Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бисер Миланов-Петното остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд остави в ареста Бисер Миланов с прякор Петното. Отменено беше определението на Софийския районен съд, с което мярката на Миланов беше променена от "задържане под стража" на "подписка". Това стана малко, след като Миланов беше изслушан от една от временните парламентарни комисии. 

Решението на градските съдии идва 20 дни, след като районният съд постанови по-леката мярка за неотклонение с мотива, че Миланов сам гледа децата си и затова трябва да е на свобода. Според Софийския градски съд обаче, грижата за трите деца е била обстоятелство, което е съществувало и към момента на първоначалното задържане на Миланов и е било отчетено от произнасялите се досега съдебни състави. 

Софийският градски съд е категоричен, че на свобода Бисер Миланов може да извърши друго престъпление, защото е многократко осъждан, при това с влезли в сила присъди, и защото очевидно това не е изиграло предупредителна и възпираща роля върху обвинения за закана за убийство мъж.

Магистратите смятат и още, че периодът на задържане на Петното не е неразумен и че в безпрецедентно кратък срок - по-малко от три месеца,  делото срещу него е влязло в съда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Летните протести от миналата година са били платени, твърди Бисер Миланов-Петното

Пред депутатите от временната парламентарна анкетна комисия Бисер Миланов , известен с прякора Петното, е заявил, че летните протести от миналата година са били платени, включително и медийното им отразяване. Комисията изслуша гардове на Бойко Борисов и..

обновено на 25.03.14 в 18:35