Снимката на 13 март 2018 година

Снимка: Кристиян Кирилов

Няма замърсяване на водата в Брегово, покачиха се подпочвените води. С няколко сантиметра вече е спаднало нивото на водата в залетите терени в Брегово, след като от тази сутрин започна работа обещаната вчера от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов техника. 

Леко покачване има на нивото на реките Делейнска при село Иново и Тополовец до село Градец, съобщиха от Община Видин. 

Няма проблем с нивото на река Лом, която минава през територията на община Ружинци. Не са проблемни и язовирите на територията на общината, коментира кметът на Ружинци Александър Александров.

Екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във видинския квартал "Нов път".

Съдебно-банкова експертиза трябва да посочи къде са отишли 11 000 000 лева, преведени авансово към консорциума, който трябва да изгради довеждащия водопровод от язовир "Среченска бара". 

Върховен административен съд отхвърли окончателно жалби на фирми срещу санирането на обществени сгради: Народно читалище „Иван Вазов-1872“-Берковица, Детска градина „Звънче“ и сграда на общинска и държавна администрация, както и срещу санирането на две жилищни сгради. Подадените жалби от фирмите срещу решение на Община Берковица за избор на изпълнители за енергийна ефективност на обществени и жилищни сгради по Оперативна програма „Региони в растеж“ са забавили реалното изпълнение на проектите с повече от 6 месеца. Решенията на Върховния административен съд изцяло препотвърждават решенията на Комисията за защита на конкуренцията, които са в полза на Общината. Върховният административен съд е отхвърлил жалбите като неоснователни, уточняват от общинската администрация в Берковица. 

Безработните в общините Мездра и Роман са общо 1424-ма. Нивото на безработицата е 12.05 % или има повишение с 0.19 пункта. В община Мездра безработните хора  са 848, с 6 повече от предходния месец или нивото на безработицата е 8.95 на сто. 

До 16 март продължава приемът на документи за потребители и ползватели на социалните услуги "Личен асистент", "Социален асистент" и "Домашен помощник", напомнят от Община Мездра. Потребители на услугите ще са хора с увреждания и над 65 години в невъзможност за самообслужване. Предоставящите трите социални услуги трябва да са с местоживеене на територията на Община Мездра, да са физически и психически здрави, в трудоспособна възраст и да не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, напомнят от общината. 

В град Козлодуй има осигурена площадка за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата, в това число едрогабаритни отпадъци, опасни отпадъци и други, съобщават от Общината. Мярката е предприета поради факта, че капацитетът на депата е на изчерпване в цялата страна, а при транспортиране на отпадъците в отдалечени населени места би се покачил и размерът на такса "Битови отпадъци". 

170-ата годишнина от Унгарската революция беше почетена с тържествена церемония във Видин. 

Снимките на филма "Старите кучета" на режисьора проф. Иван Ничев започнаха във Видин. 

Годишната отчетна конференция на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва- Видин се проведе днес. 

Уникален за Враца и единствен в Северозападна България кабинет за техническо чертане и 3D проектиране и моделиране беше открит днес в Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров“ във Враца. 

Ято от 50-ина бели щъркела кацна на градския стадион в Дунавци вчера.

На 18 март, неделя, се навършват 6 месеца от кончината на Видинския митрополит Дометиан. По този повод на 17 март, събота, от 9.30 часа в митрополитски храм „Свети Николай Мирликийски“ във Видин ще започне заупокойна света Литургия, която ще бъде водена от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил. От 11.00 часа, на гроба на митрополит Дометиан, ще бъде отслужена панихида.

  


Вижте още

Връчиха дипломите на зрелостници от Враца

На тържествена церемония в Ритуалната зала на Община Враца бяха раздадени дипломите на 43-ия Випуск на Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ .  Тази година, 84 зрелостници от четири паралелки - профил „Чуждоезиков“, завършват успешно средното си образование.  Сред официалните гости на празника бе заместник-кметът Петя Долапчиева , която..

публикувано на 23.06.18 в 10:12

"Ден на енергетика 2018" отбелязват в Козлодуй

С богата програма днес АЕЦ "Козлодуй" ще отбележи Деня на енергетика . В 10:30 в Ботев парк празникът ще бъде открит от Иван Андреев - изпълнителен директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД. Ще бъдат връчени почетни отличия "най-добър" в различни категории, сред които "химик", "физик", "оператор на реактор", "турбинно оборудване", "безопасност, сигурност и..

публикувано на 23.06.18 в 08:45
Еньовче

Пресъздават обичаи за Еньовден в Комарево

В белослатинското село Комарево ще отбележат Еньовден с пресъздаване на обичаи. Инициативата се организира за първи път, разказа Веселка Борисова, библиотекар към местното читалище: "Още рано сутринта млади момиче, облечени в бели рокли, а възрастна жена ще ги заведе при местността в центъра на селото, за да берем билки, докато тя разказва с..

публикувано на 23.06.18 в 08:42

Започва Национален фолкорен събор "Леденика"

Днес се открива третото издание на Националния фолклорен събор „Леденика” . Програмата на събора включва  изпълнение на самодейни фолклорни състави, фолклор от различни краища на България, нестинарски танци, пресъздаване на народни обичаи за Еньовден и Северняшка сватба, като целта е популяризиране на българските традиции и обичаи, представяйки..

публикувано на 23.06.18 в 08:29

Жители на две села започват асфалтиране на пътя към Крушовене

В този час жители на селата Долни Вадин и Горни Вадин в община Оряхово излизат да закърпват дупките по пътя към съседното село Крушовене. Пътната отсечка от години не е асфалтирана и е за основен ремонт. Местните жители започнаха кампания по набиране на средства, с които да запълнят дупките на пътя със студен асфалт. "В събота ще излезнем. Ако..

публикувано на 23.06.18 в 07:55

Снимката на 22 юни 2018 година

Зрелостници получиха дипломите си .  Доброволци и спасители са във висока готовност да реагират при предстоящи обилни валежи . Изпратени са указания до кметове да се наблюдават критичните участъци на реките, информира директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар  Николай Николов. Вчерашната  буря..

публикувано на 22.06.18 в 18:10