Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловчанският митрополит призова в душите да има радост и надежда

| обновено на 25.12.14 в 16:40
Снимка: БГНЕС

В Рожденственското си послание ловчанският митрополит Гавриил призова в душите ни да има празнична радост и надежда, че ще преодолеем трудностите.

Нека да оставим гордостта, леността, да се обърнем с вяра и любов към Бога и ще намерим радост и Господ ще ни помогне да решим всичките си духовни и земни проблеми, каза Гавриил.

Ловчанлии споделиха какво са си пожелали за Коледа.

Здраве и хубав живот занапред, поиска един от жителите на града.

Здраве за цялото семейство, за благоденствието на страната ни, пожелава жителка на Ловеч.

Всичко се оправя само като има здраве и разбирателство. Озлоблението, подлостта не са хубави неща. Трябва да си помагаме, с богатство, с пари не се живее. Живее се с добра дума, подчерта друга местна жителка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Папа Франциск посвети Рождество Христово на децата

Пред хиляди поклонници и туристи на площад „Св. Петър в Рим”, Папа Франциск произнесе традиционната папска благословия на Коледа към всички християни Urbi et Orbi - "Към града и към света". Според обичая, той ги приветства с думите: „Скъпи братя и..

обновено на 25.12.14 в 14:59

Православният свят празнува Рождество Христово

На 25 декември празнуваме Рождество Христово - един от най-големите църковни празници в християнския свят. Арменската църква чества празника на 6 януари, а по юлианския календар тържествата са на 7-и. Според Евангелието на Лука, малко преди..

публикувано на 25.12.14 в 14:53

Честито Рождество Христово!

Днес празнуваме Рождество Христово - един от най-големите църковни празници в християнския свят. Българският патриарх Неофит отслужи Тържествена Рождественска св. Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. В своето послание..

обновено на 25.12.14 в 12:04