Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пострадали от труса са Историческият музей в Кърджали и сградата на община Ивайловград

кърджали
Снимка: Петя Генова Личен архив

Историческият музей в Кърджали и сградата на община Ивайловград се пострадали при днешното земетресение -съобщи пред Хоризонт дежурният в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Румен Арнаудов:

В историческия музей на град Кърджали северозападната външна колона е напукана, има паднали витрини и експонати в сградата. На редакцията на вестник "Нов живот"  е паднал комина, в училище "Любен Каравелов" има пукнатини в двете сгради - нова и стара. От жилищен блок на булевард "Тракия" № 8 има паднали тухли върху автомобил. От къща на улица "Руен" е паднал комин, на жилищен блок номер 10 от квартал "Възрожденци" има паднали тухли върху външно тяло на климатик. От жилищен блок на булевард "Тракия" е паднал комин. В Хасковско, община Ивайловград - на сградата на общината има съществуваща фуга, пукнатина се е увеличила. Не е нещо тревожно, но е проблем. В село Сверачи има три повредени комина. В град Ивайловград има два повредени комина и в град Маджарово - два повредени комина. Никъде няма сигнали за пострадали хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

земетресение

Земетресението е усетено на много места в страната

Земетресението в Гърция е усетено почти в цялата страна. В Хасково трусът е паникьосал живеещите по високите етажи и хората са излезли на улицата.  В Кърджали има четири сигнала за материални щети - една напукана сграда и паднали тухли от комини. В момента..

обновено на 24.05.14 в 14:57