Фондация "Пловдив 2019" с дефицит от 4 милиона лева

Фондация „Пловдив 2019“ е получила с 4 милиона лева по-малко средства от обещаните от общинския бюджет през миналата година, когато Пловдив беше Европейска столица на културата. Това заяви заместник-кметът Илия Кирчев, който е и..

публикувано на 30.01.20 в 13:54

Шест номинации ИКАР за Пловдивския драматичен театър

С пет номинации ИКАР е отличен  спектакълът „Слава“ на Пловдивския драматичен театър. С една номинация е „Одисей“.   Номинациите за „Слава“ са за водеща женска роля на Ивана Папазова, поддържаща мъжка роля на Димитър Банчев, поддържаща женска роля..

публикувано на 30.01.20 в 13:43

Проф. Мария Шнитер гостува на Историческото общество

Проф. Д-р Мария Шнитер ще  бъде гост на Пловдивско историческо общество. Поводът за поканата към нея е пътешествие, което  тя осъществява с научна цел в Източна Африка. Проф. д-р  Шнитер е преподавател в Пловдивския университет, автор е на..

публикувано на 30.01.20 в 06:41

Пламена Димитрова-Рачева открива изложба "През щорите"

Изложба графика „През щорите“ от Пламена Димитрова-Рачева ще се открие в постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ в Стария град. Авторката , която е  изкуствовед и директор на Градска художествена галерия – Варна, като художник  работи  в..

публикувано на 30.01.20 в 06:34

Великите европейци - Шерлок Холмс, първа част

Холмс! Онзи Холмс! Да, в дългия списък на истински велики европейци има и кратък списък от измислени. Но кой ви каза, че Холмс е измислен? Нали животът му, неговата визия, характер, навици и отношения с хората и света са описани в цели 56..

публикувано на 29.01.20 в 10:22

Иван Станков представя книгата си „Имена под снега. А7"

В  читалище "Възраждане" в Стария град,  проф. д-р Иван Станков ,  ще представи  книгата си  „Имена под снега. А7“ , издание на велико търновското издателство „Фабер“, чийто директор, Нейко Генчев, също ще присъства.  Книгата ще представи доц. д-р...

обновено на 29.01.20 в 07:54

Списание "Небет тепе" празнува първия си рожден ден

Днес списание „Небет тепе“ за литература и изкуство навършва една година. Печатното издание е по идея на създадения преди шест години Българо-турски литературен клуб. В него членуват преподаватели и студенти от Пловдивския, Шуменския, Софийския и..

публикувано на 28.01.20 в 13:06

Доминик Милър се връща в Пловдив

Легендата Доминик Милър, който повече от 28 години е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг, пристига отново в Пловдив през март. В Дома на културата "Борис Христов" Доминик Милър ще концертира с плеяда световноизвестни музиканти. Той ще..

публикувано на 28.01.20 в 10:49

Ина Иванова гостува в "Петното" с "Криле от папиемаше"

Издателство Жанет 45 и Литературен салон "Spirt and Spirit"  канят на премиерата на новата поетична книга на Ина Иванова "Криле от папиемаше" тази вечер в клуб „Петното на Роршах“. Модератор е Цветелина Драганова, художник на корицата Димитър..

публикувано на 28.01.20 в 06:25

Показват над 100 графики в галерия "Капана"

В Галерия "Капана" на Главната улица в Пловдив ще бъде открита изложба по мотото "Избрано от фонда на Община Пловдив. Графика".  Тя се организира от Градската художествена галерия и отдел "Култура, археология и културно наследство" на община Пловдив. Ще..

публикувано на 28.01.20 в 06:17