Снимката на 13 март 2018 година

Снимка: Кристиян Кирилов

Няма замърсяване на водата в Брегово, покачиха се подпочвените води. С няколко сантиметра вече е спаднало нивото на водата в залетите терени в Брегово, след като от тази сутрин започна работа обещаната вчера от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов техника. 

Леко покачване има на нивото на реките Делейнска при село Иново и Тополовец до село Градец, съобщиха от Община Видин. 

Няма проблем с нивото на река Лом, която минава през територията на община Ружинци. Не са проблемни и язовирите на територията на общината, коментира кметът на Ружинци Александър Александров.

Екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във видинския квартал "Нов път".

Съдебно-банкова експертиза трябва да посочи къде са отишли 11 000 000 лева, преведени авансово към консорциума, който трябва да изгради довеждащия водопровод от язовир "Среченска бара". 

Върховен административен съд отхвърли окончателно жалби на фирми срещу санирането на обществени сгради: Народно читалище „Иван Вазов-1872“-Берковица, Детска градина „Звънче“ и сграда на общинска и държавна администрация, както и срещу санирането на две жилищни сгради. Подадените жалби от фирмите срещу решение на Община Берковица за избор на изпълнители за енергийна ефективност на обществени и жилищни сгради по Оперативна програма „Региони в растеж“ са забавили реалното изпълнение на проектите с повече от 6 месеца. Решенията на Върховния административен съд изцяло препотвърждават решенията на Комисията за защита на конкуренцията, които са в полза на Общината. Върховният административен съд е отхвърлил жалбите като неоснователни, уточняват от общинската администрация в Берковица. 

Безработните в общините Мездра и Роман са общо 1424-ма. Нивото на безработицата е 12.05 % или има повишение с 0.19 пункта. В община Мездра безработните хора  са 848, с 6 повече от предходния месец или нивото на безработицата е 8.95 на сто. 

До 16 март продължава приемът на документи за потребители и ползватели на социалните услуги "Личен асистент", "Социален асистент" и "Домашен помощник", напомнят от Община Мездра. Потребители на услугите ще са хора с увреждания и над 65 години в невъзможност за самообслужване. Предоставящите трите социални услуги трябва да са с местоживеене на територията на Община Мездра, да са физически и психически здрави, в трудоспособна възраст и да не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, напомнят от общината. 

В град Козлодуй има осигурена площадка за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата, в това число едрогабаритни отпадъци, опасни отпадъци и други, съобщават от Общината. Мярката е предприета поради факта, че капацитетът на депата е на изчерпване в цялата страна, а при транспортиране на отпадъците в отдалечени населени места би се покачил и размерът на такса "Битови отпадъци". 

170-ата годишнина от Унгарската революция беше почетена с тържествена церемония във Видин. 

Снимките на филма "Старите кучета" на режисьора проф. Иван Ничев започнаха във Видин. 

Годишната отчетна конференция на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва- Видин се проведе днес. 

Уникален за Враца и единствен в Северозападна България кабинет за техническо чертане и 3D проектиране и моделиране беше открит днес в Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров“ във Враца. 

Ято от 50-ина бели щъркела кацна на градския стадион в Дунавци вчера.

На 18 март, неделя, се навършват 6 месеца от кончината на Видинския митрополит Дометиан. По този повод на 17 март, събота, от 9.30 часа в митрополитски храм „Свети Николай Мирликийски“ във Видин ще започне заупокойна света Литургия, която ще бъде водена от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил. От 11.00 часа, на гроба на митрополит Дометиан, ще бъде отслужена панихида.

  


Вижте още

Млад мъж от Враца се нуждае спешно от помощ за лечение

Благотворителна кампания са подели приятели и колеги на д-р Стоян Бърлатов от Враца . Мъжът е болен от множествена склероза и се нуждае от 15 000 лева за лечение, с които не разполага. Това разказа Радосвета Крумова от инициаторите на кампанията: "Това е помощ за един млад мъж, който няма и 40 години - ветеринарният доктор Стоян Бърлатов. Той е..

публикувано на 20.03.18 в 16:20
Петър Пунчев

Журналистът Петър Пунчев представя втората си книга във Видин

Радиожурналистът Петър Пунчев ще представи новата си книга "Вие сте тук" днес в 18:00 във видинската регионална библиотека "Михалаки Георгиев". Той е познат на публиката като радиоводещ, автор на програми, мениджър и организатор, съосновател на първото частно радио в България - Радио FM+. Работи в Българското национално радио от 1980 до 1988, като от..

публикувано на 20.03.18 в 15:39

Тир и джип катастрофираха край Враца

Турски тир удари джип и вкара в болница пътниците в него след катастрофа , която стана малко след 13 часа край Враца . Произшествието е станало край бензиностанцията на „Лукойл“ на влизане в града по второкласния път, който идва от Оряхово. Според очевидци тир, пътуващ към Враца е предприел забранен ляв завой и е ударил предприелия..

публикувано на 20.03.18 в 15:30

Министерство на културата: Рациария е приоритет за нас

"Рациария" е един от най-важните обекти от античната епоха в този край на България. Положените до момента усилия, които ще продължат и в бъдеще, ясно показват общите намерения на държава и община за опазването и представянето на обекта по най-добрия начин. Той е един от приоритетните в нашата политика , отнасяща се до опазване на археологическото..

публикувано на 20.03.18 в 14:27

Почина заместник областният управител на Видин Елка Георгиева

Заместник областният управител на Видин Елка Георгиева е починала тази нощ. Това съобщават от видинската структура на ГЕРБ. "Загубихме нашата Ели! Тази нощ почина областният ръководител на Жени ГЕРБ и заместник областен управител на Видин Елка Георгиева. Отиде си още един прекрасен човек. Лек и светъл да е пътят на душата ти, приятелко!" , пише на..

публикувано на 20.03.18 в 12:16

Бедстващи щъркели в Брусарци

Бедстващи щъркели в полето е забелязал днес Цветан Цветанов от Брусарци . Той сигнализира в Радио ВИДИН, тъй като по думите му птиците имат нужда от помощ: "Намират се тук, до поста на ж.п. гарата под манастира. Ако има някой да дойде да ги прибере. И двете така просто премръзнали, явно са и гладни, свили се, не са така жизнени. На поляна са,..

публикувано на 20.03.18 в 11:49