Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф на отделение "Инвазивна кардиология" в университетската болница в Стара Загора с фалшиви свидетелства за кардиолог

доктор Иван Вуцов
Снимка: Венелина Попова

Две фалшиви свидетелства за специалността „кардиология" има доктор Иван Вуцов, завеждащ отделението по инвазивна кардиология в Университетската болница „Професор Стоян Киркович“ в Стара Загора. Едното е издадено през 1991 година, а второто е от 1996 година. На базата на фалшивото свидетелство за придобита специалност той  е получил от Медицинския университет в София и документ за сертификат за инвазивна кардиология. Информацията беше потвърдена за „Хоризонт“ от  Валентин Димитров-юрист на частната болница „Тракия“, където доктор Вуцов е работил 4 месеца.  

Иван Колев – прокурист на болница „Тракия“, обясни пред „Хоризонт“ защо доктор Вуцов е бил освободен като лекар от отделението им по инвазивна кардиология:

Получихме сигнал от служител на софийско РПУ, че докторът, работещ при нас, няма необходимите свидетелства да извършва тази дейност, след което имаше разговор между служители на болницата и него, пред които той е признал този факт и ние мигновено поискахме от него да приключим трудовите си взаимоотношения, което се случи на същия ден.

Когато от Медицинския университет в София издават на доктор Вуцов сертификат за инвазивна кардиология, очевидно не са проверили достоверността на представеното от него свидетелство за придобитата специалност „кардиология“, както са направили, след като той е поискал да му бъде издаден сертификат за поставяне на пейсмейкъри. След като отказват да му издадат въпросния сертификат, лекарят е поискал да му върнат свидетелството за признатата специалност, нотариално заверено от нотариус Денчо Недялков. От университета обаче отказали и го изпратили на разследващите органи. Странното е, че го правят година след установяването на фактите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!