Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският фестивал на науката привлича ученици и студенти с експерименти и образователни игри

Откриването ще е в парка "Заимов" на 27-и юни

За пета поредна година под егидата на Министерството на образованието и науката от днес до 17 май ще се състои Софийският фестивал на науката. 

На фестивала - на три паралелни сцени в театър "София" и в пространството около театъра в парка Заимов, в специално изградени шатри ще могат да се наблюдават експерименти, да се участва в образователни игри или в срещи с учени.

Софийският фестивал на науката е първият и единствен по рода си научен форум, на който за наука се говори на достъпен език.

Събитието е част от културния календар на столицата и има за цел да разкрие науката като разбираема и атрактивна. Млади учени и лауреати от националния конкурс "Млади таланти", организиран от МОН, ще участват във фестивала, както и изтъкнати международни учени.

В рамките на фестивала са предвидени и ученически посещения. Те са предназначени специално за по-младата публика, която е от 6 до 10 години и от 10 до 15 години. Тези едновременно забавни и образователни събития ще предлагат атрактивни обяснения на научни теми от учебния материал по математика, физика, химия, биология и география. Всички училищни събития на фестивала ще са безплатни, но е необходима предварителна резервация за тях.

Първото издание на Софийския фестивал на науката, организиран от Британския съвет в партньорство с МОН и Форума "Демокрит", се състоя през 2011 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Фестивал на науката разпалва въображението на софиянци от 14 до 17 май

Във втората половина на тази седмица в София, за пета година ще се проведе Софийският фестивал на науката. По традиция четирите дни на фестивала, от 14 до 17 май, ще предложат богата програма от над 60 събития за всяка възраст, професия и занимание...

публикувано на 11.05.15 в 13:40