Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Как се прави пробив на 80 километра затрупани пътища в Маданско?

Тази сутрин токът в Мадан дойде след 5 денонощия тъма.

Тревогата в общината обаче остава заради многото, откъснати заради непроходимите пътища.

Пред Радио Пловдив кметът Фахри Молайсенов  описа опитите да се преодолее снежният капан - големи машини, пристигнали и от други общини в страната проправят пъртини, но напредват твърде бавно заради падналите дървета. За да се продължи напред, секачи отстраняват дънерите.

Средната снежна покривка в община Мадан е 90 сантиметра, но на места преспите са до 3 метра.

Ситуацията е извънредно тежка, няма да се възстановим бързо- разказва още кметът.

Разговорът с него можете да чуете в прикачения звуков файл.
Още от категорията
Георги Веснаков

Да уважаваме това, че у нас COVID-19 се развива по-леко

"В Кувейт около 90 хиляди са болните от коронавирусна инфекция. От 13 март до преди около 10-тина дни имаше извънредно положение. То включваше полицейски час, което означава, че човек не може да излезе никъде, освен за неотложни нужди. Но и сега в магазина влизаш с маска и ти мерят темпеатурата". Това разказва поетът и художник Георги Веснаков,..

публикувано на 25.09.20 в 17:02

От общественото поведение зависи развитието на Ковид 19

Тезата, че разпространението на коронавируса не зависи от самия вирус, а от нашето отношение към него, е на д-р Александър Симидчиев, член на Националния кризисен щаб  и председател на сдружение "Въздух за здраве". „Вирусът се движи от поведението на хората,и от предпазните мерки, доколко ги  спазваме“, каза пулмологът и определи..

публикувано на 25.09.20 в 15:57

За 16 г. членство в НАТО Граф Игнатиево още чака придобивки

Днес в АБ Граф Игнатиево завършва най-мащабната за тази година международна летателна тренировка „Тракийска пепелянка“, която домакинстват и в която участват българските ВВС.  В медийния ден в четвъртък в базата пристигнаха президентът Румен Радев и посланичката на САЩ Херо Мустафа.   Попитахме кметът на Граф Игнатиево Нестор Чочев каква е..

обновено на 25.09.20 в 15:47

Разкриват тайните на Златния град на траките край Карлово

Продължава археологическото проучване на Тракийския селищен център, известен като Златния град,  край село Васил Левски.  Тракийският селищен център VI-V в. пр.Хр. е открит в началото на 90-те години от доц.Кисьов. Проучвания започват през 2005 година. През 2019 община Карлово отпусна средства за теренни и геофизични проучвания. Започна..

публикувано на 25.09.20 в 13:46

Български компании вече са основни инвеститори в ТИЗ

За икономическата среда в региона, за силните нови проекти, които водят инвеститори дори в ковидкризата, говорим с инж.  Пламен Панчев , създател на Тракия икономическа зона (ТИЗ). Той представи новата фабрика за 30 млн. лева в община Марица и най-модерния обучителен център за ученици в България, казваме и какво прави България по Зелената сделка, с..

публикувано на 25.09.20 в 09:44