Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великотърновският апелативен съд остави в ареста Петко Петков от Лясковец

Снимка: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново

Великотърновският апелативен съд потвърди задържането под стража на 53-годишния Петко Петков от Лясковец, обвинен за убийството на спецполицая Емил Шарков и за незаконно притежаване на оръжие.

Магистратите отхвърлиха като несъстоятелно искането на Петков да бъде пуснат под домашен арест. Според тях Петков трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение, защото по досъдебното производство са събрани достатъчно данни за обосновано предположение, че той е автор на убийството при полицейската акция на 14-и март, а същевременно има опасност да се укрие и да извърши ново престъпление.

Определението на апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Петко Петков от Лясковец остава в ареста

53-годишният Петко Петков от Лясковец остава с постоянна мярка "задържане под стража", реши Окръжният съд във Велико Търново. Мъжът е обвинен в убийството на командоса Емил Шарков при стрелбата в града в средата на март. Магистратите отхвърлиха искането..

обновено на 26.09.14 в 15:47

Великотърновският окръжен съд ще решава за по-лека мярка за Петко Петков от Лясковец

Окръжният съд във Велико Търново ще гледа искането на Петко Петков от Лясковец за промяна в по-лека на наложената му в момента мярката "задържане под стража". Петков е обвинен в убийството на командос и раняването на трима негови колеги, след като на..

публикувано на 26.09.14 в 08:31

Майката на стрелеца от Лясковец иска обезщетение от МВР

При акцията на баретите за обезвреждане на барикадиралия се притежател на незаконен боен арсенал Петко Петков в Лясковец на 14-ти март, на апартамента му са нанесени щети за повече от 4 400 лева.Това показа техническата експертиза,приета от Районния съд в..

публикувано на 23.09.14 в 19:01