"Народен събор Пловдив"

Този уикенд, на 19-ти и 20-ти септември, в парк Лаута ще се проведе, за пети пореден път, „Народен събор Пловдив“. Ако искате да се насладите на магията на българския фолклор и традиции, то тогава си запазете идния уикенд.  Кметът на район Тракия –..

публикувано на 18.09.20 в 13:45

Читателят става детектив в "Криминалистите - крими загадки"

Две български куест-криминалета ще се срещнат с читателите си в Пловдив за първи път днес.  Във фоайе Изкуствотека на НБ „Иван Вазов“ писателят доц. д-р Людмил Георгиев ще представи героите и сюжетите си в „Криминалистите – крими загадки“ 2 и 3...

публикувано на 18.09.20 в 12:16

Достена Лаверн представя новата си книга със стихове в Пловдив

Достена Лаверн ще представи на 19 септември от 19 часа в Камерната зала на Драматичен театър - Пловдив своята стихосбирка „Сонети на пеперудата“. Тя е издадена преди дни от софийското издателство  Small Stations Press.  Поетичната книгата съдържа..

публикувано на 18.09.20 в 11:08

Художникът Емил Стойчев с изложба в галерия "Люнион"

Големият български художник Емил Стойчев пристига от Париж  в Пловдив, за откриването на  своя изложба живопис в галерия „Люнион“. Той гостува в галерията преди 5 години, когато отбеляза своята 80-годишнина. Творческата му биография започва..

публикувано на 18.09.20 в 10:35

Изложба за уникалните тракийски съкровища у нас

Регионален археологически музей – Пловдив  представя гостуващата документална изложба „40 години тракийска изложба по света“.  Експозицията е в рамките на Европейските дни на наследството и е организирана със специалното съдействие на проф. д.и.н...

обновено на 18.09.20 в 09:28

Светилището Белинташ е вероятно най-древното в света

Праисторически обекти в района на Асеновград представят днес в градската библиотека "Паисий Хилендарски".  Презентацията на историческия музей е по повод 10-годишнината от началото на археологическите проучвания на скалното светилище Белинташ.  Това..

обновено на 17.09.20 в 17:17

Изложба "Виж! Изолацията!" в ГХГ

Изложбата “Виж! Изолацията” ще бъде  представена в Ателие „Веселин Русев“, което се намира на адрес: ул. "Найден Геров" №5. Експозицията съдържа част от авторите на Isolated Edition на сп. „Виж” с куратор Весела Ножарова. В периода на социална..

обновено на 17.09.20 в 11:34

Галерия "Аспект" празнува 15 години с изложба на Илия Желев

В пловдивската галерия "Аспект" беше открита поредната  изложба на Илия Желев. " Като основен автор на галерията, той всяка година представя новите си картини първо в при нас, преди те да поемат своя път из големите европейски изложбени зали. Тази..

публикувано на 17.09.20 в 11:33

Георги Тошев с биографична книга за актьора Наум Шопов

Книгата  „Наум Шопов. Бележки от един живот”  ще бъде представена тази вечер на сцената на Драматичен театър-Пловдив в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът“. По повод 90-годишнината от рождението на легендарния актьор издателство „Книгомания“..

обновено на 16.09.20 в 10:35

Великите европейци – Леонардо да Винчи, първа част

Най-точната оценка за Леонардо да Винчи, която съм чувал, е плод на глупост. Но и на преклонение пред величието на гения.  Спортни журналисти коментират колоездачната обиколка на Италия. Колоната минава през тосканското градче Винчи и единият..

публикувано на 16.09.20 в 10:34