Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волен Сидеров е против спасяването на КТБ с държавни пари

Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров се обяви против спасяването на КТБ с пари на данъкоплатците. Сидеров отхвърли изразените становища, че фалирането на банката би засегнало валутния борд:

Тя, след като е паднала под капиталовата допустима граница, по закон трябва да фалира. В едно от решенията се иска като депутат да гласувам това да не става. Все едно законът досега е важал за всички. Падне ли ти капиталът под еди-колко си, фалираш и толкова. Не, сега това да го променим изцяло, защото трябвало да оздравим тази банка. Аз не знам защо трябва да се оздравява тази банка, откъде накъде? Ако някой иска да я оздравява, да се съберат други банки, които чрез лихви и други спекулации изпомпват парите на българите, да се съберат да я спасяват, но не от държавата, аз съм против това държавата, парите на данъкоплатците, да спасяват КТБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Все още няма ясна оценка колко би струвало на бюджета едно оздравяване на КТБ

В Министерството на финансите следобед предстоят консултации с политическите сили по предлаганата актуализация на бюджета и спасяването на Корпоративна търговска банка. Вчера временната бюджетна комисия в парламента задължи БНБ да предприеме мерки по..

обновено на 30.10.14 в 12:25