Богомил Грозев - дир. на ОИ

Пловдив е от най-привлекателните места за разходка

"В момента Пловдив става едно от най-привлекателните места за разходка". Това сподели директорът на ОИ “Старинен Пловдив” Богомил Грозев в предаването “Ден след ден” на Радио Пловдив. Той апелира към посетителите стриктното да спазват..

публикувано на 14.05.20 в 16:08

Недоумявам за здравето ли се мисли или за бизнеса

В зона "Култура" на Радио Пловдив доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей-Пловди каза, че не са спирали да работят, защото музеите, не са само туристическа атракция. Музеят ще отвори врати във вторник 19-ти май , но..

публикувано на 14.05.20 в 11:32

"Извънредни мисли" - истини по избор

В последният ден от карантината, е време за последен епизод от поредицата "Извънредни мисли" . Може би успяхме да погледнем в себе си, не знам, а и дори да си мисля, че знам, бъдещето ще покаже дали е така. Струва ми се, че сега сме също толкова объркани,..

публикувано на 13.05.20 в 12:15

Чакаме 20 години 9 % ДДС за книжния сектор

Издателят Стойо Вартоломеев заяви за Радио Пловдив, че живее в тревожно очакване, защото икономистите на България предупреждават, че с намаляване на ДДС се отваря кутията на Пандора. Г-н Вартоломеев посочи: „Уважаемите икономисти, нека да обяснят на..

публикувано на 13.05.20 в 12:07

В АМТИИ са готови за кандидатстудентските изпити

Проф. Тони Шекерджиева, ректор на Академия за музикално танцово и изобразително изкуство - Пловдив коментира промените в работата на учебното заведение. Всички факултети работят успешно онлайн. Дипломирането на абсолвентите ще бъде без публика, но..

публикувано на 13.05.20 в 11:12

Великите европейци - Led Zeppelin, първа част

През великата и ужасна 1968 година добри времена и лоши времена разтърсват Европа политически и духовно, като взривяват дори света на музиката.  Всичко започва така! Good times, bad times е първата песен от първия албум на британската група..

публикувано на 13.05.20 в 10:21

Библиотеката отваря врати в строг режим

Народна библиотека „Иван Вазов“ отваря врати при спазване на противоепидемичните мерки. Читателите трябва задължително да са с маски и ръкавици и да спазват дистанция от два метра.  Заради условието допустимата заетост на местата на закрито да е до..

публикувано на 13.05.20 в 09:12

Почина народната певица Христина Лютова

След дълго боледуване ни напусна народната певица Христина Лютова. Христина Лютова беше една от емблематичните певици на Родопа планина, надарена с уникален глас, талант и характерен стил. Изпълнителката на "Планино, Стара планино" е родена на 24 май,..

публикувано на 12.05.20 в 13:58

"Извънредни мисли" - дързост облечена в търпение

Чие е времето, което идва? Какво е истинско пътуване? Неподозирани въпроси, многосъществена част от едно различно ежедневие.  Всяка грешка в живота се поправя в движение. Ако се наложи да спреш, за да поправиш случилото се, значи си отишъл твърде..

обновено на 12.05.20 в 13:07

ГХГ отваря на 14 май с изложбата на Емил Миразчиев

"Първата изложба, която ще посрещне почитателите на изобразителното изукство на 14 май, е „Пътят. Продължаваме заедно“ на художника Емил Мирзачиев. Тя е подредена в зала „2019“" , това заяви в интервю за Радио Пловдив Красимир Линков,..

публикувано на 12.05.20 в 11:32