани от кампанията "Подарък с кауза" на Общинския съвет по наркотичните вещества . Инициативата бе подкрепена от жители на Видин, Варна и София , каза психологът в организацията Боряна Ангелова и добави: "Събрахме около 13 чувала, пълни догоре с..

публикувано на 20.09.18 в 14:07

Утвърждават маломерни и слети паралелки в община Мездра

На септемврийското заседание на Общинския съвет в града ще разгледа докладна записка от кмета Генади Събков за утвърждаване на 5 маломерни и 3 слети паралелки за учебната 2018/2019 година . В ОУ "Васил Кънчов" в село Моравица положението е най-сериозно, тъй като там ще се обучават само 25 деца . До четвърти клас учениците са 7, в пети и..

публикувано на 20.09.18 в 14:01