Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коалиция за България и ДПС се ангажираха с актуализиране на бюджета на НЗОК

Д-р Тренчев: Изпълнителната власт е имала идеята да се фалира Здравната каса

Национални институции
Снимка: БНР

На среща със синдикатите и работодателски организации парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС поеха ангажимент за актуализация на бюджета на Здравната каса.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров апелира всички парламентарни групи да влязат в парламента и да работят по приоритетните въпроси, поставени в декларацията на синдикатите и работодателите.

Президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев заяви, че те си дават сметка, че времето е малко и затова не искат невъзможни неща. Наред с искането за решаване на проблема в здравеопазването, той открои проблемите в енергетиката и законодателството, свързано със средства от ЕС. Едно пиленце ми каза, че една доста високопоставена личност в изпълнителната власт е имала идеята да се фалира Касата. Вторият проблем е енергетиката - то не е "Уестингхаус", то не бяха разни други, знаете всичко. Включително е правен опит да се изтъргува дългът на НЕК .

В 42-рия парламент през следващите три седмици не може да се случи нищо без консенсус, каза председателят на ДПС Лютви Местан. Той подчерта, че във всичките изказвания има призив парламентът да работи, но отговорността за това, както е на всички, така е добре да се направи и опит да се персонализира. Местан подчерта готовността на ДПС за актуализация в бюджета на Касата и допълни: По останалите теми, ако те бъдат застъпени като част от един политически меморандум, ние от ДПС заявяваме, че дори е добре един подобен акт да предшества и ако постигнем съгласие по тези три-четири приоритетни за страната теми, ние няма да бъдем опозиция на тези три-четири приоритета.

Председателят на парламента Михаил Миков обобщи след края на срещата. Големият отсъстващ на събитията и в парламента, и на днешната ни среща са българските граждани. И най-големият дефицит извън финансовите, бюджетните, политическите дефицити е, дефицитът на доверие във всичко и във всички. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Надзорният съвет на НЗОК иска увеличение на бюджета с 328 млн. лева

Предложението за актуализацията на бюджета на Националната здравна каса вече е внесено в Министерството на здравеопазването, предстои министър Таня Андреева да го внесе за обсъждане в МС. Това стана ясно след заседание на Надзорния съвет на Касата. До..

обновено на 08.07.14 в 15:51

Лютви Местан: Да се актуализира бюджетът на НЗОК и в тази част и републиканският бюджет

Постигнахме съгласие на консултациите при председателя на парламента Михаил Миков за работата на Народното събрание до края на мандата му. Това заяви в предаването „12+3“ лидерът на ДПС Лютви Местан и добави: Макар че когато човек говори за..

публикувано на 08.07.14 в 12:41