Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стачната готовност на автобусните превозвачи се запазва

Снимка: БГНЕС

Стачната готовност на автобусните превозвачи се запазва, докато те не получат писмен отговор за решения на техните проблеми. Днес на Обществения съвет по транспорт министърът на ведомството Данаил Папазов се срещна с тях.

На този етап две са програмите, които могат да бъдат в помощ на превозвачите, за средствата, от които те могат да обновят автобусния парк, каза министър Папазов. Едната е "Иновации и конкурентоспособност" към Министерството на икономиката и енергетиката, а другата е "Оперативна програма за развитие на селските райони".

Това са райони, които са много сериозно засегнати. Направихме среща с МВР, също така с Министерство на финансите. Действително законодателството в момента е в съвместни действия на трите министерства. Ние няма как да свършим сами работа.


Трябва да има и единно решение по отношение на касовите апарати, като срокът за тяхното монтиране в автобусите се отложи за пореден път до началото на лятото на тази година:

Ако имаме касови апарати, трябва да престанем да продължаваме този бизнес. Може да не се харесва на някой.

Галя Топалова, председател на Сдружението на автобусните превозвачи:

Ние трябва да видим, че нещо се прави. Ние сме се обърнали към министър Стойнев. От там все още нямаме отговор. Министерство на финансите - за компенсациите, също нямаме отговор.

Остава стачната готовност за 1-ви февруари.

Подробности чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!