Снимката на 13 март 2018 година

Снимка: Кристиян Кирилов

Няма замърсяване на водата в Брегово, покачиха се подпочвените води. С няколко сантиметра вече е спаднало нивото на водата в залетите терени в Брегово, след като от тази сутрин започна работа обещаната вчера от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов техника. 

Леко покачване има на нивото на реките Делейнска при село Иново и Тополовец до село Градец, съобщиха от Община Видин. 

Няма проблем с нивото на река Лом, която минава през територията на община Ружинци. Не са проблемни и язовирите на територията на общината, коментира кметът на Ружинци Александър Александров.

Екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във видинския квартал "Нов път".

Съдебно-банкова експертиза трябва да посочи къде са отишли 11 000 000 лева, преведени авансово към консорциума, който трябва да изгради довеждащия водопровод от язовир "Среченска бара". 

Върховен административен съд отхвърли окончателно жалби на фирми срещу санирането на обществени сгради: Народно читалище „Иван Вазов-1872“-Берковица, Детска градина „Звънче“ и сграда на общинска и държавна администрация, както и срещу санирането на две жилищни сгради. Подадените жалби от фирмите срещу решение на Община Берковица за избор на изпълнители за енергийна ефективност на обществени и жилищни сгради по Оперативна програма „Региони в растеж“ са забавили реалното изпълнение на проектите с повече от 6 месеца. Решенията на Върховния административен съд изцяло препотвърждават решенията на Комисията за защита на конкуренцията, които са в полза на Общината. Върховният административен съд е отхвърлил жалбите като неоснователни, уточняват от общинската администрация в Берковица. 

Безработните в общините Мездра и Роман са общо 1424-ма. Нивото на безработицата е 12.05 % или има повишение с 0.19 пункта. В община Мездра безработните хора  са 848, с 6 повече от предходния месец или нивото на безработицата е 8.95 на сто. 

До 16 март продължава приемът на документи за потребители и ползватели на социалните услуги "Личен асистент", "Социален асистент" и "Домашен помощник", напомнят от Община Мездра. Потребители на услугите ще са хора с увреждания и над 65 години в невъзможност за самообслужване. Предоставящите трите социални услуги трябва да са с местоживеене на територията на Община Мездра, да са физически и психически здрави, в трудоспособна възраст и да не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, напомнят от общината. 

В град Козлодуй има осигурена площадка за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата, в това число едрогабаритни отпадъци, опасни отпадъци и други, съобщават от Общината. Мярката е предприета поради факта, че капацитетът на депата е на изчерпване в цялата страна, а при транспортиране на отпадъците в отдалечени населени места би се покачил и размерът на такса "Битови отпадъци". 

170-ата годишнина от Унгарската революция беше почетена с тържествена церемония във Видин. 

Снимките на филма "Старите кучета" на режисьора проф. Иван Ничев започнаха във Видин. 

Годишната отчетна конференция на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва- Видин се проведе днес. 

Уникален за Враца и единствен в Северозападна България кабинет за техническо чертане и 3D проектиране и моделиране беше открит днес в Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров“ във Враца. 

Ято от 50-ина бели щъркела кацна на градския стадион в Дунавци вчера.

На 18 март, неделя, се навършват 6 месеца от кончината на Видинския митрополит Дометиан. По този повод на 17 март, събота, от 9.30 часа в митрополитски храм „Свети Николай Мирликийски“ във Видин ще започне заупокойна света Литургия, която ще бъде водена от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил. От 11.00 часа, на гроба на митрополит Дометиан, ще бъде отслужена панихида.

  


Вижте още

Отчетно събрание на Клуба на хората с увреждания в Белоградчик

Клубът на хората с уврежданията проведе своето отчетно събрание. Сред гостите на форума бяха кметът на общината Борис Николов, Ваньо Диков- председател на структурата на хората с увреждания във Видин, Албена Миланова- координатор за област Видин, Илияна Веселинова и Катюша Некова, директор и началник отдел в Дирекция "Социално подпомагане" в..

публикувано на 23.03.19 в 15:10

Форум с еврокомисаря Мария Габриел бе проведен във Враца

Как цифровата трансформация може да се превърне в ускорител за региона - отговорът на този въпрос събра днес във Враца десетки млади хора, представители на институции. Лектор на събитието беше европейският комисар по цифровизацията Мария Габриел , която обобщи как именно нейният ресор може да се превърне в ускорител за Враца и региона. Гости..

публикувано на 23.03.19 в 14:27

49 искания за СРС-та в Окръжен съд Видин

49 искания за прилагане на специални разузнавателни средства са постъпили във видинския окръжен съд през миналата година. Постъпили са и 19 искания за продължение. Дадени са 65 разрешения, съобщи говорителят на съда Таня Кръстева. "Исканията са много добре мотивирани. Има и два отказа...Има увеличение с 51% с исканията в сравнение с 2017 година..."..

публикувано на 23.03.19 в 14:06

Видински математици ще участват на националната олимпиада по биология

Двама ученици от ППМГ"Екзар Антим I"- Видин ще представят област Видин на националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование. Единадесетокласникът Димитър Митков е сред 55-те класирани ученици от цялата страна в четвърта възрастова група /учебно съдържание 10-12 клас/. Осмокласникът Радослав Попов се класира с трети резултат от 30..

публикувано на 23.03.19 в 13:32
Снимката е илюстративна.

Мъж загина при катастрофа с мотор в село Чирен

Мъж на 27 години загина вчера във врачанското село Чирен при зловеща катастрофа с мотор. Информацията беше потвърдена от местни хора. Малко преди 16 часа в петък 27-годишният Иван Христов, който препускал по централната улица с чужд мотор, изтървал контрола над мощната машина и се забил в метална порта на дом край пътя. При удара младия мъж..

публикувано на 23.03.19 в 12:57

Откриха ремонтираната сграда на Младежки дом-Белоградчик

Откриха с водосвет ремонтираната сграда на Младежкия дом в Белоградчик.  "Завършваме един цикъл от саниране на наши обществени и лични сгради и с този цикъл приключихме санирането на всички общински и държавни сгради. Дедевет броя сгради и седем многофамилни сгради.” – каза кметът Борис Николов в обръщението си към присъстващите. В..

публикувано на 23.03.19 в 08:12

Снимката на 22 март 2019 година

Наградиха  победителите в конкурса за фотография, плакат и рисунка, организиран от "Напоителни системи"- Монтана, повод Световния ден на водата - 22 март.  С тържествен концерт и награждаване на участниците в конкурса „Водата е за всички“, „Напоителни системи“ ЕАД, клон „Мизия“ – град Враца, отбеляза Световния ден на водата. На събитието..

публикувано на 22.03.19 в 17:55