Фестивал на пеперудите в Дондуковата градина

В Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще бъде открит „Фестивал на пеперудите“, който ще протече през съботите и неделите на целия месец септември.  Фестивалът се осъществява по програма „Наследство“ на Пловдив -Европейска столица на културата и..

публикувано на 03.09.21 в 08:53

Фолклорен фестивал за двугласно пеене в Неделино

20-и Юбилеен национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народни песни ще се проведе в Неделино от 3 до 5 септември.  В трите дни във фестивалната програма са предвидени пет концерта, сред които и участници от международни групи.  На откритата..

публикувано на 03.09.21 в 08:43

Михаил Билалов гостува в Пловдив с премиерта на "Бум-бум"

Премиерата  на комедийният спектакъл "БУМ-БУМ: Еволюция на престъпното мислене“ ще се състои в Пловдив на 8ми септември.  След култовата си роля в сериала „Под прикритие“, Михаил Билалов се завръща като нов герой от ъндърграунда.  Комедийният..

публикувано на 03.09.21 в 07:41

Стоян Божкилов с "Любовни копнежи" в галерия "Дяков"

Изложба с най-новите живописни творби на наивиста Стоян Божкилов се открива в  галерия „Дяков“. Картините са създадени специално за тази изложба и са обединени под надслов „Любовни копнежи“.  Стоян Божкилов е сред най-успелите и разпознаваеми..

публикувано на 02.09.21 в 08:55

Изложба за историята на кимоното в център „Тракарт“

„Давам нещо от себе си, което е веднъж в живота – за цял живот“ е посланието на изложбата, посветена на изяществото на кимоното и неговата история. Събитието поставя начало на 32-те Дни на японската култура в Културен център „Тракарт“ в Пловдив...

публикувано на 02.09.21 в 08:51

Международен пленер „Диалог“ в галерия „Резонанс“

Изложба на рисунки голям формат показват в изложба от днес художници-учители от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.  В галерия „Резонанс“ са подредени проведенията им от 6-тия Международен пленер "Диалог", който се провежда в..

публикувано на 02.09.21 в 08:48

Куклено-театрален фестивал "Двама са малко, трима са много" в Пловдив

С две премиери, изложба с картините на актьора Панайот Добрев-Понко и 18 спектакъла днес в Пловдив започва Международният куклено-театрален фестивал „Двама са малко, трима са много“ .  Начало ще му даде шествие по Главната улица на абитуриенти..

публикувано на 02.09.21 в 08:36

Пловдив е сцена на Есенния салон на изкуствата

С първия ден на септември в Пловдив започва Есенният салон на изкуствата. Най-големият културен формат в града превръща Пловдив в сцена за всички жанрове – музика, театър, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и още десетки..

обновено на 01.09.21 в 10:38

Великите европейци - Микеланджело, първа част

„А всеки чук от чук се изковава“ – гласи стих на Микеланджело. Да, но никой чук не може сам да сътвори Мойсей от мрамор. И то така жив, че Творецът му да го прасне с чука по коляното и да каже: „Говори!“ – каквато е легендата.   BNR podcasts ·..

публикувано на 01.09.21 в 10:37
Актьорът Ненчо Илчев

Човек не трябва да губи усмивката си

„ Човек не трябва да  губи надежда. Не трябва да губи усмивката си“, казва актьорът Ненчо Илчев в интервю за програма „Точно днес“ и припомня думите на  великия Чарли Чаплин, че всеки ден без усмивка е пропуснат ден. Актьорът е част от..

публикувано на 01.09.21 в 10:32