Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на БЧК: Моля транспортните фирми да отделят по един курс, за да закараме даренията от София в Мизия

Снимка: Светослав Цветанов

Възможно е до вълна в Мизия да се достигне дори ако едновременно се изпусне водата от язовирите там. Много възможно е да е причинена и от дигите след града, които са отприщили водата. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Любомир Костадинов от Световния Фонд за дивата природа, който направи уточнение, че не познава терена, а прогнозите му са на база чутото от местни жители.

Председателят на Българския Червен кръст (БЧК) Христо Григоров допълни, че Червеният кръст е подновил кампанията за дарения с есемес нa номер 1466, банковата сметка, онлайн даренията, защото хората в Мизия ще имат нужда след няколко дни от много сериозно дългосрочно подпомагане.

Което трябваше да бъде направено, ние го направихме. Одеяла, кревати, храна, вода, всичко, което беше необходимо, раздадохме от нашите бедствени резерви. Не трябва да създаваме психоза. Нещата в момента са под контрол. Има нужда от пакетирана храна с дълъг срок на годност.

Много фирми са потърсили БЧК с дарения за Мизия, каза Любомир Костадинов. Необходимо е просто пакетираните храни да бъдат доставени във Враца. 

Бих искал да помоля транспортните фирми, които имат възможност и ресурс, нека отделят по един курс, за да можем да закараме тези храни от София. Да се обадят в БЧК, за да можем да координираме нещата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!