Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев: Клиент съм на ПИБ, не съм си изтеглил парите от там

| обновено на 27.06.14 в 15:42
Снимка: БГНЕС
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев опроверга разпространяваните слухове, че БНБ ще вкара квестори в Първа инвестиционна банка, а ДАНС и прокуратурата ще правят разследване в нея:

Никой не планира и не възнамерява - нито БНБ да вкара квестори в която и да било банка, нито прокуратурата или ДАНС да влизат и да правят разследване в която и да било банка. Това са зловредни слухове, абсолютно категорично искам да опровергая тези неща и не бива в момента да се разпространяват! Няма такава идея! Искам да ви кажа, че банката е стабилна, всички банки са стабилни към момента, нямат ликвидни проблеми. Това, което предприехме от вчера, аз съм провел консултации и разговори както с представители на банката, така и с представители на БНБ, тази сутрин с министъра на финансите включително имахме среща с главния прокурор, с председателя на ДАНС, включително и при президента имахме среща. В резултат на тези разговори мога да кажа, че се затвърждава моето убеждение към момента, че банковата система е стабилна, тя е по-стабилна, отколкото са повечето в ЕС.

На въпрос как би постъпил, ако вложенията му са в Първа инвестиционна банка, министър Цветлин Йовчев показа банковата си карта.

Аз съм клиент на ПИБ, аз не съм си изтеглил парите и не възнамерявам да ги изтегля. Абсолютно категорично го заявявам. Парите не са огромни средства, защото не разполагам с такива, но са съизмерими с моята заплата. Ето това мога да кажа по този въпрос, заяви Йовчев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Цветлин Йовчев: Има установени целенасочени и злонамерени опити за дестабилизация на банковата система

Има установени целенасочени и злонамерени опити за дестабилизация на банковата система. Това заяви в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев , като предупреди, че хората, които са ангажирани с това, ще понесат тежка..

публикувано на 27.06.14 в 12:06

Клиенти на ПИБ изразиха спокойствие

Клиенти на Първа инвестиционна банка, намиращи се пред офисите на банката от сутринта, изразиха спокойствие пред репортера на БНР. Огромни струпвания на хора няма, между 15 и 20 души пред всеки клон в центъра на София. Ето и някои от мненията на клиентите..

обновено на 27.06.14 в 14:34

Главният секретар на МВР: Група хора всява паника пред банкови институции

Извършва се проверка в МВР относно целенасочена мащабна акция за дискредитиране и дестабилизиране на финансово-кредитната система на страната. Трябва да бъде направено ясно разграничение, че в момента МВР не извършва и не провежда разследвания..

публикувано на 27.06.14 в 12:58

Светлозар Лазаров: Никой не е изпращал служители на МВР във финансови институции

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че никой не е изпращал служители на ведомството във финансови институции: Мога съвсем категорично да заявя, че нито аз, нито който и да е служител от Министерството на вътрешните работи, е изпращал..

обновено на 27.06.14 в 12:33